Chlapček (2 roky) ktorý nechce jesť.

adka83__2
19. aug 2018

Prosím poďte čo s chlapčekom, ktorý odmieta stravu. Má len pár jedal, ktoré zje a aj to sú nezdrave. Ďakujem

janulka2811
19. aug 2018

Zle nauceny na papanie???
Treba mu spestrit stravu,ozdobit farebne atd.
Kamoskyna mala prestala jest maso v 4rokoch z nicoho nic.Ziadna slava,vsetko ostatne jej chuti okrem zdraveho jedla 😏

adka83__2
autor
19. aug 2018

@janulka2811 polievocku mi vobec nechce. Masko zje ale musi to byt rezen.... v podstate len vyprazance. Už som zúfalá. Mam pocit akoby si jedlo vyberal očami.

janulka2811
19. aug 2018

@adka83__2 ved to deti robia,myslis ze preco nebalia sladkosti len do alobalu ale maju lakave farby???Kvoli tomuto.Skus mu spestrit tanier,ja som to tak robievala a dcerka iba lupkala do puse ,,farby,, a obed bol zachvilku zjedeny.
Polievku vzdy staci okomentovat,mrkvicka na oci,masko na svaliky atd a ked spapa treba skusit svaliky na ruke a pochvalit,ze je velky chlapisko 😉😊

ciernysokol
19. aug 2018

Skus vlastny priklad a nezdrave nevar.citala som niekde,ze ked doeta nechce,treba mu nechat na neskor to iste,medzi jedlom nic.celkom sa mi to overilo,az na par veci,s tymi som to vzdala.kazde dieta ma pravo nemat iste veci rado,ale neda sa vymyslat so vsetkym.mozno to suvisi aj s vekom a trucovanim.hlad je zly,ked nie je rezen,isto zje aj zdravsie masko ;) pevne nervy prajem a najma trvat na svojom a nepopustit.inak,v skolke rezne nebudu,ani vyprazane,tak aby daco zjedol potom

monika1791
19. aug 2018

Môj má o 3 týždne 2 roky a frčí len na polievkach🤔

sense
19. aug 2018

Varit pestro a zdravo, ponukat ale nenutit s tym ze ale ani neustupis....
A ist prikladom....

Moja napr od mala nema rada vajicka,zemiaky (vynimka pecene a obxas vezme aj hranolky ked vidi inychinych v restike) a maslo,o.k tak nemusi ale ked zacne spekulivat pre zeleninu kt sa inak nevie dojest al pre lososa a ani neskusi tak ma smolu,nezje ine nebude...a ako dalsi chod dostane dojest to co nezjedla

lady911
19. aug 2018

@adka83__2 netráp sa tým, presne toto iste mame aj my. Malý ma 2.5 roka. Kojila som ho 1.5roka a ako som skončila, stále sa nenaučil normálne jest, niekedy doobeda vypije len kakao, na obed zemiaky a ide hájat. Už som sa s tým zmierila, niekedy si vypýta sám, že chce papať, hlavne ho nenút. To som robila aj ja, a nikam som tým nepochodila, bude hladný, sam príde na to, čo bude chcieť. My mame dokola, kakao, kaša,jogurt s cukríkmi, to je náš základ.

tortelinka
19. aug 2018

@adka83__2 no jednoducho nevariť nezdravé veci, veď si ten rezeň neurobí sám

prevenar
19. aug 2018

@adka83__2 2 rocne dieta ma taku stravu aku mu daju rodicia . zatial som nevidel 2 rocneho , aby si nakupoval sam.

alessia443
19. aug 2018

Aj u nas to iste dvojrocny, ktory ma problem aj so spankom, ale s jedlom je to uplne peklo. Ja zas kebyze ho nenukam a nenutim, tak dokaze nejest cely den-aj dva, mozno aj viac.. Mam overene, unho vobec neplati, ze zje neskor... Nie, nezje, radsej nebude jest nic.. Inak, s tymi polievkami, vymyslela som nanho, ze som kupila v dm drogerii taku misku s obrazkom na dne a vzdy mu vravim, ze musi spapt aby sme videli, ci je naspodu ta jahodka/macko/auticko.. celkom to funguje..🙂. Drzim vam palce, je to obcas riadne psycho😢

