icon

Ako prinútiť ročné dieťa piť mlieko?

astera
10. feb 2013

Moja malá má teraz 1 rok a prestala mi piť mliečko. Cez deň nepila vôbec a v noci pila 2 x 120ml. Teraz začala v noci čaj a mlieko mi úplne odmieta. Už tri dni sme bez mlieka.Čo mám robiť?

Strana
z2
rebeka7501
10. feb 2013

Ak myslíš klasické mlieko z obchodných reťazcov, tak to okolo mlieka ani neutekalo. Radšej mliečne výrobky (jogurty, syry, tvaroh)

ivik9
10. feb 2013

ahoj, stalo sa to aj nam priblizne v tomto veku.....mala mi uplne odmietala mlieko, UM, skusala som aj ine druhy, dokonca som skusila aj klasicke, no nechcela ziadne. Ani mliecne vyrobky, ani jogurty, nic ☹ . Sem-tam zjedla lyzicku jogurtu, niekedy mliecny dezertik, ale mlieko vobec. V septembri, ked najstarsia dcerka nastupila do skoly, tak si tam zacala kupovat mliecnu desiatu - vola sa to "brejky". Doniesla aj domov ochutnat a malej to tak zachutilo, ze si to pytala kazdy den. Teraz jej robim brejky z klasickeho plnotucneho mlieka + granko, pyta si aj dvakrat za den. To je u nej uspech. Aj mliecne zacina pomaly jest. Je to nasa "termixova" kralovna, miluje termixy. ........Trvalo to rok. Tiez som bola zufala. .....treba len skusat, ponukat, vydrzat.....urcite znova zachuti 😉

renatka100
10. feb 2013

Naco ma pit dieta mlieko ked ho odmieta? V mlieku je tolko svinstiev, antibiotik a hormonov. Moja mala nepije ziadne mlieko do 15 mesiacov bola kojena. Takmer az na vynimky nezje ziadny jogurt ani nic z mlieka. Nenutim ju, sama s tym nie som stotoznena. Namiesto toho jej davam ovela lahsie pre organizmus stravitelny vapnik a to v brokolici, karfiole a strukovinach.
Pozrite si velmi zaujimavy clanok o mlieku
http://www.badatel.sk/kpm/list-o-mlieku-odkaz-p...

nataliz
13. feb 2013

ahoj,ten istí problém som riešila aj ja,keď mal 1 rok žiadne mlieko ale zato zje dosť jogurtov a syrov, až minule ma sám prekvapil otázkou či mu nespravím mliečko,držalo ho to tak 3 dni a teraz nič...a dcérka opak iba mlieko a mlieko a žiadny jogurt....skús kúpiť mlieko z mliečneho automatu to mlieko má všetko a tým pádom je aj sladšie my ako sme ho skúsili keď mala 1,5 roka a iné nechceme

da_n_ka
26. feb 2013

Ahojky, no my sme na tom podobne... a asi nam nic nezostava, len pockat kym mu opat zachuti.... moj zacal stavkovat pred dvoma tyzdnami, tak som mu ho prestala ponukat, a dnes cize teraz som mu ho skusila zase dat, taku redsiu kasicku do flasky a s mojim velkym zaradovanim mi ju vypil, a aj to take uz na pol studene, inac nechcel...skus s tym mlieckom pockat ako ja.....mozno sa za tyzen znovu chyti

truhlik35
14. nov 2013

moj maly Samko uz od 9 mesiaca nechce pit mlieko Sunar z flasky a tak som mu davala z polievkovej lyzicky.dnes ma 13 mesiacov a uz mi vobec nepije Sunar.Dneska som sa pokusala mu podat plnotucne mlieko s Frapkom bananovym,ale zial aj to mi odmieta.Nakolko moj maly uz je na plnej strave teda papa mi vsetko a hlavne vsetky detske jogurty a termixy.Takze som pochopila,ze je zbytocne nutit dieta pit mlieko....

whiterosses
14. nov 2013

moja ide mať tiež teraz rok, a ledva mi ráno vypije 150ml mlieka ..ale nejak to neriešim kedže je tuhú stravu .. ale teraz jej idú zúbky tak menej papá tak jedine ma trápi to že neje ako jedla ..

