icon

Ako presvedčiť dieťa, aby jedlo rôznorodejšiu stravu?

23. okt 2025

Ahojte moje zlate dostala som sa do zúfalej situácii moje rocne babo nechce nic jest okrem jogurtov,výživy,nejakej tej polievky a UM..... nechce zeleninu nechce čerstvé ovocie mozem mu ja vyvarat nechce....doktorka nám doporučila vitamíny ale ja si myslím ze to nepomôže... co mam spraviť aby mi začal niečo aspoň trosku varené jest ? Skúšala som aj kupovane prikrmy olizne jazykom toľko bolo kúsky ani nevravím ze chce... minule sa mi skoro zadrhol s rozkom... kukuričné chrumky zje a toľko bolo... včera bol zázrak a vecer zjedol 5 lyziciek krupice.. co mam robiť aby mi začal pekne papať:( uz neviem co mu mam vyvarat aby sa chytil do jedla... jedine co spravi prevrati tanier a macka sa v tom ale do úst ruku s jedlom nedá.. a ked mu dávam ja uz som skúšala aj pri rozprávke aj ho zabaviť nic nezaberá... ale mlieko doňho ide včera vydržal od pol jedenástej do pol tretej na dojčenskej vode.. spravila som mu 2 variace jedla ani jedlo všetko vyhodené:( potom som uz od zufalosti dala to mlieko všetko vypil... ale na jogurt hneď otvorí usta ach

Strana
z2
anonym_28cb12
23. okt 2025

Ročné už nie je bábo. Nemusíš mu vyvárať zvlášť, daj mu z tvojej porcie. Jedzte spolu pri stole.

natassha1
23. okt 2025

tiez by som to riesila tak, ze uz by som mu davala normalne z mojej porcie, ved uz je velky, uz nie je malinke babo 🙂

autor
23. okt 2025
@anonym_28cb12

Ročné už nie je bábo. Nemusíš mu vyvárať zvlášť, daj mu z tvojej porcie. Jedzte spolu pri stole.

@anonym_28cb12 nechce to co mi jeme.....

autor
23. okt 2025
@natassha1

tiez by som to riesila tak, ze uz by som mu davala normalne z mojej porcie, ved uz je velky, uz nie je malinke babo 🙂

@natassha1 nechce to co mi jeme... skúšala som včera som robila kura na smotane cestoviny iba do toho gebril

natassha1
23. okt 2025

@anonym_autor a suche cestoviny? 😀 to maju rady vsetky deti. moj isty cas nechcel nic ine, len toto.

klotildabazarik
23. okt 2025

@anonym_autor tak asi mu staci mlieko kednechce inu stravu

autor
23. okt 2025
@natassha1

@anonym_autor a suche cestoviny? 😀 to maju rady vsetky deti. moj isty cas nechcel nic ine, len toto.

@natassha1 vyskúšam:D

autor
23. okt 2025
@klotildabazarik

@anonym_autor tak asi mu staci mlieko kednechce inu stravu

@klotildabazarik no ale uz rocne babo by malo papať aj normálne jedlo ach. Ma síce 10 a pol kila :D

laskonkaa1
23. okt 2025

Aký mu dávaš jogurt ?

anonym_1c49ea
23. okt 2025

Chlebik bez kôrky nezje? Ja z rožka odkrajujem kôrku. Aj keď ešte nemá rok. Jogurt s ovocim? Keď ho necháš hrabať sa v tom jedle nepodarí sa dať mu medzitým lyžičku do úst? Možno len nevie čobs tým jedlom má robiť v ústach. Ja by som možno skúsila do mäkka uvariť nejakú tekvicu a cez deň skúšala dať do úst.

nattyond
23. okt 2025

Nejdú mu zuby? To je taký klasický dôvod prečo deti odmietajú jesť, väčšinou to prejde po pár dňoch.

autor
23. okt 2025
@nattyond

Nejdú mu zuby? To je taký klasický dôvod prečo deti odmietajú jesť, väčšinou to prejde po pár dňoch.

@nattyond idu mu zuby ale toto trva dlhšie

autor
23. okt 2025
@anonym_1c49ea

Chlebik bez kôrky nezje? Ja z rožka odkrajujem kôrku. Aj keď ešte nemá rok. Jogurt s ovocim? Keď ho necháš hrabať sa v tom jedle nepodarí sa dať mu medzitým lyžičku do úst? Možno len nevie čobs tým jedlom má robiť v ústach. Ja by som možno skúsila do mäkka uvariť nejakú tekvicu a cez deň skúšala dať do úst.

@anonym_1c49ea chlebík mi výnimočné zje s nejakou nátierkou minule som dala lucinu zjedol 3 4 kusy zo stredu nie nedá to do úst:D ale ked tam není jedlo tak da do úst lyzicku

plankina
23. okt 2025

ako prve mi napadli zuby. ved nikomu vtedy nechuti moc jest a ked to jedenie boli, tak je to pochopitelne. davaj mu to, co zje. a skusaj, jedzte spolu, ponukaj. ine nemas co spravit.

anonym_0d4c8d
23. okt 2025

@anonym_autor je to len obdobie. Zníž dávku mlieka, daj na stôl ovocie, zeleninu, rožok. Možno si vezme sám, keď bude chcieť. Ak nie, tak asi netreba. Priberá, prospieva? Nenúť.
Koľko som sa ja natrapila pri prvej dcére, švédske stoly som jej chystala, aby aspoň niečo zjedla a ona nič, do 3 rokov mala 3 jedlá čo ako tak ochutnala. Ináč prežila na mlieku, krupici, rožkov a šunke 😄 namladsi má 4r a vôbec som už neriešila, aj keď polroka nič nechcel. V škôlke zjedia všetko, aj duplu si pýtajú.

