Ako servírovať ovocie ročnému bábätku?
Ako servírovať ovocie takmer ročnému bábätku? Ovocie zje len z výživy. Začala však jesť aj banan keď jej ho ja držím a ona sa snaží okuskavať. Chuti jej už aj hrozno len tiež jej ho musím držať. Jogurt/výživy sa snaží z misky jesť aj sama lyžičkou, akože pomáham jej 🤣 len teda snaží sa z taniera chytiť aj hrozno, banan alebo napríklad ak mozzarelu lenže jej to vždy “ujde” z ruky a je z toho smutná tak ukáže nech dám ja. Chcela by som jej to nejak servírovať nech si to môže sama skusit lenže neviem ako. Blw som čítala ale aj tak som nepochopila ako to robiť 😂 pretože sme začínali s mixovanim keďže odmietala hneď kusy jedla
Ďakujem
Napríklad banán odtrhni polovicu a prekroj, to si bude vedieť chytiť.
Nakrajat na kusky, polozit do taniera a nech je. Nenauci sa to chytat ked nebude trenovat. Mozes jej pomedzi jej pokusy strcit do pusy ty, ale nech len skusa
nech papa rukami a ty jej obcas davaj do pusy priborom. Casom sa nauci jest aj s tym. Len trpezlivost. Na lyzicku ma este cas. Detskou vidlickou si napichovat by jej neslo ? Ak nie, tak to na chvilku odlozite a znova sa k tomu vratite. Lyzicka tak isto. Ja som obom detom malicko pridrzala aj lyzicku a postupne to bolo lepsie a lepsie.
na pasiky, banan ja som nekrajala, len som odlomila cast a strcila do ruky. hrozno som krajala na 1/4 a mozarellu tiez na pasiky. je to klzke, smyka sa, ale naucili sa obe deti. teraz mam relativne cerstvo rocneho a ten si to chyta palcom a ukazovakom, takze toto je super trening aj na jemnu motoriku.
na hrozno pozor, male deti sa s nim mozu dusit, odporucam rozkrojit pozdlzne, vybrat jadierka.
jablko nastruhat na jemno, potom skusit hrubsie, kludne nech si to berie rukou. zalezi na tom ako vie prehltat kusky jedla vseobecne.
Práveže keď jej dám že nejaký kus dlhší tak ona to celé strčí do úst 😀 možno s tou vidličkou to nie je zlý napad, môžeme vyskúšať alebo na menšie kúsky. Hrozno dávam aj bez šupky lebo to nechce požuť vôbec a bezjadierkové ja to tiež nemám rada s nimi. Len teda stále mixujeme veľa jedal a pučime. Neviem kedy ani prejsť na také “normálne jedla”
Neskusala si take tie cumle do ktorych das ovocie a dieta si to z neho v podstate vycuca? Blbo napisane ja viem ale neviem sa spravne vyjadrit...
Taketo: https://shop.modrykonik.sk/sk-eur/sk/products/d...
Malé kúsky do jogurtu, alebo ovsenej kaše. Ako olovrant, či desiatu. A lyžičkou.
Na menšie kusky jej nakrajať 😄😊

Na pásiky? Ja tak dávam... Akože hrozno na pásiky nie ale na polovičku možno. A môj malý v roku používal vidličku detskú a nou si napichoval aj melón napr