Dávate deťom vodu z BRITY?

minticka
28. jún 2018

Ahojte,mám doma filtračnu kanvicu BRITA..A chcela by som ju uz konečne využiť. Myslite,že by sa tá prefiltrovana voda dala použiť namiesto kojeneckej? Mala bude mať rok a neviem dokedy sa dáva kojenecka voda..🤷a ani neviem koľko dusičnanov obsahuje voda v našej dedine..

nellita
28. jún 2018

Ja dcerke davam kupovanu vodu alebo z vodovodu prevarenu a niekedy a z Brity a to ma 4 roky

krepes
28. jún 2018

@minticka mame Brita kanvicu, najprv som ale davala dojcensku z flase, potom som asi v 8.mesiaci zacala prevarat vodu z vodovodu a filtrovat cez kanvicu. Teraz uz ma vyse roka a uz iba filtrujem cistu z vodovodu.

babi81
28. jún 2018

@minticka ja este precarim v fychlovarnej konvici vodu z brity

minticka
autor
28. jún 2018

@babi81 takže aj keď bude z BRITY tak ju treba prevariť..tak sa to potom neoplatí,zatiaľ kupujeme

yanni
28. jún 2018

@minticka ročnému dieťaťu vodu pretvárať nemusíš.

patricia00
28. jún 2018

Od narodenia dávam malému vodu z Brity a prevarala som ju. Keď bude mat rok už nebudem pretvárať . Ja som dojcensku vodu ani nekupovala

sense
28. jún 2018

Pijeme len z brity, aj do varnej konvice ci kafemasiny len z brity....

lienoccka85
28. jún 2018

Rocnemu dietatu uz je podla mna zbytocne prevarat vodu, podla mna by stacila uz aj iba prefiltrovana voda

minticka
autor
28. jún 2018

@patricia00 super takže od júla jej môžem začať filtrovať vodu a nemusím dávať kupovanu..

danusskaaa
28. jún 2018

Maly od cca 8 mesiaca pije klasicky vodu. Teraz sme nedávno kúpili britu tak pije tu. Nič mu nie je!

minticka
autor
28. jún 2018

@danusskaaa ďakujem za radu

babi81
28. jún 2018

@minticka ja davam vzdy do varnej konvice vodu z brity

minticka
autor
28. jún 2018

@babi81 tak to je dvojitá robota..to sa mi skôr oplatí ako to robím teraz,že kupujeme a to jej rovno dám do fľašky na pitie..

babi81
28. jún 2018

@minticka ok.ja tiez vacsinou mupujem vodu a britu pouzivam na vodiu do varnej kanvice, sa mi aspon nezavapni a potom vodu pouzijem na pripravu mliecka alebo ked ostane a vychladne do flasky na pitie

yanni
28. jún 2018

@minticka kupovať si nemusela Nikdy. Sú to zbytočne vyhodené peniaze. Len biznis so strachom mamičiek. V našich končinách je voda nezávadna, môžu ju piť aj bábätka. Kľudne môžeš dávať vodu z vodovodu do Brity, nechat prekvapkat a hned. Ja som Nikdy nepovala dokcensku vodiu (len v Saudi Balenú, nie dojčensku, ale tu sa musí - aj na varenie atd.)....
Britu používam už 20 rokov, prefiltrovať vodu takmer na všetko. To nie je dvojitá robota ako píšeš kocke
@babi81 . Filtruje sa hlavne preto, aby bodá zmäkla. Keď máš doma tvrdú vodu, hneď to spoznas hlavne na tej konvici. Keď filtrujes, masinky sa ti tak nezanesu vodným kameňom za rok ako neprefiltrovana tvrdá voda za mesiac. Aj napr. Káva či čaj chuti lepšie s mäkkou vodou.

jamabe
28. jún 2018

Vodu som prevarala len par mesiacov. Odvtedy pila priamo vodu z Brity. Podla mna kupovana kojenecka voda balena v PET fľašiach je horsia...

hettinka
28. jún 2018

@minticka nikdy som deťom nedávala filtrovanú vodu, ani kupovanú kojeneckú, s výnimkou pobytu na dovolenke, ale tam aj my pijeme balenú. Prevárala som bežnú vodu z vodovodu na zarábanie UM. Na pitie som prevárala do roka. Deti majú 11 a skoro 17, žijú, zdravé usmiate.
kanvicu filtračnú máme asi 2 roky (dostala som ako dar, sama by som nekúpila asi) a používam ju do žehličky, kávovaru, nezanáša to vodný kameň potom.

yanni
28. jún 2018

@hettinka ja filtrujem len koli tomu, že mame straaaaasne tvrdú vodu. Každý tretí den som musela čistiť konvicu od kameňa, o kafemasinke ani nehovorím, to je zdĺhavé.

babi81
28. jún 2018

@yanni ved ano ja pouzivam vsade vodu z brity aj kavovar.....vsade 🙂

minticka
autor
28. jún 2018

@yanni no vodu máme tvrdú,ale kanvicu som si vždy vyvarila s octom..začnem používať tu britu pre malú..dvojitou robotou som myslela-prefiltrovat a ešte prevarit..ja by som jej to chcela dať piť rovno z BRITY..tak ako keď kúpim dojčenskú,nalejem a hneď ju pije..ja s mužom pijeme magneziu takže nám tá tvrdá voda nevadí..🤷

hettinka
28. jún 2018

@minticka prefiltrovaná voda v svojej podstate nie je až taká zdravá, odfiltruje aj minerály, ktoré v bežnej vode sú. Opačný extrém je piť len minerálku, kde je vyšší podiel minerálov, ako vo vode z vodovodu. Aj dospelí by mali minerálky striedať s bežnou vodou z vodovodu, stolovou vodou, alebo aspoň piť rôzne minerálky, nielen jeden druh.

