Ako postupovať pri prikrmovaní?

9. okt 2021

Máme zavadené 5 druhov zeleniny, teraz ideme na mäsko, potom ovocie. Sestrička to na mňa všetko u Dr. tak vyhrkla, že už si ani nepamätám, čo a ako.
Prosím poradte mi, tie čo idete tak ako ja:
1. To mäsko, to tiež mám tak, že tie tri druhy mäska (kuracie, morčacie, králičie) každé tri dni? Netreba tam medzi mäskom dáku pauzu? Nevadí, že tolko dní po sebe bude mäsko?
2. Ovocie paríte alebo ako sa pripravuje? Keď už papá ovocie, to môžem miešať aj so zeleninou?
3. Do kedy stačí len tá dávka na obed? Kedy ostatné, raňajky, desiata, olovrant, večera?
4. Viem, že niečo spomínala s krupicou alebo piškotou, to mám kedy zaviesť?
5. Do kedy mám stále skúšať tie potraviny, že 3-4 dni? Lebo som mu ešte veľa druhov nedala okoštovať tak teraz neviem, mäsko čo idem dnes pripraviť asi len s tými druhmi zeleninky čo som už zaviedla, však?
Fakt som z toho debil popri očkovaní som si veľa toho nezapamatala veru, mala som čo robiť aby som nerevala aj ja s malým.

mauduska
9. okt 2021

Viem že sa odporúča hlavne pri ovocí ísť tak, že vyskúšam jedno, po dvoch týždňoch druhé, po ďalších dvoch týždňoch tretie, ... Je to preto, aby sa odchytili prípadné alergie / intolerancie a tie 2 týždne sú práve na pozorovanie.

A ostatné neviem, skús vygoogliť, isto to niekde píšu 🙂

nelca0510
9. okt 2021

1. Každé tri dni odskúšať jeden druh. Nedávaj každý deň mäso,skús aj bezmäsité.ked ti lekár odobrí žĺtko,potom sa to mení.
2.ovocie na desiatu. Ja som dlho parila ošúpané,okrem banánu a avokáda.
3. Každý mesiac cca zaviest cca ďalší chod (ja som dávala viac ako mesiac). Obed,potom večera alebo desiata a potom zvyšok. Nakoniec raňajky.
4. Lepok zaviesť buď krupicou alebo piskotou,potom do ovocia,ale je tu aj niečo ako imuno okienko
5. 3 dní jednu novú potravínu. Akúkoľvek.