Aký ponorný mixér kúpiť?

mijunik
6. sep 2014

Ahojte, chcem vás poprosiť, aby ste mi napísali svoje skúsenosti a spokojnosť s ponornými mixérmi. Totiž my máme ručný šľahač, miesič a monorný mixér v jednom, lenže ponorný mixér je plastový a už praskol. Ak chcem mixovať horúcu polievku, tak asi bude lepší nerezový mixér. Kúpili sme jeden, ale mám pocit, že mixuje horšie (zdĺhavejšie) ako ten plastový. Podľa predavača v obchode, kde sme mixér kupovali, záleží na tvare tých sekacích (mixovacích) nožov, že by mali byť dva protiľahlé rovnejšie a ďalšie dva protiľahlé by mali byť sklopené, aby sa zakúsli do mixovanej veci a rýchlejšie ju rozmixovali. Lenže keď mixujem zeleninovú polievku, tam nie je len jedna vec na rozmixovanie. Kým sa mixér pozakusuje do každého kúska zvlášť... Neviem, či naozaj záleží na tvare nožov... Baby (a chlapi samozrejme), pripadám si ako blbeček, že neviem kúpiť poriadny mixér, ale... no... asi neviem... 😀 😀 Pôjdeme ten mixér vymeniť, len potrebujem zistiť, za aký bude najlepšie... Hádam sa sem môže napísať aj značka, snáď to nie je reklama... A ešte - k tomuto je aj taká nádobka na sekanie kadečoho a šľahacia metlička, ak také máte, čo všetko s tým pripravujete? Lebo jedna vec je reklama na krabici, druhá vec je praktické využitie v domácnosti... 🙂

jumama
6. sep 2014

My mame moulimex click and mix, on ma odnimatelnu zeleznu rucku, tak v strede sa srobuje, k tomu su 4 typy nadstavcov, ktore sa naklikavaju do spodnej casti rucky. Super na mixovane jedielka, omacky, smoothies... Mame ho uz asi 5 rokov a bez problemov. Je pravda, ze z tych nadstavcov vyuzivame len jeden - na zeleninu ( ostatne su na lad, maso, slahanie). Ten na slahanie je uplna blbost 🙂 Teraz sme po 4 rokoch kupili nahradny nadstavec, lebo tento uz tak dobre nemixoval, ale to fakt skoro kazdy den nieco zeleninove alebo ovocne alebo polievkove mixujeme.

jumama
6. sep 2014

Este som si nakukla do google obrazkov ... Jeto taky typ Hapto, co ma cervenu rucku.

mijunik
autor
6. sep 2014

@jumama Pozerala som, ale ten už sa asi nedá zohnať bežne v predaji... ☹ Ale po Moulinexe som pôvodne pozerala aj ja, len predavač náš ukecal na niečo iné a hovorím, že sa mi to mixovanie nejako nezdá, ale zámerne sem nepíšem značku, lebo možno je ten mixér dobrý a len mne sa nezdá, tak nech niekomu nepoškodím meno. 🙂 On to rozmixoval takmer celé, len to dlhšie trvalo... No s niečim si aj tak neporadil. Dobre - nožičky z brokolice, dajme tomu. Ale skoro rozvarené zemiaky - aby mi tam pár kúskov zostalo, na to som zvyknutá nebola. :-/

zita19
6. sep 2014

@mijunik ono zalezi aj od nadoby kde mixujes. Ja ked mixujem v hrnci, tak to nahanam po ihrisku ako debil... Ale ked mixujem v úzkej vysokej nadobe co mam k mixeru, je to raz dva.
Velmi dobry je mixer z Lidlu, ma vsetko co chces, ale je pravda, ze ho maju v ponuke tak 2x v roku.

miska569
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beky1813
1. okt 2018

@miska569 zase ten vitarian? Kolko mas nickov?

janage
18. apr 2021

Baby oživujem diskusiu. Odišiel mi po 10 rokoch tyčový mixér a chcela by som teda nový. Stačí mi kovová ponorná noha a metlička na šľahanie. Nasla som taký Bosch ale má celkom málo recenzií.
https://www.datart.sk/Mixer-BOSCH-MSM66130.html...
Nemáte ho niektorá? Ste spokojné?

sunset65
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karima512
5. máj 2023

ja mam vitamix mixer a som spokojna, dobre mixuje aj oriesky, tvrdu zeleninu a mrazene veci