Ako naučiť dieťa jesť zeleninové príkrmy?
Mqly ma 5m, je na UM , zacali sme s prikrmami pred 3t a mame problem ze nechce mi jest zeleninu stale mi zje len par lyzicek a napr brokolicu,mrkvu mi hmed vypluva .. ako ho mam naucit jest ked mu to nechuti? Mozem zacat uz z masom?
A kde sa tak ponáhľaš keď ešte nechce papať riadne ani zeleninu?
@slavka1988 lebo prejavoval uz zaujem o jedlo
ved to je ok, ze zje par lyziciek, nemusi hned celu porciu. postupne pridavaj dalsie druhy zeleniny a ich kombinacie.
Musi si zvyknut, skusaj rozne zeleniny, nieco mozno zachuti. Mojmu co ako prve naozaj chutilo, bol zemiak s hraskom, to prvykrat normalne zjedol, dovtedy len symbolicky par lyziciek. Pripadne skus dat do prikrmu aj UM, bude tam citit znamu chut. Ja som tak robila niektore prikrmy.
Veď má 5 mesiacov, pár lyžičiek je v tomto veku primerane množstvo. Však nemôžeš čakať od 5 mesačného že zje porciu ako ty
Musíš skúšať rôzne zeleniny, kombinácie, urob prikrm viac riedky ako hustý, aby sa mu to ľahšie papalo, časom môžeš pridať vajecny zltok ideálne domáce vajíčko
U nás veľmi išla cuketa a zemiak, tekvica, bátat
Je úplne normálne,že zo začiatku malý spapá menšie dávky a že mu všetko nechutí.Zo začiatku ani nieje vhodné aby zjedol veľa,lebo by ho mohlo boleť bruško,alebo ho zapiecť.Ja som prvý mesiac viac ako 8lyžiciek nedávala(niekedy aj 2-3 lyžičky boli úspech) a po prikrme som mu cca po pol hodine dala vypiť porciu mlieka.Postupne som potom zvyšovala dávky,keď som videla,že už je rozpapaný.Do zeleniny som dávala často cuketu,tá mu veľmi chutila,alebo kúsok jabĺčka.Maso by sa malo pridávať cca 4 týždne od prvého prikrmu.
Ano mozes dat maso. Skus ponuknut kupovany. Moj sa na nich rozbehol a teraz zje vsetko co doma nachystam

A kde sa tak ponáhľaš keď ešte nechce papať riadne ani zeleninu?