beky1813
20. aug 2018

A od koho ma tie nezdrave veci? No od teba. Vyprazane veci nejedava ani moja 5,5 rocna, lebo to nejedavame ani my. Takze ak nechces, aby jedol nezdrave, tak ich nejedzte ani vy a chodte prikladom

hettinka
20. aug 2018

@adka83__2 ako to, že zje len nezdravé? Nezdravé veci mu ani neponúkaj, ani neukazuj. Ak nezje to, čo má, odnes zo stola a nedávaj mu nič iné až do ďalšieho jedla, okrem nesladeného čaju, alebo čistej vody. Ani mlieko.
Oni dokážu nejesť celý deň, aj dlhšie, ale postupne začnú. Ja som mala dcéru zle naučenú, opatrovala ju babka a ak nezjedla, vyvárala jej iné, alebo jej dala potom mlieko, pribináky, Monte a podobné somariny a decko išlo už do škôlky a nič normálne nejedlo.
Tak som ju potom takto naučila, že som jej dala ranajky, ak nezjedla, vyhodila som to pred nou, aby videla, že proste nezjedla, tak to nebudem teraz opatrovať do obeda a 100x ponúkať. Dalšie jedlo o 12:00 normálny obed ... ak nezjedla, išlo do koša a dalšie jedlo večera o 17:00. Medzi tým len voda. Samozrejme, 3 dni revala, že nechce a za hodinu, že je hladná ... a potom si rozmyslela a začala postupne jesť. Síce bolo ešte vela jedál, ktoré "nelúbila", ale bolo to oveľa lepšie, ako predtým.

hettinka
20. aug 2018

@lady911 kakako a jogurt s cukríkmi nekupuj a bude klud ... miesto kakaa len mlieko a miesto "detských" hnusných jogurtov plných E-čiek kúp normálny biely a zamiešaj s ovocím. Ked to doma nebudete mať, nebude to pýtať ... teda bude, ale má smolu.

anemone123
20. aug 2018

@adka83__2 nedavaj mu vyprazane len preto, lebo nic ine nechce a nejaky cas take nevar vobec. Moj bude ma 3 roky a tiez mu v tychto teplach velmi nechuti, fungujeme prevazne na ovoci a mlieku. Snazim sa dodrziavat 5 jedal za den a medzitym len vodu. Ked nechce obed, tak ho nenutim ponuknem neskor, aj o 2-3 hodiny alebo si vypyta sam. Nevyvaram mu uz nic extra, snazim sa varit zdravsie a ked mu nieco z toho nechuti, moze si vybrat, ci zje len maso, prilohu alebo mu staci polievka. Hlavne mu nedavaj namiesto jedla hluposti, sladkosti a pod. Ja som si maleho naucila, ze ked chce nieco take, tak najskor sa musi normalne najest, sladkost nie je jedlo. Treba na tom trvat a neustupit, par dni vydrzat a verim, ze sa to zacne pomalicky upravovat.

galioska
20. aug 2018

@adka83__2 take su deti, dcera ma uz 15 a stale je len to co lubi, bola chuducka a uz je z nej zena😀, ked sme boli brat krv napodiv vsetko vynikajuce, zato napr ja co sa naduvam so zdravymi jedlami mam furt s niecim problem🙈🤦🏻‍♀️

moninah
21. aug 2018

@adka83__2 Náš žije z mlieka a suchých rožkov. Ja by som veru bola vďačná aj keby jedol tie rezne. Kto to doma nemá, nikdy nepochopí a neuverí. Ale tak hádam dobrovoľne od hladu neumrie. V lekárni mi poradili sirup Pediakid, teraz mu ho dávam už týždeň a pomaličky sa to zlepšuje, tak sa s manželom veľmi vytešujeme, keď zje misku polievky 🙂

hettinka
21. aug 2018

@moninah anemicke deti zle jedia. Dala si vyšetriť krvný obraz? Koľko mlieka denne vypije, ak viac ako pol litra, treba mu to obmedziť a ponukat iné jedlo. A chapem, verím, zažila som... aj cestu z bludneho kruhu nejedenia sme absolvovali.

loliki
25. aug 2018

@adka83__2 neboj sa, chlapec nema problem, len my mamicky zijuce v tejto konzumnej spolocnosti trpime syndromom neustaleho krmenia detí. Zial vela ludi ma zivotnu filozofiu: zijem, aby som jedol a nie opacne jem, aby som zil. 2 rocne dieta vie povedat, ze je hladne. Netreba ho nukat od prebudenia do zaspatia. Maj doma pečivo, vodu, ovocie, zeleninu a mlieko. 2 rocne dieta nie je banik, nema jest dospelacku stravu, ale detsku. Ak by bol podvyziveny, nech doktor urobi vysetrenia, pridaj B komplex kvapky, zelezo, to co treba.

