icon

Ako a či vôbec dať 10-mesačnému dieťaťu krupicovú kašu?

lama25
22. máj 2019

Maminy, chcem sa spýtať, či ste svojim uz 10.mesacnym drobcom pripravovali krupicovu kašu a ako. Ďakujem 🙂

lama25
autor
22. máj 2019

@ukulela ďakujem pekne za bas názor o tvarohu som čítala aj pediatricka hovorila ze až od roka kvôli obličkam, tak, som nevedela, či kravské mlieko tak skoro neuškodí malému.

lama25
autor
22. máj 2019

@29simona29 ďakujem určite vyskúšam aj ja tak ako píšete, doteraz sme, mali len ryžovu kašu

zabka1987
22. máj 2019

@29simona29
@ptmt1011 áno aj ja zase nie často ale krupiciva kaša bez cukru? To by ani nešlo.

lama25
autor
22. máj 2019

@monciatko87 super a ten postup ako tiež iba s vodou ste dala variť krupicu? A potom primiešame UM?

katarina1579
22. máj 2019

ved aj deti maju enyzmy, ktore stiepia cukry na jednoduchsie, ved ako nevravim ze treba deti natlacat cukrom, aj ja davam malicko ale male mnozstvo myslim ze neublizi, organizmus to dokaze spracovat 🙂

aaandrea89
22. máj 2019

Ja som zacala dcerke davat krupicnu az od troch rokov aj to spaldovu, psenice je vsade tolko ze dakujem..sladim medom, a je to tisickrat lepsie ako klasika..hore horke kakao a horka skorica,lupienky mandli..mnaaam..moja naj masrkta

eliska13
22. máj 2019

@ptmt1011 tak voľakedy sme jedli aj lansmid s horčicou a pastteky, oškvarky😋pol ročný bratranec sviečkovú.nedojedia, lebo je to sýte rýchlo zasýti rýchlo vyhladnu.,ale aj ja som dávala kašu, ale nie tak skoro.
@lama25 podľa mňa nič sa nestane samozrejme, ale teraz je na výber toľko dobrých kasiciek, že by som to nedávala
Ináč aj vlocky, keď uvaris a pomixujes, dáš škoricu nepoznáš rozdiel...pšenovu, pohánkovú....mne bol syn hneď hladný z kasiciek a celú noc sa budil

livia341
22. máj 2019

@lama25 no ja neviem zohnať kaše v kauflande, bola som už 2 krát na nákupe a po kaši ani stopy žeby schrachovali? No povedali mi, že objednali veľa ale prišli len 2 tony a ihned sa vypredali.

katarina1579
22. máj 2019

@eliska13 a ake vlocky davas prosim ta? obycajne?

galioska
22. máj 2019

@katarina1579 to nevysvetlis, cukor je Bubu a odborníčky na výživu chodia trhať čerstvé banány do záhrady🤣😃

galioska
22. máj 2019

@aaandrea89 med je v podstate tiež cukor akurát má nejaké živiny👍

aaandrea89
22. máj 2019

@galioska podla niekoho nejake a podla niekoho je med liek...med je cukor ak sa prida do horuceho ano vtedy straca zivny a stava sa zase len cukom, preto to tak nerobim

sisaka
22. máj 2019

Som sa pobavila. Cukor je smrť - pozor otrávite si deti 😂
Krupicovu kasu som robila deťom tak od cca roka, nie preto, lebo si myslím, že ako fantasticky zdravo sa z toho najedia, ale preto, lebo nám to chuti. Takze pekne všetky nenahraditelné ingrediencie - plnotučné mlieko, krupica, cukor a na vrch plátok masla a posypať Grankom (áno viem, aj ten je smrť, lebo je tam viac cukru ako kakaa) , ktoré tam musí byť i keď nie vždy je ľahké ho zohnať (nežijem na Slovensku) Bez týchto ingrediencií by to u nás nikto nejedol

eliska13
22. máj 2019

@katarina1579 tie jemno pomleté, ale v podstate je to jedno
Ja ich zalejem vrelou vodou scedím a potom uvarím v mlieku niekedy ich stačí len popucit a nemixovat niekedy do nich postrúham jablká pre zmenu či povariť jablká ako kompot, hrušky....

