icon

Ako presvedčiť 8-mesačné dieťa jesť iné ovocie?

17. jan 2025

Ahojte. Od 5 mes prikrmujem malu a teda je to velka jedacka, papa od zaciatku plne davky; ale len zeleniny - maso a vsetko ostatne obilniny, vajicko... no ale zadrhel je, ze mi nechce zjest nic okrem bananu co sa ovocia tyka. Skusala som aj kupovanu vyzivu, ale ani tu nie, to sa nedotkne ani ani zeleninovej. Takze stale varim domace, len ma trapi to ovocie.. mali ste to tak niektora pri babatku tiez?

koniarova
17. jan 2025

Papá ti pekne. Skúšaj, ponúkaj. Môj má už 15 a čo by som dala za to, krby zjedol aspoň ten banán. 😁

autor
17. jan 2025

@koniarova ano papa pekne, az tak, ze uz od 7 mes sme len na umelom mlieku rano a vecer, obcas 1x v noci... snad to teda bude OK. A 15 rocnemu snad zachuti ovocie do dospelosti aspon 😃

koniarova
17. jan 2025

Už asi nezachutí. Je to boj od malička . 😁

anjelicek26
17. jan 2025

Ach ved uvidis.. v lete bude ovocie vsade, neverim, ze si neda cerstve jahody do ruky, kus melona a podobne... teraz to vobec neries... a jablcko napriklad mixujem k mäsu, kvoli vstrebavaniu zeleza, aj ked len 1-2 lyzicky, podla mna to mlady ani netusi...

jarkaslck
17. jan 2025

Ahoj, moja dcera ma ovocie rada, niekedy ovocie ale maskujem aj do kase. Spravim napr. ryzovu/pohankovu kasu a rozmixujem s ovocim (banan, cucoriedky, maliny,...). Dam do takej tej kapsicky, ktora sa da opakovane plnit a z toho to popapa pekne. Nech sa Vam dari.

autor
17. jan 2025

@koniarova 😃 no tak mozno viem, co ma caka...

autor
17. jan 2025

@anjelicek26 hm, o tom som nepocula. Je to lepsie teda pridavat jablko k masu?

autor
17. jan 2025

@jarkaslck dakujem, no ja jej kapsicky nedavam. Krmim ju z misky taka klasika 😀 a ked davam do ryzovej kase hocijake ovocie ine ako banan tak mame po jedle 😀

katie253
17. jan 2025

Môžeš aj s banánom zmixovať kľudne pol na pol, alebo 3/4 banan a 1/4 jablko a budeš postupne meniť pomer

autor
17. jan 2025

@katie253 vyskusam, vdaka za radu

anjelicek26
17. jan 2025

Tak zelezo sa vstrebava v kombinacii s vitaminom C, preto primiesavam... jasne aj v mrkve mas napriklad vitamin C, ale nie tolko ako v jablku..navyse maly maval zapchu na zaciatku prikrmov, toto pomohlo aj na to...

autor
17. jan 2025

@anjelicek26 aha, my mame opacny problem do prikrmom mala velku potrebu 1x denne prakticky 5 mesiacov okrem prveho tyzdna po narodeni. A ako mame prikrmy tak ma velku aj 5x a bolo aj take ze 7x, dr ze to je OK. Inak bolesti bruska nemava.

anjelicek26
17. jan 2025

5-7x denne kakat je v tom veku podla mna privela, ale co viem ja...

autor
17. jan 2025

@anjelicek26 no ved mne sa to tiez nezda, ale dr to neriesi. Vzala jej stolicu 2x a bola negativna. Probiotika uziva prakticky od narodenia..

haraburdova
17. jan 2025

Ahoj, moja dcéra úplne odmieta všetko ovocie, ani ten banán nechce :D V podstate žije na mäse, zelenine, vajíčkach, mliečne všetko syry, kefír, jogurt.. a troške obilovín v podobe večernej kaše a rožka. Keď ponúknem cestoviny, vypľuje, ryža, kuskus, quinoa, nič nechce, ani keď je to mix, ani separé, hneď to vycíti a už nechce jesť :D Sú aj také decká, evidentne už majú vlastné chuťové preferencie.. osobne som ale radšej že odmieta ovocie, akoby mala odmietať bielkoviny.

saxana000
17. jan 2025

A vyzivu uvarenu ti spapa? Nauc ho na vyzivu postupne do nej pridavaj cerstve ovocie ak jahodovu tak trosku jahody ak jablkovu postruhaj jablcko.chyti sa neboj..

lucia13022023
17. jan 2025

Moje dieťa do 1,5 roka nejedlo takmer žiadne ovocie.
Zeleninu, mäso, ryby, vajíčka, chlebík... No proste xy veci zjedol, miluje zeleninu, najväčšiu radosť tomu dieťaťu urobím keď mu dám balík cherry paradajok.
Ale ovocie, 0 bodov. Sem tam si niečo dal, možno kapsicku, ale fakt ze malo.
V lete keď sme chodili na prechádzky tak sme si vzy odtrhli černice, jahody, slivky a nejak sa naučil. Ale stále to nie je velky fanúšik ovocia. Vyhrávajú paradajky🤣 aj na mikulasa dostal miesto banánu a mandariniek mrkvu a paradajky 🤦‍♀️🤣

stormie
17. jan 2025

😂 moj 4,5 rocny zje z 3 druhy ovocia - osupane jablko, banan zacal jest az ako 3 rocny a melon 4 rocny. Som si robila srandu ze dam 100€ tomu co do neho dostane jahodu, malinu alebo ine ovocie - skusali to viaceri a nepodarilo sa, slubovali kadeco ale on to nedal ani do ust. Neriesim uz lebo mi ma porazilo

taktotedanie
18. jan 2025

Moje dieta ma cez 2 roky a ovocie neje ziadne
Susedka ma 33 a nejedla ziadne ovocie uz asi 30 rokov 😂 absolutne neries