icon

Akú značku jogurtu dávate skoro 2 ročným deťom?

moncicatko19
9. apr 2012

syn ma 1r9mes a kupovavam ju najcastejsie jogurt srdiecko a dobra mama .ale pocula som ze tie srdiecka (jogurty)su neni vhodne...tak co vy aku davate znacku vasim detom ??lebo nie vzdy je to tak ze cim drahsie tym kvalitnejsie 😒 dakujem za vase komenty 🙂

Strana
z2
beruska.zuzanka
10. apr 2012

tfuj, activia nie je veľmi vhodná pre malé deti, podľa mňa v nej nie je nič extra prospešné ani pre dospelého 🤐

luciferova
10. apr 2012

@mandragora22 s tymi "inymi" vyrobkami mas pravdu, jasne, ze v skolke sa stretnu s hocicim. Ale zaklad dieta dostava doma a ten je najdolezitejsi! To ako keby si napisala na fajcenie/pitie ze ved aj tak od 18 rokov je to normalne, tak preco cakat tak dlho?? Nalejme uz 5 rocnym, nech si zvykaju...😅

mandragora22
10. apr 2012

@luciferova psyllium som jej do jogurtu dala, po dva dni po sebe. zial, psyllium ma jednu zlu vlastnost, ked ho nezapijes dostatkom tekutiny, tak ti v crevach este viac "ubije" prechod tej nestravenej potravy meniacej sa na stolicu, co ma vlastne opacny ucinok, cize este viac cloveka upcha. kedze moje dieta vypije DENNE tak deci tekutiny a to za nou sustavne beham s poharom, slamkou, flaskou, hrncekmi... no comment, tak som dosiahla psylliom presny opak. upchalo ju tak, ze som sa bala, ze budeme musiet na pohotovost. potom nastastie zabral taky kvazi domaci klystir. skusala som aj dalsie rozne pripravky, este jej zabera lactecon, to obsahuje latku, ktora napomaha tiez riedeniu stolice, tak to jej celkom zabera, ale to je jedina vec, ktora jej ako tak zabera. a ta activia. na druhu stranu, ako som pisala, stejne sa nevyhnes, teda tvoje dieta, tym "inym" jogurtom a potrave, a vo veku tych 2,5-3r. by som uz vobec neriesila, keby si tusila, ake svinstva varia v skolkach a skolach, tak by sa ti v tvojom ponimani zdraveho stravovania ale fakt ze obracal zaludok, ani to nechci vediet a ak chces dieta uchranit od vsetkeho zleho, nedavaj ho do skolky a ked bude chodit do skoly, stravuj ho doma, nie v skole, lebo boze uchovaj, co ti tam vsetko pojedia a to naozaj viem, o com pisem 🙂

mandragora22
10. apr 2012

@luciferova no..zjavne si nepochopila 🙂 ak bude fajcit v 18, tiez nic zdrave, ale je to predsa len poriadne daleko a je to uz jeho-jej rozhodnutie, ako dospeleho jedinca. ale ak rodic hycka dieta prve 4 roky jeho zivota ciste "zdravou stravou" a potom pojde do skolky, bude to pre jeho organizmus poriadny sok 😖

kaja73
10. apr 2012

@mandragora22 chapem o com hovoris,ale to ze dieta dostane nekvalintnu stravu v skolke,ci skole,nie je pre mna dovod davat mu ju aj doma-prave naopak-o to viac budem dbat na tu domacu stravu-nech sa to aspon vyvazi.
A s tym psyliuom mas pravdu-ono vie ozaj fajnovo zapiect ak nepijes hektolitre vody-aj mna zapieklo a to som si myslela, ze pijem dost-2 a pol az 3 litre som vtedy pila.

luciferova
10. apr 2012

@mandragora22 ja viem, co varia, ked som robila v skole, tak som sa tam stravovala (spojena skola a skolka). Maly asi do skolky nenastupi, kedze budem s babom doma.

luciferova
10. apr 2012

@mandragora22 suhlas s kajou 😉 nebudem do neho predsa pchat humus aj doma a od narodenia 😅