veronikah96
23. okt 2025

My od začiatku máme doma nejedáčku. Teraz aj popri zúbkoch pekne je viac menej všetko , až na pár vecí,ktoré jej nechutia,ale do nejakého 9.mesiaca to bol veľký boj. Čo pomohlo nám, tiež na odporúčanie okolia aj pediatričky, bol B komplex, resp my dávame Bevitko. Odkedy sme ho začali každý deň dávať, postupne začala pekne jesť a ostalo to aj teraz,keď idú zuby. Nemusíš dávať milión vitamínov (neuznávam to ani ja), ale toto stojí za pokus 🙂

majlo1234
23. okt 2025

Nechce, nechce, od hladu nezomrie🤣 ja, ked mam nervy a potrebujem decko nastopkaz, tak mu pustim z mobilu nase domace videa a stopkam popri tom. U prveho zaberali knizky. Neni to ideal, ale holt, ja nemam nervy sa crcat s jedlom pol dna

anonym_f4c099
23. okt 2025

Veľa šťastia. Tiež mam doma take dieta. Už ma 3 roky. Všetky výsledky v poriadku, podľa doktorky mu nič nechýba. Nepomohlo nič. Stále je iba svoje veci dokola. Suchý chleba, suché cestoviny, suchu ryzu, sem tam nejaká zelenina. V skolke nezje nič, hladuje do 16, kym neprídem po neho. Už som rezignovala. 3 roky nejedol mäso, nevyužije ziadne mlieko, ziadne mliečne výrobky. Každý radi ze obdobie, ja stale čakám a čakám. Skusala som všetko. Pekne pri stole jest, aj s hračkou, bez hracky, s mobilom, bez mobilu...jednoducho to vypluje z úst.....skusala som nič nedať jest, nechať vyhladovat ako povedala doktorka, myslíš ze pomohlo? Tvrdili ze vsak v skolke sa naučí jest, uvidi deti? Myslíš ze pomohlo? Trt...tak stale čakám a verim

anonym_cc5bef
23. okt 2025

Bola som na tom podobne. Dieta mi jedlo pri mobile ale jedlo, no a co! A od 2 rokov mi ide aj hlavu zozrat s prepacenim. V skolke mu davaju duple, a doma este tolko poje, ze ja tolko za cely den nepojem. Radu nemam ale drzim prsty, ono to prejde.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
januska12323
23. okt 2025

Načo by jedol normálnu stravu keď mu dáš mlieko a jogurt?

anonym_bf0067
23. okt 2025

Pre mňa a dieťa je dôležitejšie čo dieťa potrebuje jesť a nie to čo chcem ja alebo dieťa
Takže asi tak

roomaa
23. okt 2025

Jasné, že si vyberie skôr jogurt a mlieko, keď má na výber. Každopádne si myslím, že ho to prejde, pretože žiadne obdobie netrvá večne 😉

anonym_bf0067
23. okt 2025

Ja som dávala aj pomixovane vypiť ci ovocie zelenina mäso
Miesto Um vo fľaši tak jedlo
Len nech ma stravu a zvykol si potom,ze sa to je s lyzickou postupne,potom kúsky a tak ďalej
My sme zhodou okolností aj chodili na vysetrenia kde aj bolo vidieť, že dieťa je len na Um alebo jedáva aj normálnu stravu
A ovplyvňuje to vyvoj
Takže u mňa nieje, že z toho vyrastie, keďže aj dovtedy potrebuje telo živiny

anonym_bf0067
23. okt 2025

By som dodala nieje dôležite koľko druhov potravín je ale kvalita a výživa pre telo a na to sa zamerať
A dávať suché cestoviny len aby jedol?a to na čo je dobré
Za mňa nie a vôbec nie zdravotne

diewcatqoo
23. okt 2025
@roomaa

Jasné, že si vyberie skôr jogurt a mlieko, keď má na výber. Každopádne si myslím, že ho to prejde, pretože žiadne obdobie netrvá večne 😉

@roomaa kedy to prejde? Moje dieta ma za mesiac 9 rokov a stale to trva 🙂

minilla
23. okt 2025

Je jogurt, pije mlieko. Z toho nejake ziviny ma. Navyse 10 kil je pekna vaha, takze nestrada. Neponukala, netlacila by som nanho. Nabrala by som sebe (babu nie) sadla k stolu a jedla. Deti zvykne zaujimat, co to ta mama tam ma a preco ono nie a casto chce ochutnat. Da sa to zdramatizovat stylom : “nie, nie toto je moje”, cim unho vzbudis este vacsi zaujem a po nejakej minute, ked na teba bude pozerat ako jes, mu teda das ochutnat. A mas ho tam, kde si ho mat chcela.

anonym_b68d84
24. okt 2025

Ved netrpi podvyzivou ale sa ti dobre napucka.

biglovemom
24. okt 2025

Neries to. Usetris si nervy 😂Moja bude mat 7r a furt je zly jedak.🤷🏼‍♀️(vyberava ) myslela som ze sa to zmeni nastupom do skoly ,nic sa nemeni. Tak dufam ze sa to zmeni ked bude starsia 😂

gerrwie_girl
26. okt 2025

Moj bude mať 8 rokov a jedávam len suchu stravu. Budúci týždeň mam stretko so psychologickou kvoli tomu. Skúšali sme vsetko. Som z toho uz vyčerpaná. Nepomohlo nic. Vyhrážky, dohovaranie, tresty, prosby, plač, krik, hladovka, nic.

Strana
z2