Ako správne používať Avent 4 v 1 na príkrmy?
Ahojte, chcem sa opýtať, máme Avent Philips 4 v 1 dnes som urobila prvý príkrm. Za každým ho treba dezinfikovať? Našla som postup na nete... Či stačí raz za čas? A ešte dávate do myčky na 65 stupňov umyť súčasti, či by sa malo len ručne? Ešte mám otázku, dnes bola cuketa a dávať tri dni, potom ideme zemiak, mrkvu? Čo ďalej? Kedy pridať mäsko a kedy ovocie? Vždy musia byť tie 3 dní? Ďakujem za rady vopred.
Ahoj, prve zeleniny davaj menej sladke, zemiak, brokolica, cuketa, kalerab a kludne mozes aj batat, mrkva, petrzlen, fenikel,
Potom asi po dvoch tyzdnoch maso kuracie, kralik, morcacie, zltko - najprv len stipku
Kazda potravina 3 dni sa skusa, mozes robit aj rozne kombinacie
Hrasok, cervena lupana sosovica sme zacali neskor kvoli prdom, kazdy znasa rozne
Po mase sme presli na ovocie sezonne, jablko, hruska, banan, broskyne, marhule, slivky atd, niektore sme parili a mixovali, niektore surove, bobule prekrojit, jahody atd, avokado, niekedy kombinujem mrkva a jablko, jablko s bananom atd
Mozete skusat aj kase pohankova, kukuricna, psenicna, u nas kase nesli vobec, takze som ich schovala do masa so zeleninou
Do jedla mozes kvapnut napr.olivovy olej, ja ho pridavam az pred podavanim
Niekto vari hustejsie polievky
Korka chlebika do ruky
Kukuricne chrumky do ruky
Cestovina
Ale to vsetko postupne podla schopnosti a chuti dietata
Najprv som mixovala, neskor nieco popucila, potom som nakrajala na male kusky, ktore som vysypala na pultik, lebo tanier s prisavkou odtrhlo a vysypalo vsade
Dobre su tie silikonove podbradniky s kapsickou, ale kazdy si najde svoje
Mam iny parak, ale casti len umyvam rucne
Ako myslis dezinfikovat?? Normalne dam do mycky alebo umyjem rucne a hotovo.
Co sa tyka prikrmov, je naozaj vela literatury k tomu, odporucam knihu napr Pekne papkaj, tam mas vysvetlene uplne vsetko.
@michaelam2 na nete bolo že dala naprázdno 80 ml octu a 80 ml vody a 6 v nechať stáť...a potom to vylusla a dala 200 ml vody a tuším 20 min program parenia, predtým všetko rozoberatelne umyla hubkou s prostriedkom a opláchla vo vode. Bola to skôr sterilizácia nie dezinfekcia,som to poplietla, len neviem či to po každom či len raz za čas, ja som to tak urobila, lebo mám starší model a kúpila som od ruky....
Co sa tyka prikrmov, je naozaj vela literatury k tomu, odporucam knihu napr Pekne papkaj, tam mas vysvetlene uplne vsetko.
@michaelam2 a 6h ...
@michaelam2 pýtala som sa aj preto, že kamoška mi povedala, že to dávať do myčky nemám lebo sú to plasty...tie môže z toho nedávam, to dá logiku...a aj ta na nete to umývala ručne....
Myslim ze aj v navode je napisane ze to moze ist do umyvacky.
K tej sterilizacii- ktoru nadobku takto umyvala? Ak tu kde sa dava voda tak chapem, tam sa robi vela vodneho kamena tak asi kvoli tomu…inak nevidim dovod
Avent doma máme a aj v návode je,že takéto hĺbkové čistenie sa ma robiť každé 4 týždne, aj pri tom je poznámka, ze stav vieš zistiť podľa zásobníka vody- po napareni tam nemá ostat žiadna voda a ak ostane ,môže byt problém vodný kameň,ktorý to blokuje a nevytiahne celú vodu. Skúšala som vyliať a nikdy nič neostalo,ale ja do Aventu dávam filtrovanú vodu,keďže mame tvrdú vodu. Nie, nemusí sa to robiť po každom naparovani/mixovani a všetky časti nádobky môžu ísť do umývačky, taktiež to je v návode. A co sa týka prikrmov, určite by som si zaobstarala Pekne papkaj, presne všetko vysvetlene, recepty v podstatne na každý deň, krásne prehľadne 🙂