2,5 mesačné bábätko odmieta mlieko, stretli ste sa niekto s tým?

silviakudelova
1. sep 2019

Ahojte mamicky, som velmi zufsla. Mal 2.5mesacnu dcerku a uz od 3.tyzdna odmieta mlieko. Zacalo to najprv nad mojim prsnikom, pricom mlieko mi tieklo dobrym prudom, bola u mna laktacna poradkyna 2x, mala krasne sala prve dva tyzdne, jazyk ma v poriadku.
V 3.tyzdni sa zacala jrdovat nad prsnikom, odstrkovala sa, plakala, pricom som na nej videla ze je hladna, no aj tak odmietala. Postupne takto prebiehalo kazdedojcenie, az kym nezacala chudnut. Skusala som cievku, lyzicku, a neuspesne. Sa mi aj vyvracala potom.
Tak som zacala odsavat a davat jej z flase ale aj nad flasou ss jedovala. A dodnes to tak trva. Mavame leosie aj horsie dni. Zial uz 2x sme boli v nemocnici, vysledky su ok zo vsetkeho. Uz som vyskusala ine flase, momentalne mame MAM flasku, ta je asi zatial najlepsia. Taktiez polohy, vsetko mozne proste, co by mohlo ovplyvnit krmenie no neuspesne. Ked je bdela uplne odmieta. Podari sa mi ju nakrmit ako tak ked je ospala no tiez je sila ju v kuse zobudzat chuda.
Snazim sa ju krmit kazde tri hodiny, aby viac spapala no mespapa. Predtym som ju krmila cca kazde 2h lebo tak pytala, aj ked nakoniec nejedla. Ale aj na dopyt, no proste fakt uz vsetko mozne skussm...
Po 3h mi vypije cca 80-110ml. Ale ak je bdela tak je schopna vynechat aj to krmenie a nedozenie to proste. Celych 24h bojujeme o to aby spapala cca 750ml no sme radi ked zje 550-600ml. Nie som tabulkovy typ. Ale zial musim to sledovat, kedze mavala hladovu stolicu a malo pomocenych plienok. Nalady ma dbre, usmieva sa, ma 62cm a 5.10kg. Vyzera zdravo na pohlad, momentalne prosperuje ale velmi pomaly. Behame po lekaroch, teraz uz cca mesiac materske mlieko zial nemam, zacali sme s bebou hypoalergennou, vyskusali milupu, na tu mala alergicku reakciu a teraz nam kazala gastroenterologicka nutrilon alergy care 2 tyzdne davat a potom tyzden klasicky nutrilon. Zaujimave je, ze vody by vedela pit. Na zaciatku som si myslela, zlked bola mensia, ze preto neoije mlieko, lebo nevladze, ked bola hore dlhsie... Ale omyl. Vodu mi vypije no mlieko nie. Aj by som hned myslela, na to, ze treba skusit ine mlieko, ale ked mi aj materske takto odmietala tak sa citim uolne bezmocne. Kazdy den je boj a ja to uz tiez nevladzem psychicky. Cakam kedy bude koniec tejto ery no obavam sa, ze to takto zostane. Stretli ste sa s niecim takymto? Dakujem kazdopadne za odpovede

ktochytavzite
1. sep 2019

Moja sestra ,jej nechcela mala pit mlieko nijako,tak ju kyzickou nasilu krmila,ptm prislu prikrmyvactiez nasilu,ked bola vatsia ze uz rizinrla tak nesmela odist od stola ked sa vsetko mezjedlo.Od 4 r je krasne a vsetko ,v skolke jedina vsetko zje.Ako banatko mala tiez zelene stolice,asi z nedostatku mlieka,inak sestra si odsavaka mlieko,UM nedavala.Ja mam teraz dvojicky maju 4mes vypuju max 120 ml a tiez velakrat len 60ml za 3 h a velakrat sa strasne krutia pri tom,davam matersje plus UM ale moje priberaju zasa pekne,su predcasniatka.

saskia_98
1. sep 2019

Skus sa dajak s drobcom potrapit do zaciatku prikrmov (ja som zacinala v 16tom tyzdni) a mozno mu uz prikrmi zachutia a bude len na prikrmoch. Ale inac drzim palce.

malinajahoda
1. sep 2019

@silviakudelova ja, keď som mojej malej urobila mlieko, tak viac som vyliala ako mi ona vypila. Bol to boj. Od narodenia vypila veľmi veľmi málo mliečka. Ak to bolo 500ml za deň, bola som šťastná. Po niekoľkých hodinách dokázala vypiť 40 - 60ml mlieka. Už to mame za sebou. Stále je ako slížik, ale príkrmy lepšie papá.

a_da99
11. sep 2019

Ja som mala (aj mám) to iste. Moja ma síce už 6 mesiacov, ale od narodenia nebola kojená pretože úplne odmietala prsníky. S fľašou to bol veľakrát tiež boj, až to dopadlo tak že v 3mesiaci úplne prestala pit, začala som ju kŕmiť len v spánku. Na prikrm som čakala ako na spasenie ale žiadna sláva...teraz posledné dni je to trosku lepšie a dokonca už sa mi aj mlieka občas napije keď je hore (síce ju musím zabávať a spievať ejj a polku vypľuje ale aspoň čosi). Ale inak tiež mi pila stále len vodu a pri mlieku revala a nechcela. Musíš to len vydržať, ja mám od jej narodenia každý jeden deň vypísanu tabuľku kedy koľko vypila. Je to ťažké a viem čo prežívaš! My do toho všetkého mame ešte aj problém so zápchami, tiež už sme boli 2x hospitalizované a u doktoroch sme viac než doma...

babikadaska
11. sep 2019

Ja som to tu riesila pred 2 mesiacmi. Od 9 tyzdna mala nepije. Teraz ma 23 tyzdnov. Mame za sebou vsetkych doktorov aki existuju. Najviac nam pomaha kraniosakralna terapia. Priprav sa na extremne psychicky narocne obdobie.
http://prirozenekojeni.blogspot.com/2017/04/boj...