minticka
autor
28. jún 2018

@yanni inak som čítala kdesy vraj tvrdá voda je zdravšia ako tá mäkká..ale neviem či to je tak

minticka
autor
28. jún 2018

@hettinka striedame s dojcenskou vodou😁

vanesanova
28. jún 2018

@minticka hore som vam poslala link stoji za precitanie

hettinka
28. jún 2018

@minticka inak, tá dojčenská voda je normálna pramenitá voda zabalená v plaste. Toto ma vždy dosť odrádzalo, dávať to dieťaťu, bohvie, či to vždy správne skladujú, ak je plastová fľaša na slnku, uvoľňujú sa z plastu do vody škodlivé látky.

hettinka
28. jún 2018

@vanesanova nedá sa zobraziť

vanesanova
28. jún 2018

BRITA - FINAL komplet laboratorne testy
Priatelia, najvacsi omyl mojho zivota je tato filtracna kanvica :( som tak sklamana a zaroven smutna. Britu som prestala pouzivat na pitie, dominam ju len na kvety a bylinky a na margo sungitu : tiez je na vasom zvazeni, viac info nizsie. Dalsia na rad v testovani pride reverzna osmoza, na testy sa mozete “tesit” tak za 2-3 tyzdne. Sama som zvedava.
Za posledne tyzdne som sa vela dozvedela o chemickych rozboroch a o vode a podelim sa s vami o tieto info.
Britu som zacala pouzivat preto, lebo som sa vydala do ineho kraja a voda mi tu nechutila. Castokrat bola zlta a zo strachu z kvality som vyhladavala nieco, co by ju zlepsilo. Preto som ju zacala pouzivat. Voda bola chutnejsia a na pohlad cistejsia, preto som sa vnutorne upokojovala, ze je aj lepsia.
Na zaklade debaty, ktora sa rozputala pod mojim prispevkom som sa rozhodla dať vodu na rozbor do laboratória. Odobratie vzorky prebehlo nasledovne : Najprv som britu poriadne vyumyvala a vydezinfikovala (nie nepouzila som dvojtyzdnovu hubku plnu bakterii). Filter v nej bol 2 tyzdnovy. Vodu z kohutika som nechala odtiect a odobrala vzorku nefiltrovanej a aj nasledne prefiltrovanej vody z brity, pricom som sa nedotykala kohutika. Vodu som prefiltrovala a ihned preliala do sterilnej flase so sterilnym vekom priamo z laboratoria a za hodinu bola voda uz v labaku. Laborantka si bola ista, ze keby voda stoji dlhsie a filter by mal viac, vysledky by boli aj 5x horsie, naisto najdene ecoli, ci ine bakterie, ktore sposobuju napr. hnacky. Ale podme rovno k vysledkom.
Voda sa testovala na 3 rozlicne laboratorne testy. Prva velicina je voda z kohutika, druha je z brity. Obe vody boli naberane v rovnaky cas a taktiez aj rovnaky cas stali vo flasi. Vysledky som si nechala vysvetlit a pretransformovat do ludskej reci, kedze som v chemickej oblasti laik.
Z FYZIKALNO-CHEMICKEHO ROZBORU (prva tabulka) sa mozete polopatisticky povedane dozvediet, ze voda z brity absolutne nic nezlepsuje. Ani jeden ukazovatel. Kazdy jeden len filtruje a vodu ochudobnuje o jej prirodzene zlozky, ph, zelezo, mangan ci iony. Brita dokonca zvysuje mnozstvo dusicnanov na 35. Pricom optimalna hranica pre deti je 15. Hoci tieto vysledky su v norme, v konecnom dosledku je ta voda horsia ako z vodovodu, naviac hranici s normou ph ukazovatela vody, stlaca ju az na tesne nad hranicu tzn vodu prekysluje.
MIKROBIOLOGICKY ROZBOR (druha tabulka) je pre nas najdolezitejsi a napovie najviac. Hoci sa vo vode nenasli patogeny, ani bakterie ecoli, ani koliformne bakterie, namerane mnozstva mali dalekopresahujuce povolene hodnoty noriem, ktore by mala splnat voda - laicky pijeme nadmerne mnozstvo bakterii a mikroorganizmov. A to voda “stala” v uzavretej sterilnej flasi len hodinu. Ak by stala dlhsie, namerane hodnoty by mohli byt aj 5x vyssie.
BIOLOGICKY ROZBOR (tretia tabulka) neobjavila ziadne odchylky.
Suma sumarum – Voda podla nariadenia vlady SR 354/2006 po fyzikalno-chemickej a biologickej stranke VYHOVELA, no po mirkobiologickej stranke NEVYHOVELA požiadavkam na vodu pitnu.
Voda z brity pri testoch nepreukazala jeden ukazovatel, ktory by vodu zlepsil, prave naopak, vlastnosti vody zhorsovala, oberala ju o jej prirodzene zlozky a znizovala ph. Mnozili sa v nej kultivanty, mikroorganizmy, ktore presahovali povolene normy. Je velmi na zvazenie ci tuto filtracnu kanvicu budete pouzivat aj nadalej. Co mi bolo povedane, kanvica ci sungit je vyborna na kvetiny a rastliny, nakolko sirenie bakterii a mikroorganizmov v nej je pre nich ako prirodne hnojivo. Tie kamene su ponorene vo vode neustale. