Akú kašu alebo mlieko, ak dieťa nemôže kravské mlieko?

ka.
3. apr 2013

Maly ma suche flachy na nozicke, velmi si to skriabe, a lekar nam kazal vylucit mlieko. Mame 7 mesacne twins, druhy take probemy nema. Doporucil nam ryzovu kasu - riedim podla potreby, aby to bolo pitne z flasky. Davame mu nutilon ryzovu kasu, ale je to dost drahe. Mate s tym skusenost a viete mi niekto poradit alternativu, pripadne, ak su na trhu nejake ryzove mlieka, co mozu tak stare babatka? Dakujem za radu. U koznej som nebola, verim ze to zmizne, nekoluje to po tele, ma to len na tej nozicke + suche laktiky.

brnka
3. apr 2013

Sinlac

stanislavao
3. apr 2013

diagnoza vobec nemusi byt spravna. mali by ste navstivit aj inu koznu lekarku, lebo podla mna ten ekzem moze mat uplne inu pricinu. ryzove je aj mlieko, skuste pozriet v dm drogerie. nutrilon kase su najlepsie, aj chutove. a nemoze ani UM ziadne? ved mu davajte nutrilon.

tunylyk
3. apr 2013

aj my sme pouzivali sinlac

martinka05
3. apr 2013

my sme tiež dávali sinlac

zcvicel
3. apr 2013

ja som kupovávala v Kauflande instantné kaše, myslím, že boli kukuričné, zalievali sa vodou. Kupovala som to práve z podobného dôvodu, aby som v 6. mesiacoch ešte nedávala malému kravskú bielkovinu. Bolo ich viac druhov, priehľadný štvorcový sáčik asi 100 g (to už nie som si istá, bolo to ale také šik balenie), stojí to euro dačo - priesvitný obal, žiadne čačky mačky, v tom jemnučké nažltlé vločky z kukurice. Zbytočne kupovať drahé nutrilony a pod. V TT to bolo uložené myslím pri pudingoch, ale v inom Kauflande to môže byť i pri inom tovare (múka, vločky).

melpomene
3. apr 2013

môžeš dávať všetky nemliečne kaše (ryžová, pohánková, pšenová, kukuričná - kúpiš aj v jednote, alebo kaše z lekárne či DM)...to znamená kaše, ktoré sa dajú zarábať s vodou aj s mliekom. Moja dcérka mala do 10. mesiaca predpísane HA mlieko. Ale my to máme potvrdené aj testami aj sme chodili ku kožnej lebo ten ekzém mala hrozný. No a tie kaše môžeš zarábať kľudne do pohánkového, ryžového, ovseného a sójového mlieka. To sójové ja malej nedávam, lebo mne celkovo sója ako potravina nesedí, ale to už je na zvážení každého rodiča/mamy.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lienka434
3. apr 2013

kozie vyrobky,kozie susene mlieko alebo normalne kozie mlieko z flase tiez sice drahsie ale urobis to najlepsie pre svoje dieta.

andelok
3. apr 2013

Ja davam nemliecne kase, lebo mala mi mliecnu nechce jest, nechuti jej to. Super skusenost mame s kasou Nomina, kupis napr. v bio obchodoch. Je ich vela druhov...ryzova, ovsena celozrnna, psenova..su zdrave a dcere velmi chutia. Mozes ich dochutit medom, ovocim, maslom a pod.