mandragora22
10. apr 2012

@kaja73 no jasne, ved ja tym nechcem tu rozsirovat predstavy, ze ja malej davam same svinstva, to nie, aj ja sa snazim ju stravovat najspravnejsie, ako len viem, ale ma 2 roky, je tak hyperaktivna, ze jeme a pijeme za pochodu a su naozaj dni, ked som nesmierne rada, ked mi spapa aj hotovy vyrobok z HIPP-u, pretoze naozaj mam s nou co robit.. jedno stastie, ze v noci spi 😀 ale ako fakt. v stolicke nesedi v podstate nikdy, nasilu ju tam nedam, lebo zacne robit taky randal, ze az, ona sa potrebuje sustavne hybat, hrat sa, jedine miesto, kde ju este dokazem nakrmit v sede, je TV, myslite si co chcete, este pred rokom som odsudzovala matky, ktore krmili dieta vylucne pred TV, dnes ich uz uplne chapem. takze mozem sa snazit ako chcem, mam tu zrejme vysoky stupen hyperaktivity, este aj pri TV kazde 2 minutky skace, tancuje, beha po izbe, no proste je to tazke, napriek tomu sa snazim do nej dostat zdrave veci, ale su dni, ked to vzdam, lebo nevladzem alebo som chora alebo ina pricina a vtedy nastupi u nas aj pan HIPP alebo pani ACTIVIA 😀 😀

luciferova
10. apr 2012

@bobocka a bobik bol tiez v teste tych pochutok? Ako skoncil, nepamatas?

katy1979
10. apr 2012

Zvolensky popr. smotanovy z lidla vyraba ho olma. Popr. Landliebe. pribinacika ci puding so slahackou nejedol a dufam ze ani tak skoro jest nebude. Aj v slolkach su schopny napisat ze maju puding a nakoniec maju kupovany puding so slahackou co sa pudingom ani nazvat neda

katy1979
10. apr 2012

Zvolensky popr. smotanovy z lidla vyraba ho olma,
popr. landliebe. pribinacika ci puding so slahackou nejedol a dufam ze ani tak skoro jest nebude. Aj v skolkach su schopny napisat ze maju puding a nakoniec maju kupovany puding so slahackou co sa pudingom ani nazvat neda

cubana
10. apr 2012

my tiez davame zatial len biely s co najviac % tuku, okolo 10 - banovecky, zvolensky, holandsky, grecky

rolak
10. apr 2012

@mandragora22 mne povedal lekárnik,že psylium nie je vhodné pre deti......dal mi inú vlákninu a malá sa znej neskutočne dosrala 🙂 🙂 🙂

bobocka
10. apr 2012

@luciferova ja ozaj neviem.nepamatam si ostatne,len mi zarezonoval samotny pribinak s najlapsou reklamou a je uplne vsade a nakoniec testy najlepsie neboli.to bolo uz davnejsie,rok istotne.mozno maju nove receptury.ja som toto riesila ked mal maly po roku,tak rok a pol a teraz ma dva a pol,takze ti neviem ani link poskytnut ani moje info uz k dnesnemu dnu relevantne byt nemusi.len ja si to pamatam tak ako si to pamatam a uz to mam vryte v pamati a preto uz v obchode po pribinakovi nesiahnem.ale ozaj si nedovolim tvrdit,ze mam pravdu,lebo odvtedy to mohlo byt kopec krat znova testovane a vysledky mozu byt uplne ine.no ja uz mam predsudky voci pribinakovi,mozno uplne neopravnene ,ale mam.som hrozna,ja viem 😝 😀 ale tu matyldu odporucam.🙂 je fakt super 🙂

luciferova
10. apr 2012

@bobocka matyldu pozriem 😉 ja len ak tam ten bobik nebol, neznamena, ze je lepsi, mozno by prave bobik vyfukol pribinaciku "prvenstvo" 😀 kazdopadne ked to dieta nema casto...

bobocka
10. apr 2012

@luciferova ved jasne,ja si to moc nepamatam co tam bolo,akurat to prvenstvo pribinaka bolo riadne sokujuce pre mna 😅 ja som vtedy davala malemu lipanka.ten bol super aj hodnotenie mal dobre,tak som bola spokojna,no uz ho fakt nieje nikde zohnat.vraj je este v metre,no my nemame metro blizko domu a koli tvarohaku iste do dalsieho mesta cetovat nejdem 😀 ono tak ti poviem,ze ak neje dieta tieto tvarohove zazraky denne a v neviem akych mnozstvach,tak mu to iste neublizi 😉 nech je to hocijaka znacka 😉

mandragora22
10. apr 2012

@rolak ano? a pije ti mala dost? lebo mne nie, ale mozes mi dat nazov, ak sa pamatas, pozistujem si okolo toho co-to, vdaka 😉

rolak
11. apr 2012

@mandragora22 je to 100g prášku v bielomodrej krabičke - Vláknina pro déti Medicol. tučniačik je na krabičke. je to od pol roka a stálo to 3,55. ja som jej dala iba dva dni po sebe,ale úplne mi z toho hnačkovala. takže dám,až keď bude mať bobky. teraz sme boli v nemocke a zistila som,že pije málo. ona je ako tvoja, fľašku hodí medzi hračky a nezájem. piť chce len vtedy,ke´d pije tato kávu alebo mama colu. akože nie je to úplne zlé,ale ani ukážkové. ja som jej to dala vlákninu ráno do mlieka,treba to veľmi dobre zamiešať,lebo to nabobtná.

