icon

Čo pripraviť na olovrant pre dieťa vo veku 2,5 roka?

6. sep 2024

Ahojte, poraďte mi prosím čo na olovrant pre 2,5r dievčatko. Jej jedálniček je cca takýto, len ten olovrant vždy nejak latam a neviem čo jej dať.

Ráno po zobudení UM
Raňajky: v 95% prípadov má biely jogurt s vločkami a ovocím
Obed: polievka + hlavné jedlo
Potom ide spať, v posteli vypije UM
Olovrant : ?
Večera: chlebík s pomazánkou, alebo polievka, alebo kaša s orechovým maslom.
V posteli UM

(UM vypije za deň cca 250ml)

vyrovnanaosoba
6. sep 2024

Moji majú radi detskú výživu s piškótami, alebo len nejaké ovocie, či napríklad dnes jedia nakrájanú uhorku a paradajku, bez všetkého.

pribinak
6. sep 2024

Kľudne to iste čo na večeru, chlebík natierka zelenina vajíčko
Alwbo tvaroh s ovocím medom a orieškami piškótami
Kľudne aj polievku ak má rad polievky

Toto už nie je bábätko, môžeme papať všetko, pestrú stravu

jaskolka
6. sep 2024

Kedy ako. Moji majú teraz radi v lete čisté ovocie, alebo zeleninu, nakrájam im trebárs jablko, nektarinku, slivky,marhule, broskyne, paradajky, uhorky,strúhana mrkva.
Potom bežne trebárs majú jogurt čistý alebo s bielymi burizonmi, ci pohankou, túto kombináciu miluje dcéra, nevie sa dojest. Krupica,cotagge, pohánkova alebo ryžová kaša, detská výživa, pečivo s maslom a syrom, občas nejaká buchta s tvarohom, ci makom, bublanina, bábovka, ktoru robím doma. V lete to boli aj rôzne ovocné bublaniny, kedte ovocia sme mali v záhrade do "zblbnutia". Alebo aj to, čo bolo na obed, do dajú a to už je akoby spolu s večerou.

misana84
6. sep 2024

Tak dala by som ten chlebík na olovrant alebo jogurt… si vezmite pre inšpiráciu nejaký lístok zo škôlky… a väčšinou je to chlieb…

lula3108
6. sep 2024

My davame skorej pestrejsie ranajky (vajicka na vela sposobov, bananove/avokadove/ovocne/jogurtove lievance, kase) a potom poobede ma jogurt alebo kasu alebo kludne aj lievanec do ruky a k tomu ovocie