Ako zlepšiť jedálniček pre 15-mesačné batoľa?
Ahojte idem si po radu. Malý má 15 mesiacov neobsedi non-stop v pohybe ešte nechodí samostatne ale neposedi ani chvíľku furt v pohybe. Nie je najlepší jedák. Skúšala som toho toľko. Tak Vám napíšem
Raňajky: mlieko cca 50 ml niekedy viac
Druhé Raňajky: ovsené vločky s ovocím, chlebík s pomazánkou chlebík zje iba jeden malý viac nechce
Lievance , praženicu,vianocku nechce
Desiata: Ovocie alebo jogurt
Obed: Zelenina, mäso, niekedy vajicko, ryža zemiaky kuskus,losos, polievky,také klasické a jasne už aj také čo jeme aj my cca 200, 250 gramov viac nedám doňho
Olovrant: Tiež buď jogurt alebo chlebík alebo ovocie
Večer: Mliečna kaša, fakt som skúšala všetko možné kaša je jediné čo mi zje na večeru
Čo pridať do jedálnička? Alebo čo vám tam chýba?
Tým že je nejedak tak skoro stále to isté je, snažím sa obmieňať aspoň to čo má rád. Ja len či tam pridať nejaké bielkoviny sacharidy alebo čo?
Ďakujem Vám vopred
Chýbajú mi tu cestoviny, tie majú väčšinou deti radi a polievky
Zaradila by som strukoviny. Moj je velmi vyberavy, ale ma rad tri formy strukovin: len tak obycajne uvarene s trochou soli, domaci humus a strukovinove cestoviny (z cicerovej, sosovicovej a hraskovej muky).
Ešte možno poradím my sme zaraďovali nedávno lanové a chia semienka a 100% orechové masla - dávam väčšinou do teplej kaše nech sa “rozpustí”
Ďakujem vám všetkým 🙂
Jejda, keby mam takeho 'nejedaka', tak oslavujem. Moja nezje ani tretinu z napísaného.
Jejda, keby mam takeho 'nejedaka', tak oslavujem. Moja nezje ani tretinu z napísaného.
@tamta ani môj, zje toto čo som vypísala ale veľmi málo malé dávky
No ale ZJE 😀
Moja by to ani neochutnala.. Nevies, co je to nejedak a bud za to vďačná.
Moja keď na obed zje 120g tak som hrdá 😂😂 a to 20 ma mesiacov 😅
Moja keď na obed zje 120g tak som hrdá 😂😂 a to 20 ma mesiacov 😅
@paty277 fakt ? Super upokojila si ma ❤️😀
U nás obed tak 20-30g 😂 ale jogurt alebo výživa aj 100g
pridaj to, ze mu das tanier, detsky pribor a nechas ho skumat jedlo sameho. (ano, bude vsade svincik. a co?).
Áno vážne ona papa tak máličko ale zase priberala pekne teraz sa to nejak stoplo ale ma 20 mesiacov a 13kg čiže neriešim.

Pridám sa, u nás tak isto 😀 na večeru chutia našej aj lievance banánové alebo avokado