Ako robiť domáce výživy a koľko vydržia pripravené pokrmy?

andreal1
18. mar 2019

Ahojte dievcata. Chcela by som sa spytat ci niekotra z vas robi domace vyzivy s jablk broskyn a rozneho ovocia . Kolko Vam v komore vydrzia? Ako dlho s nimi mozem ratat? Taktiez sa chcem spytat ci mozem zakonzervovat takuto vyzivu napriklad aj s brokolicke a masa alebo zemiakov a takychto neovocnych normalnych obedovych jedal a tiez mi vydrzia? .
Dakujem

lubik87
18. mar 2019

Mäsové sa.nedoporucuje treba to robiť pod tlakom vo vysokej teplote a doma nevieš.ci nepokazis...jablkovú a iné ovocie mám z minulého roka stále ok. Len uvarené rozmixované zásterilizovane v rúre.

ukulela
18. mar 2019

@andreal1 ja robim ovocne. a bez cukru. jablkovu vzdy na prve prikrmy z domacich jablk mi narobia svokrovci - najprv sa cudovali, ked som poprosila, aby nedavali cukor, ale sami uznali, ze tam vobec nechyba. ked dobre chyti viecko na pohariku, nepokazi sa. do roka ju vzdy zjeme, ale podla mna by vydrzala aj dlhsie.
masova sa neodporuca robit doma, ako pisala lubik vyssie - doma nevies dosiahnut taku vysoku teplotu, ale zeleninovu by som skusila, ak by som mala domacu zeleninu ... asi by som pridala stipku soli a navrch trosku oleja (davam tak na leco - tiez aby sa nepokazilo, niekde som to vycitala)
maso pre deti robim tak, ze si ho uvarim (robim v parnom hrnci) - ja ho aj zmixujem a zamrazim po malickych porciach akurat do jedneho prikrmu. to uz potom len pridam, ked varim zeleninu/polievku miminu.

shades3
18. mar 2019

Ja robievam rozne ovocne, dcera mi ich nechcela jest (vobec ovocie, len zeleninu, nastastie je teraz aj ovocie), a ostali synovi... Prave dlavime tie z roku 2016 a nic im nie je.. Niektore mam s cukrom, niektore bez, vsetky su ok. Masove som zavarala raz na dovolenku - nepokazili sa, ale chutilo to hrozne... Ak mi prikrmy ostanu, bachnem ich do mrazaku, tam ti pol roka vydrzia 👍