Ako je to s kojením počas zavádzania príkrmov?

meggyinka
5. apr 2018

Ahojte chcem sa opytat a poradit. Mam 5 mesacnu dcerku ktoru uz mozem na odporucanie dr.primrmovat. len by som chcela vediet ako je to s kojenim . Postupne by som ju chcela do roka uplne odstavit. Teraz je kojena cca kazde 2-3hod. V podstate nam to viacmenej vychadza ze nakojim ju ked ide spinkat a ked sa zobudi nakojim znova. Len neviem ci ju teraz po prebudeni nakojit alebo najprv dat prikrm a potom dokojit. A dokedy ste takto este dokojovali deticky? A ako ste postupne odstranovali denne kojenie ?
Dakujem.za rady

denisekkk
5. apr 2018

@meggyinka neodstranovala som ziadne kojenie, ponukam stale bez nejakych tabuliek.Mozes dat prikrm a dokojit, niekedy som to robila aj naopak...hladna nebude neboj😊

zapka21
5. apr 2018

najprv nadojcit, potom ponukat prikrm. Dojcenie je prvorade, prikrm sa podava k dojceniu. Inak, WHO odporuca VYLUCNE DOJCENIE 6 mesiacov, takze naco sa ponahlas? 🙂

meggyinka
autor
5. apr 2018

@zapka21 neboj neponahlam sa nikde. Nasej pediatricke doverujem a ked nam to uz odporucila tak chceme pomaly zacat.

meggyinka
autor
5. apr 2018

@denisekkk nejde o hlad len skor aby v tom nemala casom chaus ze ci dostane prikrm ci mlieko

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka
6. apr 2018

@meggyinka urcite by som dala najprv prikrm, lebo ked jej das mlieko kolko toho asi tak zje. Potom tu mame temy,moje dieta ma xy rokov a pije len mlieko a nic nechce jest. Ja som rano nakojila, isla spat, ked doobeda vstala,dala som prikrm, potom tesne pred dalsim spankom nakojila, vecer detto, kasu a pred spanim este prsnik.

xxxkatka
6. apr 2018

@zapka21 je to presne naopak 😉

siska53
6. apr 2018

@meggyinka najskor sa zacina obedom takze este je skoro na ine ranajky,nez mlieko. Potom desiata,olovrant,vecera,ranajky az ako posledne..vsetko postupne do roka. A vedy najskor prikrm,potom dodojcenie. Dojcit sa ma vylucne 6m,potom postupne prikrmy,o nic nepride

A vela zavisi od dietata, u nas jedno velmi rychlo prislo na chut prikrmom a dojcilo sa coraz menej,prosto nechxel a mohla som sa aj na mihalnice postavit,nuz som to respektovala..,druhe zas prikrmom vela nedalo a stale sa vela dojcilo az do 20m. Kedy som to z urcitych dovodov obmedzila ja no este dlho mala radsej mlieko ako take,po odstaveni umele..

Desiata sa zavadza tak 2-3tyzdne po davani obeda a olovrant -jogurt az okolo 8.m., kasa tzk okolo 9.m., az po 10.m.mozes skusat ranajky

siska53
6. apr 2018

@meggyinka neboj,chaos mat nebude.

tani777
6. apr 2018

@zapka21 ono je sice pravda,ze who odporuca vylucne dojcenie do ukonceneho 6teho mesiaca...ale zaroven najdes informacie o tom,ze u plne dojcenych deti je medzi 4. a 6. mesiacom imunologicke okno,kedy by deticky mali dostat ochutnat co najviac potravin kvoli pripadne alergii..moja ma 5a pol mesiaca,a od 5teho som zaradila zeleninku,nie ako prikrm,zje mi dokopy jednu normalnu lyzicku (max.20ml),ale aby co najviac ochutnala... ;)

nela6
6. apr 2018

@meggyinka odporuca sa dat prikrm a uz nenechať zapiť mliekom, u nas to bolo sci-fi, az ked mi teraz kvoli tehotenstvu skoro zmizlo mlieko si zacal sam pytat vodu a jedlo 🙂)))

katinka4
6. apr 2018

Ja som začala prikrmovať pred ukončením 6.mesiaca , aj keď som plne dojcila. Malý si pýtal sám a chutilo mu od začiatku.Prvé tri týždne zeleninu a potom.som pridala mäsko. Od ukonceneho 7.mesiaca som jedlo len pucila vidlickou. Ovocie jedol.vždy čerstvé a celé ,nesmelo byť varene ani pucene ci trelkovane,inak ho nechcel.Ako 10 mesačný jedol cele jablko hoci nemal zuby. Moja rada je rob ako uznas za vhodné a čo si žiada tvoje dieťa.