icon

Čo jedia vaše deti na detských ihriskách?

adelajda25
29. sep 2021

Ahojte,
co davate vasim detom jest ked stravite na detskom ihrisku dlhsiu dobu? Ide mi skor o nejake rozumne jedlo, nie chrumky, tycinky ci piskoty. Pre 2-3 rocne deticky.
Dakujem, snad budem mudrejsia 🤞

diusqa761
29. sep 2021

Tak, ja s deťmi nemám problém ísť aj na 3 alebo 4 hodiny von naraz , chodíme väčšinou 2 x denne podľa počasia. Niekedy strávime vonku dokopy iba 3 hodiny , niekedy aj 6 ako sa nám chce, lepšie ako sedieť na riti doma. A teda malý olovrant zo sebou beriem. Však pre deti je normálne jesť 5 krát denne ako pre dospelého a vonku im skôr vyhladne keď sú v pohybe a keď vidia iné deti jesť. 🤷 Neviem si predstaviť že ostatné deti normálne jedia a moje bude na nich hladné kukať ešte keby mu chcel niekto niečo ponúknuť by som sa cítila "dotknutá" a "urazená" za to že tá kompletne cudzia osoba si nevyveštila všetky veci čo moje dieťa nesmie jesť 🤦 Väčšinou so sebou berieme pokrájané ovocie alebo aspoň ovocnú taštičku alebo naše ľúbia aj sušené ovocie , bio keksíky alebo nesolené kukuričné chrumky a niekedy im chlebík nachystám keď viem že ideme na dlhšie, samozrejme ešte niečo každej na pitie . ale priznám sa že neohrňujem nos ani nad tým im raz za čas keď ideme predtým do obchodu po niečo aj normálne chrumky zobrať alebo piškóty.🤷 Jedia to výnimočne , doma čipsy ani tak nemávame a naozaj sa z toho neotrávia ani nič. Aj keď deti niekto ponúkne z druhých mamičiek sme radi a tiež ponúkneme. Za mňa je to krásne gesto a nechápem čo proti tomu niektoré majú.

evinqua
29. sep 2021

To co by jedol aj doma na desiatu/olovrant - pečivo, jogurt, puding, kapsicku, ovocie. Ranajky, obed , veceru je doma/v skolke v cca rovnakom čase, tie medzichody sme nikdy nemali presne určené, tak ak bol predpoklad ze ideme von uz o 9 a vedela som ze sa vrátime domov najskor po 11, tak som vzala desiatu so sebou. Jedlo je aj vonku lyžičkou,vidličkou alebo ho ma zabalene aspon v servítke

h2
29. sep 2021

@ptmt1011 Určite je jablko, banán, či iné ovocie zdravšie, než chrumky, čipsy, keksíky a kofola. Netvrdím, že si to deti nesmú dať za žiadnych okolností, ak to jedia občas a s mierou, je to v pohode. Len proste nezdieľam Tvoj názor, že je jedno, čo jedia, ak majú pohyb.
Myslela som si, že si ešte mladá. 🙂 Zistíš neskôr, ako som to myslela, keď zistíš v istom veku, že priberieš aj z čistej vody.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
majloo
29. sep 2021

ja beriem len vodu, a ked vyhladne, aspon mi doma zje obed/veceru, ale ak ideme ozaj na dlhsie na nejake vzdialene ihrisko, tak nakrajane ovocie, uhorku, nieco take svieze, niekedy kapsicku, banan.

h2
29. sep 2021

@ptmt1011 Nemá zmysel Ťa presviedčať, ideš si svoje. Jablko a banán sú nezdravé, lebo je to "čistá chémia", ale čipsy z tak isto chemicky ošetrených zemiakov, s neodstránenými hnilými časťami, smažené na nekvalitnom prepálenom tuku a dochutené chemickými príchuťami a farbivami a kopou soli s chemicky predĺženou trvanlivosťou na rok, sú OK. Aj presladené prifarbené zakonzervované umelo dochutené nápoje sú lepšie, ako voda, lebo aj voda je v dnešnej dobe znečistená, však?

simona92101
29. sep 2021

@ptmt1011 myslim ze vlhcene obrusky su urcite nutne ak sa dieta ide hrat na pieskovisko!deti u nas chytili na dedinskom pieskovisku campylobaktera z macacieho trusu,kedze pieskovisko sa nezakryva a macky sa tam spaciruju jedna radost.male dieta neustrazis,pretrie si oci,usta ani nevies ako.nikomu neprajem zazit s malym dietatom 40tky teploty a krvave hnacky a nasledne infuzie v nemocnici..takze radsej utriet ruky aj 100x ako este raz toto zazit..

