icon

Ako zvládnuť kŕmenie 9-mesačnej bez stresu?

stela567
30. jan 2025

Ahojte baby. Ako ste natom s kuskami jedla? Ja už mám z toho stres z celého prikrmovania. Mala ma 9 mes a ešte sama nesedi. Snažím sa jej dávať kusky resp pucim vidličkou. Ale začne sa dusiť. Striedka z chleba s maslom dusí sa. Väčší kúsok mäsa dusí sa. Ja už neviem ako co spraviť už som zúfalá :( sama jest to vôbec, zatiaľ jej dávam len ja. Ako to mam robiť inak lepšie? Ja sa vždy zlaknem, oči červené začne kaslat a sem tam sa až do grcia. To už nedávam krmim so strachom 😅

majlo1234
30. jan 2025

Dusi sa, alebo sa davi? Moja sa davi tiez, a to je ziaduce, aby sa nezadusili tie deti. Prikrmy stale mixujem, ale davam jej napriklad kusky piskot, uhorku do ruky, stopkovy zeler, kusok rozka a trenuje pod dohldom. Hlavne nestresovat, oni sa to pomaly naucia

anavixy
30. jan 2025

A mixovane zje? To jej nevadi?

7lenka11
30. jan 2025

Nestresuj, mam rovnako starú dcéru a 90% jedál ma mixovanych. Kúsky trénujeme tak, že jej dám do ruky rožok, chrumku a pod. Keď vidím, že je problém, davam jej ja po kúskoch. Keď nie, papa sama, ale som pri nej. A každým dňom papa lepšie a lepšie. Ale teda môj postup už pri prvej dcére bol nasledovný:
- najprv všetko mixovat
- neskôr kombinovať mixované a do toho dat masko nasekané v elektrickom sekáčiku
- mixované a väčšie kúsky zo sekacika
- sekané jedlo
- nakoniec väčšie krajané kúsky
Podľa mňa sa nie je kam ponáhľať. Mnohé deti len v 6-7 mesiacoch začínajú ochutnávať jedlo po lyžičkách. Staršia 2rocna máva doteraz mäso nakrájané na drobno, nedávam jej klasické veľké kusy ako máme my. Keď si zoberie kus masa odo mňa, začne to vypluvat, lebo na jej ústa je to očividne stále príliš veľké 🙂

stela567
autor
30. jan 2025

@majlo1234 nechcem vyzerat hlúpo ale aký je rozdiel? Vyzerá to ako keby jej to zostane v krku a začne kaslat, slzavé oci a niekedy ju až nadrapuje a občas sa aj pozvracia

majlo1234
30. jan 2025

@stela567 vobec to neni hlupe, dusenie ozajstne je bez zvuku, decko nedostava vzduch do pluc, vypulene oci, zmodrie a koniec(v skratke😀) davenie, to su vseljake zvuky, nadrapuje sa, snazi sa jedlo dostat z pusy von.

alenkatt
30. jan 2025

@stela567 Ja by som to neriešila, mixovala som určite min. do roku. Teraz má 2 roky a zje všetko menšie, väčšie kúsky.

lucia23529
30. jan 2025

Moja ma tiež 9m, sama sedí už mesiac, všetko stále mixujem jedine avokado a banan pučim, chrumku do ruky a rožok maximálne, skúšali sme chleba alebo avokado na pás a vôbec nechcela. Keď bola v lehátku papala tak že mi lyžičku zobrala ale keď už sedí tak nechce sama a ani piť sama z pohárika takže ju normálne krmim a ona keď tak šťuchá do taniera alebo teda pohára/flašky