icon

Aké vitamíny dávate deťom?

livia32102
20. jún 2020

Ahojte zienky... Ake davate vitaminy svojim deturencom? Okrem vitaminu D?

Strana
z2
nikpa
20. jún 2020

@livia32102 za normálnych okolnosti žiadne. V chrípkovom období C. D len v zime.

sara07
21. jún 2020

cez zimu C a na pomoc reči B ale nie je to pravidelne skôr ked si spomeniem

lenka2710
21. jún 2020

@livia32102 ja tiež C a v zimnom období D, D sa snažím dávať pravidelne, C keď ma napadne 😁

daganov
21. jún 2020

@livia32102 okrem vitamínu D som nedávala nikdy žiadne. Veľa zeleniny, ovocia, aj kyslú kapustu, pestrá strava, non stop vonku, prší neprší, fúka, nefúka, leto, zima. Mala som to dva v jednom, žiadne choroby, sople, kašle a keď si s dieťaťom vonku, doma je upratané 😎

sense
21. jún 2020

V zime vit D obden. Inak nic

vikusjk
21. jún 2020

Iba v chrípkovom období cmúľacie céčko, inak žiadne, úplne stačí čerstvá zelenina a ovocie

halci
21. jún 2020

v zime podavam kazdy den vitamin D v kvapkach. ine vitaminy nedavam, sem tam este Bcko ale nie stale.

maggiba
21. jún 2020

Ked bol syn este mimo kolektivu, stacil D vitamin a ked chytil soplik, C vitamin.
S nastupom do skolky sme vyskusali na podporu imunity viacero veci, lebo naozaj byval castejsie soplavy s kaslom. Co sadlo a zostavame tomu verni: rybi olej od Möllers a rakytnikovy olej (olej nie je tak vyrazny ako šťava, bobule rakytnika sa mi nechcelo davat).

Stravu ma naozaj dobru, pestru, len je dokázané, ze nasim sposobom zivota ovocie a zelenina naozaj uz neobsahuju tolko vitaminov, ako kedysi. Zial.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
halci
21. jún 2020

nakvapkam to na rozok s maslom? nemusim studovat na nete. 🙂

daganov
21. jún 2020

@miriam11 ani my sme nebývali vôbec chorí, aj bez nutrilite, počas škôlky kiahne a jedna angína. Za 15 rokov 2 krát antibiotiká. Veľa krát je to o imunite a nie o strave a výživových doplnkoch. Vidieť to na súrodencoch, ešte lepšie na dvojčatách, jedno býva viac choré ako iné a strava, pobyt vonku rovnako. Niekedy slúžia výživové doplnky najmä na to, aby mala matka dobrý pocit, že svojmu dieťaťu dala to najlepšie. Veľmi dôležité je aj dieťa neobliekať príliš a neprekurovať.

shee11
21. jún 2020

D,C a probiotiká. Všetko s prestávkami.

janulik2008
21. jún 2020

Trz nic ale malej davame kalciovy sirup. Skusali sme hocico na imunitu a NIČ

mirellka
21. jún 2020

My fungujeme na Just & Nahrin... Celoročne dávam čučoriedkovy narosan a 2 x do roka robím kúru s echinaceovym sirupom vždy na jar a na jeseň...začala som pri staršom synovi keď nastúpil do škôlky lebo bol často chorý a osvedčilo sa tak berie aj menší od narodenia.. Menší má kardiologicke problémy plus nemá thymus čiže je s a oslabenou imunitou a klop klop aj imunologicka bola prekvapená ako sa super drží.. Ja som názoru že v dnešnej dobe v ovocí a zelenine už dávno nieje toľko vitamínov ako kedysi... A nie každý má možnosť sám dopestovať... My si dopĺňame celá rodina, našťastie sme zdraví a keď nás drapne chrípka tak priebeh je oveľa ľahší a zbavíme sa jej rýchlejšie keď si porovnám obdobie keď sme vitamíny nedoplnali a keď ich berieme. Je to určite rozdiel..

henka123123
21. jún 2020

iba D mu davam vecer do mlieka.okrem mesiacov jul august.inak nic ma 2.5 roka...cecko som davala len ked mal sopel parkrat

sunny8
21. jún 2020

Hlivu ustricovú

saluda
22. jún 2020

Namiesto C si robíme rakytnikovy medik, plus D vitamín aj v rybol oleji a keď treba, tak B. Všetko len v prípade potreby, nie celorocne

seblicek
21. aug 2020

My nedávame toho nejako veľa, ja jedine déčko a céčko, céčko najmä kvôli imunite a vlastne oba vitamíny dávam celoročne. Teraz by mi Mirka mala v septembri nastúpiť do škôlky tak dúfam, že to, že jej posilňujem imunitu už nejakú dobu prinesie výsledky, že nebude bývať chorá 🙂

dajna8
25. aug 2020

Väčšinou sa tu dva vitamíny spomínajú a tie sú asi najdôležitejšie jeden má vplyv na imunitu a druhý na rast a na kostičky takže sú fajn len niekto napríklad tvrdí že malé deti vitamíny nepotrebujú len ja si nemyslím že je to celkom tak deťom to pomôže aspoň u nás sa to osvedčilo 😀

seblicek
27. aug 2020

@dajna8 Názory sú rôzne, to je pravda, ale napríklad ja sama som spozorovala že malá mi je zdravá že nemá každú chvíľu soplíky kašeľ a také pre niekoho bežné chorôbky a to je znak toho že ozaj tie vitamíny majú zmysel aspoň u nás no 😉

luuubik
27. aug 2020

C-ko v zime a Omega 3 kyseliny

stanislavicenka
27. aug 2020

@mirellka narosan celorocne urcite nie je vhodny

seblicek
27. aug 2020

@stanislavicenka Keď píšeš, že nie je vhodný, tak to môže nejaké problémy spôsobiť? Nemám skúsenosť, ale zaujíma ma čo si napísala 🙂

mirellka
28. aug 2020

@stanislavicenka to ma zaujíma prečo nieje vhodný celoročne, poprosím vysvetlenie, ďakujem

stanislavicenka
28. aug 2020

@mirellka narosan nie je cisto prirodny. Obsahuje konzervant, a kazdy den to davat several, ci dietatu, to nie

jany149
28. aug 2020

@sara07 ak sa mozem opytat na ten vit. B moze pomoct rozvoju reci?mam 2 ,8mes a este sa nerzorozpravala....mozem tomu pomoct?dakujem

mirellka
28. aug 2020

@stanislavicenka tak toto je taky argument že dovi dopo 🥴🥴
Konzervant ktorý narosany obsahujú je ho naozaj minimálne množstvo, preto ich treba skladovať v chlade a po otvorení do 60 dní spotrebovať Nakoľko sú to vysokoncentrovane ovocné šťavy bez konzervantu tak by nemali žiadnu trvanlivosť... Ak otvorený narosan necháme v tomto teplucku na linke tak nám do večera pekne skysne, čo znamená tiež že tej látky tam zas také mega množstvo nieje.. Jeho vitamínové zloženie z prírodných extraktov a štiav ďaleko presahuje to o com píšeš že je škodlivé... Samé za seba hovoria výsledky a skúsenosti ľudí so sirupom.... 🥴🥴

sara07
28. aug 2020

@jany149 ano, napr v čechách kapacita pri expresivnej dysfazii kde je aj neskorši nastup reči celé roky všetky deti to beru a má aj uspechy, aj jej žiačky vo velkom vitamin B doporučuju
konkrétne ktory si musíš nájst ty

jany149
28. aug 2020

@sara07 ďakujem za radu

Strana
z2