ptmt1011
Autor odpoveď zmazal
pseudomonas87
29. sep 2021

@adelajda25 ja nosím rôzne veci, ovocie, kapsicky a často aj normálne jedlo v termoske, vonku jej viac chuti,sadneme si na lavičku a spapa. minule jedla rizoto, či paprikáš s cestovinou.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
h2
29. sep 2021

@ptmt1011 Kde píšem o jablkách z obchodu?
A jablko z obchodu a chipsy určite nie sú na rovnakej úrovni, prepáč, ale to len fakt hlupák môže toto napísať (ospravedlnila som sa dopredu, neviem, aký iný výraz mám použiť).

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
h2
29. sep 2021

@ptmt1011 Nepíšeš, že chipsy sú zdravé. Píšeš, že je jedno, čo dieti jedia a že jablko z obchodu je na rovnakej úrovni, ako chipsy.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
h2
29. sep 2021

@ptmt1011 Áno, za tým si stojím. A dokonca, aj keď sa bavíme o jablkách z obchodu. Či myslíš, že tie z obchodu sa vyrábajú z recyklovaných PET fliaš v továrni?

majka1921
29. sep 2021

@adelajda25 my nosievame hlavne ovocie, kapsicky a nejake sladke pecivo (makovy, tvarohovy rozok, atd.). A niekedy ideme len s flasou vody.
Ale zazila som uz aj mamicku co krmila dieta na smykalke vyvarom z termosky :D

h2
29. sep 2021

@ptmt1011 Ináč, aj my máme vlastné ovocie. Máme 4 jablone, 2 hrušky, 1 čerešňu, 1 slivku, 1 ringlotu, 1 marhuľu, 2 broskyne, hrozno, ríbezle, egreše, maliny, čučoriedky, černice, jahody... možno som aj na niečo zabudla. No a napriek tomu ovocie aj kupujem, lebo banány, mandarínky atď mi doma neporastú.

zuzuliennka1
29. sep 2021

@hipuska moj syn ako 2r vydrzal na ihrisku aj 4 hodiny, takze obezny teda urcite nebude, aj ked vonku v tom veku fakt akokeby stale nieco jedol - najcastejsie jablka, mrkvu… vsetko vybehal.
@adelajda25 bravala som von vzdy nakrajane ovocie/zeleninu: mrkva, jablko, kalerab, hruska, uhorka,…

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
h2
29. sep 2021

@ptmt1011 Ale veď ja Ti ani nič také nehovorím! To fakt ma teda zaujíma, kde si zobrala, že ovocie z obchodu považujem za zdravšie, než doma zo záhrady. 🤦🏻‍♀️

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
h2
29. sep 2021

@ptmt1011 Neviem, či chápem správne. Ak si sa pýtala, či si myslím, že ovocie z obchodu je zdravšie, než zo záhrady: NIE. Ale ak otázka znie, či je ovocie z obchodu zdravšie, než chipsy: ÁNO!

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
h2
29. sep 2021

@ptmt1011 OK, ahoj a maj sa pekne, nebudem už odpovedať, nerobí mi dobre, keď niečo stále omieľam dookola a druhá strana aj tak nechápe.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
andrejka1974
29. sep 2021

@adelajda25 moja spomienka na mojho upistaneho krpca, ktoreho pobyt vonku do 5 rokov neviem preco bol asi trest a aby boli starsi bratia moct byt vonku mali vtedy 7,5 a najmensi 2 tak musel maj pri sebe sice nezdrave ale vydrzal gumaky ale bezne bravala som nakrajane o ocie, rozteky my sme byvali dlho vo ku

bluka2
29. sep 2021

@luccija ja som z tých, že ešte jeden kus 😂 môj preveze je raňajky, obed, aj všetko, ale ak ostávam len pri tom, tak je hrozne vychudnutý. Takto keď mám čas ho medzičasom dokrmovat, hneď vyzerá lepšie 🙂 vždy bol viac vysoký na svoj vek než vrchná rastova krivka, tak možno preto potrebuje ešte jeden kúsok naviac. Proste vonku hneď zje, doma mu to trvá a ja mám rada svoj čas...