Čo jedia vaše deti na detských ihriskách?
Ahojte,
co davate vasim detom jest ked stravite na detskom ihrisku dlhsiu dobu? Ide mi skor o nejake rozumne jedlo, nie chrumky, tycinky ci piskoty. Pre 2-3 rocne deticky.
Dakujem, snad budem mudrejsia 🤞
To co by jedol aj doma na desiatu/olovrant - pečivo, jogurt, puding, kapsicku, ovocie. Ranajky, obed , veceru je doma/v skolke v cca rovnakom čase, tie medzichody sme nikdy nemali presne určené, tak ak bol predpoklad ze ideme von uz o 9 a vedela som ze sa vrátime domov najskor po 11, tak som vzala desiatu so sebou. Jedlo je aj vonku lyžičkou,vidličkou alebo ho ma zabalene aspon v servítke
@ptmt1011 Určite je jablko, banán, či iné ovocie zdravšie, než chrumky, čipsy, keksíky a kofola. Netvrdím, že si to deti nesmú dať za žiadnych okolností, ak to jedia občas a s mierou, je to v pohode. Len proste nezdieľam Tvoj názor, že je jedno, čo jedia, ak majú pohyb.
Myslela som si, že si ešte mladá. 🙂 Zistíš neskôr, ako som to myslela, keď zistíš v istom veku, že priberieš aj z čistej vody.
ja beriem len vodu, a ked vyhladne, aspon mi doma zje obed/veceru, ale ak ideme ozaj na dlhsie na nejake vzdialene ihrisko, tak nakrajane ovocie, uhorku, nieco take svieze, niekedy kapsicku, banan.
@ptmt1011 Nemá zmysel Ťa presviedčať, ideš si svoje. Jablko a banán sú nezdravé, lebo je to "čistá chémia", ale čipsy z tak isto chemicky ošetrených zemiakov, s neodstránenými hnilými časťami, smažené na nekvalitnom prepálenom tuku a dochutené chemickými príchuťami a farbivami a kopou soli s chemicky predĺženou trvanlivosťou na rok, sú OK. Aj presladené prifarbené zakonzervované umelo dochutené nápoje sú lepšie, ako voda, lebo aj voda je v dnešnej dobe znečistená, však?
@ptmt1011 myslim ze vlhcene obrusky su urcite nutne ak sa dieta ide hrat na pieskovisko!deti u nas chytili na dedinskom pieskovisku campylobaktera z macacieho trusu,kedze pieskovisko sa nezakryva a macky sa tam spaciruju jedna radost.male dieta neustrazis,pretrie si oci,usta ani nevies ako.nikomu neprajem zazit s malym dietatom 40tky teploty a krvave hnacky a nasledne infuzie v nemocnici..takze radsej utriet ruky aj 100x ako este raz toto zazit..
@adelajda25 ja nosím rôzne veci, ovocie, kapsicky a často aj normálne jedlo v termoske, vonku jej viac chuti,sadneme si na lavičku a spapa. minule jedla rizoto, či paprikáš s cestovinou.
@adelajda25 my nosievame hlavne ovocie, kapsicky a nejake sladke pecivo (makovy, tvarohovy rozok, atd.). A niekedy ideme len s flasou vody.
Ale zazila som uz aj mamicku co krmila dieta na smykalke vyvarom z termosky :D
@ptmt1011 Ináč, aj my máme vlastné ovocie. Máme 4 jablone, 2 hrušky, 1 čerešňu, 1 slivku, 1 ringlotu, 1 marhuľu, 2 broskyne, hrozno, ríbezle, egreše, maliny, čučoriedky, černice, jahody... možno som aj na niečo zabudla. No a napriek tomu ovocie aj kupujem, lebo banány, mandarínky atď mi doma neporastú.
@hipuska moj syn ako 2r vydrzal na ihrisku aj 4 hodiny, takze obezny teda urcite nebude, aj ked vonku v tom veku fakt akokeby stale nieco jedol - najcastejsie jablka, mrkvu… vsetko vybehal.
@adelajda25 bravala som von vzdy nakrajane ovocie/zeleninu: mrkva, jablko, kalerab, hruska, uhorka,…
@adelajda25 moja spomienka na mojho upistaneho krpca, ktoreho pobyt vonku do 5 rokov neviem preco bol asi trest a aby boli starsi bratia moct byt vonku mali vtedy 7,5 a najmensi 2 tak musel maj pri sebe sice nezdrave ale vydrzal gumaky ale bezne bravala som nakrajane o ocie, rozteky my sme byvali dlho vo ku
@luccija ja som z tých, že ešte jeden kus 😂 môj preveze je raňajky, obed, aj všetko, ale ak ostávam len pri tom, tak je hrozne vychudnutý. Takto keď mám čas ho medzičasom dokrmovat, hneď vyzerá lepšie 🙂 vždy bol viac vysoký na svoj vek než vrchná rastova krivka, tak možno preto potrebuje ešte jeden kúsok naviac. Proste vonku hneď zje, doma mu to trvá a ja mám rada svoj čas...

Tak, ja s deťmi nemám problém ísť aj na 3 alebo 4 hodiny von naraz , chodíme väčšinou 2 x denne podľa počasia. Niekedy strávime vonku dokopy iba 3 hodiny , niekedy aj 6 ako sa nám chce, lepšie ako sedieť na riti doma. A teda malý olovrant zo sebou beriem. Však pre deti je normálne jesť 5 krát denne ako pre dospelého a vonku im skôr vyhladne keď sú v pohybe a keď vidia iné deti jesť. 🤷 Neviem si predstaviť že ostatné deti normálne jedia a moje bude na nich hladné kukať ešte keby mu chcel niekto niečo ponúknuť by som sa cítila "dotknutá" a "urazená" za to že tá kompletne cudzia osoba si nevyveštila všetky veci čo moje dieťa nesmie jesť 🤦 Väčšinou so sebou berieme pokrájané ovocie alebo aspoň ovocnú taštičku alebo naše ľúbia aj sušené ovocie , bio keksíky alebo nesolené kukuričné chrumky a niekedy im chlebík nachystám keď viem že ideme na dlhšie, samozrejme ešte niečo každej na pitie . ale priznám sa že neohrňujem nos ani nad tým im raz za čas keď ideme predtým do obchodu po niečo aj normálne chrumky zobrať alebo piškóty.🤷 Jedia to výnimočne , doma čipsy ani tak nemávame a naozaj sa z toho neotrávia ani nič. Aj keď deti niekto ponúkne z druhých mamičiek sme radi a tiež ponúkneme. Za mňa je to krásne gesto a nechápem čo proti tomu niektoré majú.