Ako zaradiť alergény do príkrmov pre batoľa?
Ahojte , prosím vás o vaše skúsenosti so zariaďovaním alergénov do prikrmu . Lepok, cestoviny, ryža, ovocie …od akého veku a akou formou ste išli ? Niekedy som citala že prihodiť trochu muky do prikrmu , niekde že rozdrobiť trochu chlebíka… ako ste postupovali prvýkrát vy v týchto konkrétnych surovinách a kedy ? Ďakujem
Ty si tiež asi nedavas muku do jedla? Čo tak dať kúsok chlebovej korky du ručičky nech si skúša papať
Alebo spraviť obilninovu kasu na večeru.
Nepíšeš ani vek dieťaťa, koľko mesačne?
@pribinak …nie, veru si nedávam, z toho dôvodu mi príde tento postup zvláštny a keďže je to naše prvé zavádzanie alergénov rada by som načítala aj nejaké overené rada “ z terénu “. Tvoja správa mi príde dosť sarkasticka a ak nemáš záujem normálne poradiť z tvojej vlastnej skúsenosti preskoč túto diskusiu a nevenuj jej pozornosť. Každopádne ďakujem za snahu.
Ovocie som dávala rad za radom čo bolo. Ideálne domáce ak máš takú možnosť.
Citrusy po roku.
Ale jabĺčko banán hruška slivka čučoriedky melón marhule ….
Ryža môže zapakat tak pozor
@pribinak …nie, veru si nedávam, z toho dôvodu mi príde tento postup zvláštny a keďže je to naše prvé zavádzanie alergénov rada by som načítala aj nejaké overené rada “ z terénu “. Tvoja správa mi príde dosť sarkasticka a ak nemáš záujem normálne poradiť z tvojej vlastnej skúsenosti preskoč túto diskusiu a nevenuj jej pozornosť. Každopádne ďakujem za snahu.
@anonym_autor ale no ….nebud taka citlivka
Lepok sa zavádza pomocou pečiva nie múky. Ostatné podľa odporúčaní pre daný vek a reakcie dieťaťa.
Lepok sa zavádza pomocou pečiva nie múky. Ostatné podľa odporúčaní pre daný vek a reakcie dieťaťa.
@januska12323 … ďakujem, tiež mi to príde prirodzenejšia forma , preto som bola prekvapená tou múkou … kvaskujem chlebík , takže len zo striedky mu ho mixnem s prikrmom ? Syn ma 6,5 M 🙂
@anonym_autor ja som jej dala žužlat rožok alebo nastrúhala troška rožku do príkrmu. Mne povedala pediatrická, že lepok musí byť do 7 mesiaca zavedený. Tak som aj tak spravila, tuším okolo 6 mesiaca som dala ... Ovocie podľa toho ako bolo po ruke, čo som zohnala..s ryžou nemala problém ale nepamätám si kedy som ju zaviedla, ale nejak po lepku tuším.
@anonym_autor ja som jej dala žužlat rožok alebo nastrúhala troška rožku do príkrmu. Mne povedala pediatrická, že lepok musí byť do 7 mesiaca zavedený. Tak som aj tak spravila, tuším okolo 6 mesiaca som dala ... Ovocie podľa toho ako bolo po ruke, čo som zohnala..s ryžou nemala problém ale nepamätám si kedy som ju zaviedla, ale nejak po lepku tuším.
@tejana ďakujem , tiež tak spravím mixnem striedku z chlebíka do prikrmu. Ma 6,5 mesiaca najvyšší čas. A ovocie si asi tiež pripravovala na pare / varim že ?
@tejana ďakujem , tiež tak spravím mixnem striedku z chlebíka do prikrmu. Ma 6,5 mesiaca najvyšší čas. A ovocie si asi tiež pripravovala na pare / varim že ?
@anonym_autor Nič nemixuj, daj mu do ruky kúsok kôrky alebo rohlíka
6,5 m nepotrebuje mixovaný príkrm, potrebuje sa naučiť používať žuvacie svaly a postupne aj zuby
Ovocie surové, začni strúhaným jabĺčkom, neskôr kúsok do ruky, banán - pozor, ten zapeká a potom postupne všetko domáce ovocie: broskyňa, hruška, marhuľa...atď
Najdi si na internete nejaku publikaciu a postupuj podla nej. Online pdf. Ja som u doktorky dostala hami knihu a tam bolo vsetko pekne popisane co kedy ako zacat. Nebudes mat v tom zmatok lebo kazdy ti bude ine pisat.
Najdi si na internete nejaku publikaciu a postupuj podla nej. Online pdf. Ja som u doktorky dostala hami knihu a tam bolo vsetko pekne popisane co kedy ako zacat. Nebudes mat v tom zmatok lebo kazdy ti bude ine pisat.
Ďakujem za každú radu 🍀.
Ja odporúčam knihu pekne papkaj. Pri synovi som mala len takú malú nič moc, teraz pri dcére som si zaobstarala túto knihu, je tam všetko vysvetlené aj recepty dni po dni. Je síce drahšia ale naozaj stojí za to. Tiež je tam písané o zavádzaní alergénov.

Ty si tiež asi nedavas muku do jedla? Čo tak dať kúsok chlebovej korky du ručičky nech si skúša papať
Alebo spraviť obilninovu kasu na večeru.
Nepíšeš ani vek dieťaťa, koľko mesačne?