meluela
25. aug 2018

@adka83__2 jedine co skutocne pomoze je pockat 20-25 rokov. Vsetku hore spominane rady platia na normalne deti, nie na nejedakov. Samozrejme skusaj a bojuj za co najpestrejsi jedalnicek vsetkymi sposobmi okrem nutenia (to ti spravi len krok spat alebo dlhe stagnovanie), ale zmier sa s tym ze to mas zrejme az do svadby s nim takto.

ebi88
25. aug 2018

No aj u nas je tento problem, aluraz maly ma 17 mes. :/ polievku zje ked su v nej rezanky, tak kvoli nim prezije aj trochu polievky. Masko pozuje vypluje. Chlebik len posny bez natierky bez masla, sem tam s ramou. Vyzivu nevezme do ust ovocnu. Jedine co zne su jogurty a vecer sa tesi na mlieko. Ale dieta o cisto mliecnej strave? :/ to sa mi nezda. Ako otrasne to jedenie je, mna uz nebavi ani varit, vsetko vylievam, este ked to aj povypluva z ust demonstrativne tak sa mi plakat chce... chudy ale sa mi nezda; vyzera normalne.
@loliki ma asi pravdu, ze neje o jedle vsetko. Resp nam sa zda ze by mali viac jest ale predsa su este mali.
Ale vyprazane dvojrocnemu sory ale to by som asi zvazila, vsak z toho jendospelemu tazko na zaludku..

lacibo
25. aug 2018

@adka83__2 prepáč za úprimnosť, ale už je to dosť neskoro, začať toto teraz riešiť..dieťa sa učí správnemu stravovaniu už od pol roka- od prvých príkrmov, ja som už do roka dala ochutnať všetko, čo je zdravé, VŠETKY druhy zeleniny, ovocie, strukoviny, šalátiky, mäsko ( kuracie, králičie, ryby, hovädzinu, chudú bravčovinu), cestoviny, zemiaky, ryžu - varíme pestro, zdravo, klasické jedlá aj modernejšie, nehovorím, že nemáme doma občas aj rezne so šalátom, ale mojej 2 ročnej dcére som ešte nikdy nedala namiesto mäsa párky alebo polotovar, vyprážané ani hranolky, na raňajky Brumíka či Pribináčika..zje všetko, čo jej dám, to čo my, samozrejme zvykli sme už málo soliť, dochucujeme prírodne - čo pomáha ale najviac je PRÍKLAD vidí jesť nás, zasadneme si všetci k stolu a jeme s chuťou.pravidelne - 5 krát za deň..žiadnemu dieťaťu jedlo nechutí, keď to nevídí jesť ani mamu..

lacibo
25. aug 2018

@lacibo a ešte ma napadlo, čo pije počas dňa, ak sú to sladené umelé vody, tak sa nečudujem..😉 to treba ako prvé vysadiť a prejsť na vodu z vodovodu, výnimočne zriediť so 100% šťavou alebo neosladený čaj..😉

meluela
25. aug 2018

@lacibo ha ha 🙂 Aj ja som dala vsetko ukazkovo ako sa ma davat, dieta mi jedlo vsetko co som mu dala par mesiacov .. rozne druhy zeleninky, masko, ovocicko, cervena sosovicka, vajicko .... a potom okolo roka prestalo. Nic. Vobec nic okrem mlieka. Sladkosti vtedy ani len nevidelo, pilo len vodu, ja varim zdravo a jem zdravo. Konec. Nakoniec horko-tazko aspon kupovane hippky a neskor 5 jedal. Lahko sa radi ked ma clovek normalne dieta. Aj ja som rada radila a bola velice mudra ako to spravim. Kym som nemala deti a pochopila ze su veci ktorymi clovek nepohne. A na ktore mi aj lekar povie ze co riesim, nech varim a balim domace jedlo aj do skoly.

