Ako zvládnuť kŕmenie detí starými rodičmi?
Baby, mate to tak aj vy, že strany rodičia alebo prastari rodí čia kŕmia deti z taniera? Príklad, dieťa doje svoju porciu niečoho, nanuk, polievka a už vidím ako mu dávajú zo svojho jest, dojedať. Alebo oni sú hladní, dieťa nie a vynukuju mu zas keď idú jest, každý za radom furt,kedze u starých rodícov sa neje naraz ale každý kedy chce. Mňa z toho ide vychytať, a este k tomu také olizane po nich, prevegetovane keď dávaju.ako to stopnúť? Plus ešte dieťa jedlo pred hodinou a oni mu donesú zas ďalšie jedlo, a keď ihh zdzubem, že načo ze pred chvíľou jedli, tak sa nastvu ze to je zdravé jedlo a nie sladkosti. Mam pocit ze cely život sa točí u nich len okolo jedla, prídu k nám a hneď vybaluju jedlo a vykrmuju.
@0silvia0 no zaujimave, mne by to bolo luto vyhodit len tak ...ale tak, ked Vam to vyhovuje, nemam pravo to komentovat 🙂
@simona1306 ale veď deti toho nemajú naložené kvantum, veď to boli také detské porcie. Čiže tú trochu mi ľúto nebolo vyhodiť.
Dnes sú už deti dospelé a keď sa niečo nezje, tiež nikto po nikom nedojedá. Ani my s mužom po sebe nedojedáme. Jednoducho nie som na toto zvyknutá. Ako som písala, môj otec s tým problém nemá ale mne sa na to nedá pozerať. Jednoducho mi to vadí.
@0silvia0 ale ved v poriadku, nemusis sa obhajovat, ako som povedala, ked to u vas tak je, tak ja to respektujem ... ked ti to je neprijemne tak sa stym neda nic robit ... nesudim sa 🙂 ... mne proste len ako prve napadlo, ze ako sa v dnesnej dobe plytva z jedlom ...
@simona1306 toto nie je o plytvaní jedlom. Keď človek vyhodí nedojené 2 lyžičky nie je plytvanie jedlom.
@simona1306 ono na jednej strane plytva, ale zas ja, ty a starší ľudia sú z detstva naučený dojedať všetko, ani kúsok sa nesmie vyhodiť, lebo veľká škôda. Ja keď jem a už nevládzem, kľudne nechám na tanieri, bud dojem večer alebo vyhodím. To môj oco nevie pochopit napr, ale snažím sa naložiť si primerane množstvo,a aj deťom. Ale tiež mam tak zafixovane ze aká škoda, napr kolace na vianoce nám nanosia a potom nasilu tlačíme amby sa nevyhodili, ale minulý rok mi to už nedalo a aj som vyhodíla, lebo muž by to nasilu stlačil ale som si povedala ze nie sme odpadkace
@simona1306 Ja nedojedam. Davam na tanier male porcie, ktore zjedia. Ak treba, pridam.

@simona1306 áno, ja som po deťoch oblízané a rozbabrané jedlo vyhadzovala do kompostu. Ja som strašne fajnová, ja po druhom nemôžem jesť a to detské pobabrané jedlo ma až napínalo. Ak to bolo mäso, tak to sme šupli mačkám alebo psovi.