icon

Ako prinútiť 1,5 ročné dieťa piť?

3. dec 2021

Syn má rok a pol a nechce vôbec piť, vodu , čaj , za cely deň nevypije ani pol fľašky , ponúkam mu stále on proste nechce. Ráno po zobudeni ma mlieko to vypije 280ml tak za hodinku mu dám raňajky , potom keď ho dávam spať okolo obeda tak ma mlieko na zaspávanie ale to už menej tak 180ml potom pri obede si zvykne cucnúť z vody alebo čaju , čaj som mu veľmi nechcela dávať aby mu nezhnili zuby zo sladkého , ale raz keď bol chorý tak vypil za deň aj takmer liter čaju tak to skúšam aj teraz a už ani čaj nechce, ani jesť nechce , idu mu stoličky tak myslím že neje kvôli tomu ale s tým pitím neviem čo mám robiť, ako to mám urobiť, ani domáce šťavy jabĺčko-pomaranč napríklad nechce. 😕

Strana
z2
misana84
3. dec 2021

@lenkakravcova ale nízkotučné je len zafarbená voda… vôbec nemá žiadne živiny… dieťa potrebuje aj látky v mlieku

lenkakravcova
3. dec 2021

@misana84 No ani nie. Nízkotučné ma proste len menej tuku. Obsahuje stále laktózu a iné látky ako polotucne a plnotučné. Jediný rozdiel je v tom percent tuku v pomerne k percent vody.

tianna
3. dec 2021

Vôbec sa netráp s jedením a pokojne mu dávaj hotovú HiPP 🙂 nás drobec má 17 mesiacov, s jedením sme veľmi pozadu, papá zatial mimo suchého rohlika len všetko kašovité, Sinlac, Sunar ryžovu kašu 2x denne, zeleninu (väčšinou hotovú v pohárikoch), mäsko. Ovocie mi nechce už 3. mesiac vôbec. K tomu je kojeny. Teda keď ti chce hotovú HiPP stravu daj mu tu a neboj sa, do 18 ti takto jesť isto nebude 😁

andreatytler
4. dec 2021

Toto je velmi bezne. Neboj urcite nie je dehydrovany, aj ked ja som mala presne take iste trapenie a strach. Nas syn tiez pil v tom veku a stale pije vela mliecka ale ja davam umele. Kravske je podla mna nie zdrave. Podla mna sa tekutina z mlieka rada do pitneho rezimu.
Nas za den vypil v tom veku asi 300ml. Nukala som kazdu pol hodinu, Vzdy si cucol par hltov. Najviac vypil pocas jedla. Tiez to nie je velmi zrave, ale je to mensie zlo. Teraz ma 2 roky a nie je to o nic lepsie.
Ten caj urcite zrus. Na to bude mat este kopec casu.

Strana
z2