matricia
25. aug 2018

Aj nas mladsi mal take obdobie a este okomentoval jedlo, ze to je fuuuj, kaka, no katastrofa s nim. Ale potom sa rozjedol. Radsej mal polievky a niekedy nezjedol ranajky alebo obed, proste, ze nechce. Ale namiesto toho chcel ovocie, tak som bola rada, ked zjedol banan, vypil mlieko a proste taka lahsia strava. Vsak za jeden den dieta nezomrie od hladu. Ale vecer mu chutilo jest, ked sme prisli zvonku.

niki969
25. aug 2018

@meluela skoro do bodky, ako by som ja pisala. Tiež som bola taká Vasilisa, kým mi moje dieťa neukázalo, ako všetky tie fasa rady "fungujú" 😏

bebetka113
26. aug 2018

Ani výživky, hippky, kaše atď.? To sú naši záchranci v takýchto chvíľach ;). Naaranžovať pekne jedlo na tanierik, to ste už asi skúšala, takže ani nepíšem. 2 roky sú obdobie, kedy deti skúšajú hranice a začínajú si, čo sa týka jedla a oblečenia, vyberať očami. Prajem vám trpezlivosť, moja staršia tiež nie je nejaký úžasný papkáč, ale už je to lepšie ako bolo, keď bola vo veku Vášho synčeka. Chce to vážne veľa času, veľa trpezlivosti a nečakať, že sa rozpapká za 2 týždne, ale že to môže trvať aj rok ako u nás ;).

kleopatra114
26. aug 2018

Moja mala má cez 2 roky a od narodenia bojujeme s jedlom , s vodou , dokonca aj s mliekom 🙄 zelenina žiadna , iba keď ju do niečoho zakamuflujem, ovocie zoberie na milosť , ale najviac jej chuti , keď si ho sama odtrhne. Z vareného jedla zje máločo, doteraz skoro nič , ale už sa to zlepšuje. Najviac jej chuti , keď sme vonku a nevníma , že papa. Je to smutne , tu žiadne rady nepomôžu , kto take dieťa nemá , nedokáže ani pochopiť , aké to je . Treba len z toho vyrásť. A samozrejme , ja som tiež začala zdravo , avšak pomaly každý deň som prikrm vyhadzovala .

lacibo
27. aug 2018

@meluela ale určite máš aj ty normálne dieťa🙂..niekedy to môže byť aj prechodné , u nás keď jej išli zuby, jej tak nechutilo, a tiež sa to vekom mení, teraz po 2 rokoch zje napríklad polovičné porcie z tých pred rokom ( a má aj o kilo menej😉)..takže vždy sa treba nato pozerať z dlhodobého hľadiska..ako dieťa prosperuje..ak ponúkaš normálne zdravé jedlá,( získa tak návyk na normálne stravovanie a aj zdravotne je to najdôležitejšie obdobie do tých troch rokov, kedy pri nevhodnej strave môže dostať napr. aj rôzne autoimnunitné ochorenia neskôr a pod.) tak by som nič neriešila, dieťa si vezme, koľko potrebuje, veď neumrie dobrovoľne od hladu..mňa vždy napr, veľmi pobaví, ak kamoška dá už desiaty džúsik synovi s tým, že on vodu nevypije..( tak to by asi umrel od smädu u nás..🙂)..

meluela
27. aug 2018

@lacibo no, mne to v podstate nevadilo pokym som s nim bola doma, varila som mu jeho sice ako- tak zdravy ale obmedzeny jedalnicek, od predskolskej triedy uz ale bol v skolke a tam skoro nic neni take co by vedel zjest, moj zial neni ten ze neumrie od hladu, to sme skusali pol roka a on to fakt dotiahol az na chronicke zazivacie tazkosti, infuzky a podvahu, takze varim a balim na odporucanie lekarky a uz je zasa ok

alessia443
27. aug 2018

A co by ste povedali na dvojrocne dieta, ktore ked len zbada, ze sa k nemu blizite s jedlom, tak chyta hystericke zachvaty... Ktore oblukom obchadza jedalensky stol, krici, pisti, trepe sa, chyta amoky, ak zbada jedlo.. ktore radsej zvoli (inak nenavideny) spanok, hoci od rana nic nejedlo.. Dieta, ktore sa ani kojit nechcelo a ktore odmietalo aj flasu s UM a jediny sposob bol krmit ho v spanku.. Ani ja pred nim nemozem jest, este aj vtrdy krici... Apropo, maminy, ako toto odmietanie zvladate psychicky vy, ja si tak nejak na to zvykam, ale mala som obdobia ze sa z toho zblaznim..😁