lenka_samorin
22. máj 2019

áno, robili sme krupicu a aj ju stále robíme iba z plnotučného mlieka, bez cukru, plnotučné mlieko je dosť sladké. Dnes už do nej deťom dám hrozienka a navrch granko, ale keď boli dojčatá, tak len mlieko a krupica a špeciálne syn sa jej nevedel dojesť. A cukor stále nedávam, majú ho dosť v iných potravinách a jedlách.

timilv
22. máj 2019

My sme v tom veku robievali z kukuričnej krupice s vodou, alebo čo vždy veľmi ľúbila je kaša z ryžových vločiek s vodou. Keď som jej urobila pšeničnú krupicu, bolelo ju bruško. Malá má skoro dva roky a vyslovene jej nechutia sladené jedlá, takže jej doteraz robím bez cukru (už aj klasickú pšeničnú s mliekom) a sebe s cukrom a grankom. Moju maximálne ochutná a vráti sa k svojej a tú pekne zje.

aaandrea89
22. máj 2019

A mimo teda krupice dcerka ma 9 mesiacov pripravujem jej ryzovu kasu z ryze den predtym namocim, potom povarim mixnem alebo zo psena ktore sparim, uvarim mixnem..sem tam kukuricna polenta..to su obilniny ktore su do roka vhodne a najlepsie pre travenie ;)

galioska
23. máj 2019

@aaandrea89 pokiaľ s medom preháňas tiež dokáže uškodiť, plus existujú alergie na med, takže všetko s mierou 🙈😃

monciatko87
23. máj 2019

@lama25 ja som si našla svoj spôsob. Robievala som 180ml kase, tak som si do 80ml vody dala napučiť 1lyžičku krupice to som potom uvarila, schladila na 50stupňov a potom zvlášť si urobila umelé mliečko a vliala do krupice miešaním. Ak chceš dať cukor tak kľudne daj trošku do vody. Trošku komplikovanejšie ale keď som dala priamo UM tak sa niekedy narobili hrudky a tak to bolo bez hrudiek.Keď som dala kašu, tak sme spinkali cca 4apol hodiny a v noci 1kojenie, keď som nedala, tal sme boli aj 3krát hore. Postupne som zväčšovala porcie, teraz už papáme 240ml ale máme 2rôčky.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
chinwag
23. máj 2019

@nevludna .. napisala si jej : "nekvalitne vyzivujes svoje dieta ".... bud opatrna s tymi vyjadreniami. A btw....mas deti ?

galioska
23. máj 2019

@chinwag škoda riešiť😃🙉

lulu2014
23. máj 2019

Deti potrebuju aj cukor!!!!!!

nevludna
23. máj 2019

@lulu2014 preco? Vsak to nema ziadnu nutricnu hodnotu😄😄😄

nevludna
23. máj 2019

@chinwag co to ma s tym spolocne?

lulu2014
23. máj 2019

@nevludna mozog potrebuje cukor.

nevludna
23. máj 2019

@lulu2014 nie, mozog potrebuje glukozu, nie fruktozu

beky1813
23. máj 2019

Som sa zasmiala, zas sa najviac ozyvaju tie, co deti nemaju 😃😃😃 ale vedia, ze cukor je bububu a dieta nema dostatok vyzivneho jedla 🤣🤣🤣
Ja krupicu robievam od 10 mesiaca. Najprv len mlieko, krupica a maslo. Od roka posypem cukrom a grankom

monciatko87
23. máj 2019

@lulu2014 áno potrebujú ale nie v každom jedle. Ja do kaše nedávam, ale keď uvarím puding trošku dávam, takže dieťa má príjem cukru, len ho nepchám do všetkého. Tak isto ak je kojené v mliečku má trošku aj cukrov takže príjem má, v ovocí má cukor... 10mesačné už som dávala aj ovocie jablčko s mrkvou atď. Tak neviem prečo by musela byť aj kaša s cukrom.