Avokádo a cvikla pri zavádzaní príkrmov

dannisimo
28. feb 2019

Ahojte opäť si idem po radu .Včera sme kúpili avokádo a cviklu v našom jedálničku sme ešte to nemali .Chcem sa opýtať ako mám pripraviť avokádo a kedy ho podať či na obed alebo ako siestu a taktiež cviklu .Synček má 7 mesiacov teda o pár dní 8 .Zatiaľ máme vyskúšané zemiaky ,zemiak batat, špenátové listy,vajíčko ,mrkva ,petržlen ,kaleráb ,karfiol,trošku hrášku a z mäsovho jedálnička kuracie ,morčacie králika ,trošku bravčové .Takisto by som sa chcela opýtať ak ráno vstaneme o pol 9 dám mu vipit mlieko mám potom už len čakať pokiaľ nebude uvarený obed aby som mu dala alebo mám mu ponúknuť niejaku desiatu a tak obed .Po obede zvikneme dať buď jogurt alebo výživu a potom už len večeru máme kašu.Pytam sa preto lebo papáme dosť a v noci sa mi aj tak zobudí na mlieko že je hladný a pritom má prvý vchod ako polievku a potom keď mu strávi dáme druhy vchod .

ukulela
28. feb 2019

avokado mozes smiesat s ovocim, ale aj so zeleninou. nevarit, ono je ako banan. cviklu som varila/parila ako ostatnu zeleninu. davala som napr s batatom/zemiakom. namiesto bravcoveho skus telacie (ja som zacinala jemnym telacim a budem aj teraz) a 8 mesacnemu som uz davala aj lepok (ovsene vlocky do prikrmov casto)

diewcatqoo
28. feb 2019

@dannisimo Ahoj, avokado som davala popucene spolu s bananom. Pripadne ak uz papa jogurt, daj mu avokado s bananom do jogurtu. Synovi to velmi chutilo. Cviklu som davala najskor podusenu k obedu a potom neskor surovu nastruhanu s jablkom, mrkvou a osladenu medom.
Ak mu davas o pol deviatej na ranajky mlieko, potom do obeda mu nic uz nedavas? Podla mna uz mozno aj je hladny. Daj mu vypit mliecko este alebo zaved nejake jedlo ako desiatu. Kludne daj aj zuzlat rozok do ruky.
Nemusi sa ti budit na to, ze je vylozene hladny. Niektore deti sa proste budia. Moj do dvoch rokov neprespal celu noc. A nemusi byt hladny, ale ked uz je hore, tak co by si nedal mliecko 🙂
Inak co sa tyka jedla, je to chod, nie vchod. Chvilu mi trvalo, kym som pochopila, co vlastne mas na mysli.

ellieellie
28. feb 2019

Avokado som pucila s bananom. Cviklu som robila s ryzou a telacim maskom, mal to velmi rad.

lubik87
28. feb 2019

@dannisimo ja som robila avokádo banán piškóty na desiatu alebo olovrant..je to neutrálne ovocie môžeš ho podávať s hocičím hocikedy🙂 napr aj pomazánku 🙂 podobne aj s cviklou ale tam.v menších dávkach a nie pred spaním ale po

ink
28. feb 2019

pozor, cvikla je silne detoxikačná, v surovom alebo mierne varenom stave sa podáva pri otrave ťažkými kovmi. Preto, ak nie je podávaná za týmto účelom, mala by byť varená v šupe 3 hodiny, dolievať vodu, a potom ju spracovať do jedla. A kludne by som s ňou počkala do 10m

malinajahoda
28. feb 2019

@dannisimo ako píše
@ink cviklu až po 10 mesiaci. Aj kvôli zvýšenému obsahu dusičnanov. Aj mojej malej som dala takto neskôr. Avokádo už môžeš samozrejme.

dannisimo
autor
1. mar 2019

@diewcatqoo áno je to chod ale sám mi pridáva telefón slová .proste ja len píšem čo chcem a telefón mi hádže všetko 😁.Takéto ako rohlík ,chlebík a tak papa samozrejme pred obedom .