Aký je váš názor na pitie kravského mlieka od 1 roka?

cudo
5. apr 2012

Moje dieta bolo kojene do 15stich mesiacov a odvtedy jej davam kravske mlieko. Kupujem ho v mliecnom automate alebo na druzstve a pasterizujem ho, cize neprevarim ale len zohrejem na vysoku teplotu 70 stupnov, aby sme sa vyhli salmoneloze ale vitamin D a ostatne vitaminy boli zachovane. Moja pediatricka je zhovievava a hoci nebola nadsena mojou volbou, podporila ma v tom ked videla ako dieta krasne prospieva. V statoch zapadnej europy je kravske mlieko podavane kojencom aj od 6 mesiacov, tak isto to bolo u nas ked sme boli deti. A dalsim mojim dovodom preco som sa tak rozhodla je ze umele mlieka su podavane vo forme praskov, co mi pride mimoriadne neprirodzene akoby som dietatu varila polievku z prasku a zvycajne su vyrabane z kravsej laktozy..tak preco nemozu pit prave kravske mlieko ale len umele? Nie je to len reklamny tah? Samozrejme ine je to u deti s alergiami ..i ked ich hypoalergenne mlieka ani nie su mliekami, skor tekutinami s niakym obsahom vyzivy a vitaminov. Zaujimalo by ma aky mate na to nazor vy?

ikke
5. apr 2012

neviem, v ktorych "statoch zapadnej europy je kravske mlieko podavane kojencom aj od 6 mesiacov", no u nas av NL sa neodporuca podavat pred 1. rokom. je to kvoli vysokemu obsahu bielkovin, ktore taketo male dieta este nevie spracovat. umele mlieko je sice vyrobene z kravskeho mlieka, no je prave svojim obsahom bielkovin a dalsich latok prisposobene aj mensim detom. niektore mliecne produkty ako napr. jogurty sa ale bezne odporucaju aj skor, okolo 8.-10. mesiaca.
je len na tvojej vlastnej zodpovednosti a uvahe, ci das mlieko dietatu po roku, po troch alebo nikdy, alebo ci ho budes krmit kravskym mliekom od 3 mesiacov (ano, aj take tu su a tvrdia, ze je to zdrave).
pozri aj
https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/od-kedy-moze-dieta-pit-kravske-mlieko/
https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/kedy-ste-zacali-podavat-kravske-mlieko/
https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/kravske-mlieko-1-5-alebo-3-5-je-to-dobry-napad/
https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/mozem-dat-malej-obycajne-mlieko-z-krabicky/
a mnoho dalsich