Ako pripravovať prvé príkrmy pre bábätko?
Ahojte mamičky, chcem sa opýtať aktuálne, je miliooon naparovačov , mixérov , značiek, lákadiel čo si pripraviť na prvé príkrmy.
Chcem sa opýtať vás skúsených mamičiek, je niečo čo vám uľahčilo prípravu ? Nejaký stroj? Či stačí mať 2 hrnce jeden a mriezkou a druhý obyčajný tam to spariť a rozmixovať alebo popučiť?
Ešte ma zaujíma, či je lepšie vždy robiť čerstvé , alebo urobiť toho viac a dať do chladničky/ mrazničky ( neviem)? Ak áno koľko to tam môžem skladovať?
Mám len jedno bábätko a času požehnane takže určite budem robiť čerstvé, ale chcela by som mať aj v zásobe keby náhodou nestíham.
Posledná otázka , mamičky čo začali príkrmy v 4 mesiacoch a bábätko im ešte nesedelo, ako ste im tie príkrmy davali? Kde? Mám jedálensku stoličku kde bábätko ešte kvazy leží- je jemne vyvýšené ( Prima pappa) môžem mu to dať tam ?
Ďakujem veľmi pekne za odpovede a ak sa pýtam hlúposť - som mama prvý krát😂 viem že to neni raketová veda ale náhodou som sa tu na fóre vždy dozvedela vďačné informácie od vás - skúsených.
Pekný deň
U nas avent, staci aj ten 2 v 1, v hrnci som to vkuse zabudla a zhorelo. Krmila som v kresielku, mali sme babybjorn. Prvemu som varila furt certsve, dcere uz na dva dni, pripadne som tretiu porciu este zamrazila, a v dni ked som nestihala, som len vybrala
@anonym_autor nemala som žiadne vychytavky. Zo začiatku som mixovala, neskôr pučila s vidličkou. Tiež som mala polohovaciu stolicku, ale často som krmila aj v hojcacom kresielku.
Varila som vždy čerstvé.
@anonym_autor Stacil mi hrniec a ponorny mixer/vidlicka. Mozes si aj viac urobit a zamrazit. Vydrzi ti to ako normalne jedlo. Netreba sa toho bat. Nic mu nebude. Mala som na rukach. Najprv to su len ochutnavky. V podstate "skoda" varit. Preco chces zacinat v 4 mesiacoch? Odporuca sa po 6, aj pri UM.
Ja som ho krmila v hupacom kresle. A ano ako "matka roka" som nevarila kazdy den. Prikrm som si mrazila na viacej dni. Robila som si taky mix. Ja pouzivam naparovaci hrniec. Obycajny. Nieco varim vo vode, nieco naparim. Do 24 hodin mozes pouzit cerstvy prikrm. Cize ked tak som mala na dva dni. Jedlo som mixovala. Vacsienkusky dam ked bude vediet sam poriadne sediet.
Neboj sa, bude vacsie a casu pozehnane nebude 🤣.
Mala som avent 2v1 pri prvom synovi, za mna skvely pomocnik. Zaplatila som ho ked sme isli na prechadzku a ked sme prisli domov tak bol prikem hotovy, iba som ho pretocila a pomixovala. Lutujem ze som ho nekupila aj pri druhom 🙄
Otravne bolo iba cistenie. Ja ho ho dlhsie pouzivala aj na vyzivy.
Maleho som krmila v kresielku typovo podobnom babybjorn
Pru druhom som mala parny mixer Beaba, lutujem jedine ze som ho nekupila aj pri prvom. Kedze sme travili vacsinu dna vonku na prechadzke, tak som rano nastavila casovas, varila som kazdy den cerstve.

Robila som vždy čerstvé. Uvariť jednu mrkvu zemiak či kúsok cukety, alebo uvariť vajíčko mi zabralo pár minút
Super že máš polohovacie stoličku.
Ja som dojcila, začínali sme s papanim neskôr