Ako zvládnuť odmietanie príkrmov u 8-mesačného dieťaťa?
Ahojte,prosím vás idem si poradu lebo už som zúfalá,moja 8 mesačná už 3 týždne štrajkuje s prikrmami,ale takým spôsobom ze keď vidí lyžičku tak spustí rev že je až fialová a neviem ju utíšiť,prosím vás čo s tým?je to len obdobie a prejde fo? Pediater povedal že jej mám dať koľko zje,lenže ona nezje absolútne nič,zatne usta a koniec,jedla mi už pekne 100g síce to muselo byt úplne na kasu už som sa aj s tým zmierila ale spapala,na ranajky mala vždy jogurt s ovocím na podvečer kasu a teraz mi nezje absolútne nič:(( na váhe priberá až moc dobre,mám dať pauzu a sem tam skusit?alebo proste dávať každý deň? Ja by som jej chcela aspoň zavadzať nové potraviny len keď nič nezje to ťažko
,zuby nemá žiadne,pediater povedal že ma opuchnuté ďasná ale čo ja viem neni to nix extra
A moja druha otázka,ako ste zavádzali cele kusky? Rozmýšľam zeby som jej dala aspoň zemiak mrkvu na tenkú hranolku uvarení nech sk chyti a zuzle je fo prosím dobrý sposob? Alebo nakrajat na malé kúsky? Už som to skúšala aj rozpučiť a do toho len ruky dávala,lebo keď jej dám napr chrumku tak tu mi spapa,tak ma napadlo či nechce ona už sama papať len neviem ako jej to zaviesť
Keď priberá, kde je problém
Pri prvom som nerváčila podobne. Pri druhom som to vôbec neriešila, kašovité jedlá nikdy veľmi nechcel. Dávala som mu malé kúsky, ktoré jedol sám, teda skôr sa s tým hral. Brala som to ako ochutnávanie. Nemá zmysel stresovať, dosiahneš tým iba úplný odpor dieťaťa (zažila som). Neboj, od hladu neumrie, ani keď bude len na mlieku.
Z čoho priberá keď neje? Nedávaš priveľa mlieka a už nie je hladná?
@anonym_autor ahoj, mozno zubky alebo nie je hladna? Alebo chce zmenu?
U nas frcalo jablkove pyre kazdy den,zrazu ani lyzicku nezjedlo, presli sme na puceny banan, ktory dovtedy nechcelo.jogurt a kasa u nas vobec nejdu, vypluje hned 1.lyzicku a zavrie usta
Tiez nic mixovane nechce, jedine na veceru a to sa musi hrat s niecim pri jedle,bo inak mi vyhadzuje lyzicku z ruky.tak krajam vsetko na mensie kocky a papa samo rukou a trva to vecnost a jedlo je vsade, ma ho aj na zadku nalepene ked doje
Mame aj ten silikonovy riad s prisavkou na spodku,ale aj ten odtrhne z pultika,cize nakrajam banan na kolieska,kazde koliesko na stvrtku a vysypem na pultik a je samo rukami.cast pri jedeni popada do kapsickoveho podbradnika.rovnako nakrajam hrozno bez jadierok, slivky, marhule, broskyne atd alebo rozpolim cast salatovej uhorky, ak su vacsie zrnka,tak vykrojim to zrnkove vnutro a osupem a dieta zuzle uhorku, ale len teda velku v tvare pozdlznej polky vzdy pod dohladom
Abo dam kusok rozka tym spicom do ust a zuzle abo korku chleba - pisem vo veku 8m
Teraz ked uz ma 12m a predne zuby a rezu sa mu 2 stolicky,tak musim davat praveze pozor, bo odhryzne kus a nevie ho dobre pozut a potom prehlta cele kusy
Z čoho priberá keď neje? Nedávaš priveľa mlieka a už nie je hladná?
