Čo pridať k žĺtku na varenie?
Ženy poraďte prosím čo môžem pridať ku žĺtku? Mám hokaido, kaleráb, mrkvu, zemiak. Akú kombináciu?
@ukulela čiže môžem hokaido čisté a žĺtok? Áno viem dám na začiatok len stvrtku alebo polku
Na kombinaciu zltko a spenat bych dala bacha. Ked som skombinovala zltko a hocico ine, vsetko ok. V memente ked som skombinovala zltko a spenat - obe decka blinkali, ktore pred ktorym.
@elanor ďakujem za radu, tiež som to čítala že to není najlepšia kombinácia
U nás išla kombinácia zemiak žltko a na striedavku brokolica alwbo karfiol
Nirmalne môžeš dať celé zltko, je to úplne ok
Ja zase upozornujem na mangold. Dcéra mala z neho take krce, že som myslela, že umrie
@elanor ja som preto dávala s batatom. A špenát čerstvý zelený, nie mrazeny. Resp mangolt. A nie veľa, primerane. Problém sme nemali a tá kombinácia chutila aj mne 😆. Ale ja som dávala prepelicie žĺtka. Ja mám zas skúsenosť zlú so slepacimi na začiatku.
Ale súhlasím, každá mama, každé dieťa iné. Ja mám špenát rada, dokonca som ho jedla zhodou okolnosti pred oboma porodmi na večeru 😁 a aj počas dojčenia. Možno preto ho moji v pohode tolerovali. A tiež novú zeleninu som vždy dala v kombinácii s overenou, zemiak batat a pod. A novú v menšom množstve. Aby to nebol taký chuťový a zazivaci šok.
Ja som deťom mixovala zemiaky so špenátom. Na to som dala zltko a milujú to to tak dodnes. Uvarené zemiaky so špenátom q vajickom nie ale keď im to pomixujem idú sa zadrhnut
Zemiaky, Špenát a zltko.
S hokkaidom to chutilo aj mne.

Hokkaido by som dala. Ale žĺtok by som nedala celý. Ja som dávala malý z prepelicieho vajca a batat a špenát/ mangolt.