Čo robiť, keď dieťa odmieta jedlo?
Ahojte synček má 3 mesiace a už dlhšie máme problém s papaním doktorka to nerieši lebo priberá a fo 3 mesiacov nám tvrdila že to je tým prvým 3 mesačným obdobím a že to po 3 mesiacoch prejde ale nestalo sa tak . Zobudi sa s tým že je hladný plače zarobím mlieko dám mu ho pár krát potiahne a začne točiť hlavičkou a vytrhávať my flašku z pusy keď sa snažím s flaškou točiť ako on s hlavičkou začne plakať a rozčúlene kopať nohami robi to aj ked je položený aj keď ho držím na rukách. Podľa doktorky mu zúbky ešte nejdú , jazyk má vraj tiež v poriadku mlieko sme mali bebu comfort tá nás zapekala tak nám dala doktorka bebu sensitive z tej mal malý kŕče a stále strašne plakal potom sme prešli na nutrilon asi 3 týždne bolo super pekne papal aj kakal a potom začalo toto na chvíľku to ustúpilo ale uz je to znova tak isto asi 3 týždne. Dávam iba devit jednu kvapku a probiotiká probiofix 6 kvapiek 1x denne . Už vážne neviem čo ešte skusiť zmeniť alebo robit inak.
Ja som skoncila so synom v nemocnici v 3 mesiacoch skrz to ze nejedol a zacal chudnut. Doktori mu nijak nepomohli, ani posratu infuzku s vyzivou alebo niecim mu nedali,hlavne ze ho dopichali. Nakoniec som sama prisla na to ze chce mlieko studene 😒
@michaelam2 skúšali sme aj vačsí aj menší a robí to stále
@ivik4 nemôže mu to volako ublížiť že ho bude bolieť bruško alebo ss nebude vedieť vykakať?
@vikin123456789 ahoj, tiez nase nechcelo papat,z beby supreme pro sme presli na sensitive a potom uz bolo dobre. Tiez sa babo krutilo, plakalo, vyrazalo flasku, krmenie trvalo aj viac ako 1,5 hodiny, ked zaspalo,tak mu tieklo mlieko po kvapkach a reflexne prehltalo,odmietalo tahat. Vystriedali sme milion flias aj cumlov na flase.nastastie u nas pomohla ta prva zmena mlieka.skusali ste davat espumisan? Coliprev?
@janetinka27 ano mali sme aj sabsimplex ale koliky nemá prdieť prdí pekne kŕče prestali keď sme zmenili mlieko lebo my bolo povedané že to je mliekom že mu nesedí malý plakal pred jedením od hladu a po jedení od kŕčov a trvalo to tak do nekonečna až do kým od únavy nezaspal keď sme ho držali na rukách nechtami nás škriabal od bolesti.
@vikin123456789 pozri, tiez som vkuse citala navody, vylievala fakt uz litre mlieka, lebo ich dieta nechcelo pit a mas to ihned vyliat ak sa nevypije. A potom jedneho dna som bola uz unavena, znechutena a to mlieko mi zostalo asi hodinu na stole, vychladnute, tak si vravim, ze tu mas, aj tak to nepijes a zrazu mlieko bolo prec. Tak sme k tomu dosli. Nebolelo brucho, kakala raz denne vzdy, do dnes pije studene az ladove mlieko a nie je problem. Taktiez ak zvysi nahodou, dopije po hodine bez problemov. U nas to pomohlo.
Mne tiez pri krmeni flaskou syn hadzal hlavu zo strany na stranu a buchal ruckami. Mne pomohlo, ked som mu dala do ruk nejake hracky, alebo ponozky, hocico, aby som mu ich zamestnala. Potom mam taky chvat na neho, chytim flasku medzi ukazovak a palec do C, a zvysne prsty mu prilozim na lice, aby ked zacne otacat hlavou, tak hmatom cez tie 3 prsty na lici len kopirujem jeho pohyby a flaska mu nevyjde z ust.
@reela keď mu ju takto držím aby ju nevedel vypľuť my začne plakať a to už do neho nič nedostanem
@vikin123456789 je to tazke, syn to prestal robit asi ked mal cca 7 mesiacov. Este som mojho skusala krmit tak, aby lezal, ale pod hlavu krk a kusok hrudnika som mu dala vankus, aby mal spad, lebo ti tak moze robit naprieky kvoli tichemu refluxu

@vikin123456789 nejde mu z tej flasky naraz prilis vela alebo naopak malo mlieka? A preto je nervozny. Skusila by som vymenit cumel na flasi.