skeblicka77
11. apr 2012

ja davam uplne vsetky, aky kupim, taky papa..ale najradsej ma tie pudingy so slahackou... 🙂 😉 🙂

jolly84
11. apr 2012

baby a sabinovska mliekaren nie je nahodou v likvidacii? ich produkty sa este ako predavaju? ja mam rada aj nitrianske TAMI aj zvolenske))))))

piacere
11. apr 2012

Tak ja neviem... niekedy som bola silným odporcom pribinákov, dnes ich malý je...

V začiatkoch mi lekárka odporúčala ako prvý jogurt sabi, ale mne sa viac pozdával zvolenský a hollandia, tak papal tie... minule som kúpila Sabi - jahodový a skoro ma prevrátilo, keď som ho premiešala... takú krásnu ružovú potravinársku farbu ste už dávno nevideli 🙂 Malý ho samozrejme nezjedol (a ani ja, prosím pekne), skončil v koši.

Nie som zástanca activie a podobnej ofarbenej vody... ale myslím si, že ani preháňať to netreba. Ak dieťa raz za čas zje pribináka, puding alebo niečo podobné, určite to zvládne bez ujmy na zdraví...

A čo kupujem malému?
Hollandiu, zvolenský, Kauflanďácka značka má celkom fajn smotanové jogurty, pribináka 😉 . Bobík je sladký jak cecok, pudingy neľúbi...

mikman
11. apr 2012

neviem kde všade je sieť obchodov Agromilk predavaju tam jogurty sabi je tam najmenej chemie preto maju aj malu trvanlivost

sladkasue
11. apr 2012

@moncicatko19 my kupujeme obycajny jogurt! spravny a zdravy jogurt spoznat podla toho ze v zlozeni najdes len: smotana a jogurtova kultura !
tam, kde je pisane este nieco navyse, to uz jogurt nie je🙂 podla EU sa dobra mama a pod. veci nesmu volat "jogurt" lebo zavadzaju zakaznika 🙂

ebenka
11. apr 2012

Rada by som sa spytala, aky jogurt a kedy mozem zacat davat svojmu 7,5 mesacnemu synovi. Mala som za to, ze zacneme so smotanovym. Vcera som bola v poradni. Nasa doktorka bola chora, bol tam zastup. Taka stara doktorka. Ta mi povedala ze by to mal byt pravy jogurt, ziaden s mesacnou zarukou. To bolo rozumne. Ale na to ma dorazila sestricka, nasa, ze nesmiem davat smotanovy, ale nizkotucny?! 😲 😲 😲 nechapem, ved to je sama chemia. Nie?

beruska.zuzanka
11. apr 2012

@ebenka v nízkotučnom jogurte nemusí byť zákonite chémia, iba je z neho odstredené veľké množstvo tuku, čiže obsahuje viac vody... ale vyslovene nízkotučné výrobky nie sú pre deti vraj vhodné, ono stačí, ak má výrobok okolo 3% tuku v sušine, nemusí mať zrovna 8 a viac 😉

kaja73
11. apr 2012

@ebenka teraz sa zacina s tym ze tuk -zivocisny nie je dobry pre deti-napr bukovsky to ma tej knihe -hned to bude anjelik- pisane a on odporuca davat klasicke netucne mliecne vyrobky-ak vobec dake-on moc mliecne veci neodporuca- a radsej tam pridat kvalitny rastlinny panensky olej ako davat smotanovy zivocisny tuk.
Tak sa z toho vysomar.

mandragora22
11. apr 2012

@rolak vdaka za tip, ak budu problemy nabuduce, vyskusame 😉 a inak, nasa chce tiez pit, ked ja pijem kavu. ale ona chce tu kavu 😀 😀 😀 ona je strasny fetak, musi mi ju minimalne ovoniavat 😀 tu kavu teda... 😀 😀

mircalla
11. apr 2012

Zvolensky, Hollandia, Pribinak, Nase Bio - ovocny jogurt a tvaroh, obcas Activia
Podla mna je najkvalitnejsia asi ta Hollandia

monulicka
17. apr 2012

Moj maly mi zas odmieta Kostikov (co som rada) a smotanove jogurty, a oblubil si musli a jahodovu Activiu..bude mat 2 roky, ktosi tu pisal, ze by sa nemali davat..ale co ja viem, nevidim na nom ze by mu nejak blizili 😕

Strana
z2