@januska12323 nie,na jej vek (8m) podľa mňa nevypije veľa,cez deň pije 120ml max každé 3-4hod,na večer vypije 240ml a v noci sa budi 2x a vypije 90-100ml
@anonym_autor ahoj, mozno zubky alebo nie je hladna? Alebo chce zmenu?
U nas frcalo jablkove pyre kazdy den,zrazu ani lyzicku nezjedlo, presli sme na puceny banan, ktory dovtedy nechcelo.jogurt a kasa u nas vobec nejdu, vypluje hned 1.lyzicku a zavrie usta
Tiez nic mixovane nechce, jedine na veceru a to sa musi hrat s niecim pri jedle,bo inak mi vyhadzuje lyzicku z ruky.tak krajam vsetko na mensie kocky a papa samo rukou a trva to vecnost a jedlo je vsade, ma ho aj na zadku nalepene ked doje
Mame aj ten silikonovy riad s prisavkou na spodku,ale aj ten odtrhne z pultika,cize nakrajam banan na kolieska,kazde koliesko na stvrtku a vysypem na pultik a je samo rukami.cast pri jedeni popada do kapsickoveho podbradnika.rovnako nakrajam hrozno bez jadierok, slivky, marhule, broskyne atd alebo rozpolim cast salatovej uhorky, ak su vacsie zrnka,tak vykrojim to zrnkove vnutro a osupem a dieta zuzle uhorku, ale len teda velku v tvare pozdlznej polky vzdy pod dohladom
Abo dam kusok rozka tym spicom do ust a zuzle abo korku chleba - pisem vo veku 8m
Teraz ked uz ma 12m a predne zuby a rezu sa mu 2 stolicky,tak musim davat praveze pozor, bo odhryzne kus a nevie ho dobre pozut a potom prehlta cele kusy
@janetinka27 no ona sama niekedy spapa skúsila som jej dať aj mrkvu aj tu niečo sama spapala,chrumky vyjeda,len ona ešte nemá ani zuby,keby jej dám jedlo na pultik zas zo nedosiahne lebo sama nesedi:/skusala som ju už aj posadiť len padá tak to ju trapit nebudem,ja vidím že ona ma vyložene odpor k lyzicke,keď jej dám na lyžičku nech si dá sama tak to cele stece a jej tam nezostane nič😭😅
@anonym_autor aký prikrm prvý si jej dala?
Ak jedla už sladkú, kašu, banán, alebo proste niečo sladke
Tak jest nebude. No nie ze nebude. Ale bude len to co uz ochutnala takže sladké.
@janetinka27 no ona sama niekedy spapa skúsila som jej dať aj mrkvu aj tu niečo sama spapala,chrumky vyjeda,len ona ešte nemá ani zuby,keby jej dám jedlo na pultik zas zo nedosiahne lebo sama nesedi:/skusala som ju už aj posadiť len padá tak to ju trapit nebudem,ja vidím že ona ma vyložene odpor k lyzicke,keď jej dám na lyžičku nech si dá sama tak to cele stece a jej tam nezostane nič😭😅
@anonym_autor aha vidis, na to sedenie som uplne zabudla, ze nasa sedela sama az v 9 mesiacoch, dovtedy bola v tom pololehatku, ano, cize toto cosom pisala, ta az od 9m
Dovtedy v tom lehatku som musela dieta dotoho dst do pololahu a jedlo len mixovane dieta som prikryla mojou satkou, pod lehatkom som to zaviazala a takze ruky malo zakryte a vtedy lepsie jedlo.ked som satku nedala, tak mi kmasalo z ruky kazdu lyzicku a jedlo bolo vsade, horor
Neboj, ono sa vsetko zlepsi, ci uz je to teraz tak abo inak, bude to lepsie

Mam 4 deti. Prvy mal velmi dlho mixovanu stravu. Hadam aj vyse roka.
Druha nemala problem aj kusky-resp iba popucenu zeleninu.
Niekedy mali obdobie ze nechceli absolutne.
Skus vzdy po troske. Aj ked len olize lyzicku. Len nech si zvyka na chute.