uradnikova
14. nov 2013

Mne sa to nepodarilo. Prislo to same, ako zacal chodit do skolky. Snazila som sa to kompenzovat syrmi, jogurtami, polievkami. Tak vela stastia

lion13
14. nov 2013

podla mna sa dieťa nedá donútiť tak ako ani mňa nikto nedonúti zjesť to co nechcem. Treba dávat dostatok iných výrobkov z mlieka....

marienka0
18. feb 2014

ahoj,skúšaj mlieko ďalej.niekedy ponúknem viackrát,kým si malý vezme.Rozhodne neprestávaj s miekom.ak nechuti čisté,tak ho dochutiť.skus cmar alebo jogurtové nápoje.moj doktor mi odporučal,aby som domalédo dostala mliečne vyrobky aspoň dva až trikrát denne

sulinka13
17. sep 2014

ahojte, a čo potom zúbky u detí, ktoré odmietajú mlieko a mliečne výrobky? Vo svojom okolí mám minimálne 4 deti kojené viac ako 2 roky s pokazenými zúbkami už od 16mesiacov...podotýkam, zo sladkostí to nie je , nakoľko majú rozumných rodičov POdľa mňa niečo v tom mlieku bude a deti to fakt potrebujú...netreba nútiť, ale prejsť im cez hlavičku a nejakko to do nich dostať... 😉

katka121
17. sep 2014

aj moj syn prestal piť mlieko cca v 16 mes. - doktorka povedala, že ak konzumuje iné mliečne výrobky ako puding, jogurt, syry.... tak vobec nemusím panikáriť - tieto veci mlieko nahradzujú....jednoducho mlieko nechcel.... potom asi v prvej triede začal zrazu piť kakao..... takže pokiaľ neodmieta iné mliečne výrobky tak nemusíš byť smutná...... moj syn je piatak, ešte nebral antibiotiká - iba dva pokazené mliečne zuby lebo lúbi sladkosti a inak je O.K. - mlieko mu zjavne nechýbalo.....

sssimi
17. sep 2014

Moje baby odmietali po dokojení kravské mlieko viac ako pol roka. Začali až po druhom roku a aj to veľmi pomaly. Ako náhradu som dávala jogurty a syry, no a teraz si robievame "kávu" (mlieko s frapkom napr.). A ak ti ide o vápnik, tak mak ho má oveľa viac ako mlieko. Takže hurá na makové koláče 😉

vivi2
Odpoveď bola odstránená
buttergirl
Odpoveď bola odstránená
mirkaaa80
21. jan 2016

Nic nerob. Davaj jej iba jogurty a postupne pridaj syry, mak. Mlieko aj tak z vyzivoveho hladiska nie je dolezite. Vobec to neries, moj maly tiez nikdy nepil mlieko, bol kojeny a ked som ho odstavila, nechcel ani umele ani kravske. A je tu.

ajka006
21. jan 2016

ak hovoríme o kravskom, tak je to podľa mňa super, že odmieta, deti sú veľmi múdre, len my "velkáči" na to dosť často zabúdame alebo ignorujeme .... človek je jediný živočích, ktorý pije mlieko aj v dospelosti a to ešte iného živočíšneho druhu, čo je nonsens! kravské mlieko totiž obsahuje kazeín, ktorý kravy potrebujú na rast rohov a má človek rohy? potom ale vyvstáva otázka, na čo a z akého dôvodu by mal a má piť kravské mlieko však? .... a okrem iného okrem kravského mlieka existuje množstvo ďalších mliek .... kokosové, makové, ryžové, mandľové, atď., a niektoré si vieme vyrobiť aj sami doma a preto vieme, čo pijeme - čo je podľa mňa najlepšie - ta ne? 🙂 😉 🙂

ivkadracova
21. jan 2016

Deti maju prirodzenu selekciu, ked sa jej neziada, nechce, ked bude potrebovat, vypyta si .. true story : )

petra_maminka
Odpoveď bola odstránená
epsonka45
22. jan 2016

Nasa od roka mlieko nepila. Pytala som sa dr.na to,ze nebojte sa vacsina zacne pit mlieko ked zacne chodit do skolky. A aj tak bolo. Nasa ficala na jogurtoch a mliecnych vyrobkoch ale mlieko bleee. Teraz pride a sama pyta mlieko bud samotne alebo kakao. Moj svokor bol s toho nestastny ked nepila mlieko kedze ma doma kravu. Ale ako vravim sama zacala pomaly po dvoch rokoch pit mlieko

Strana
z2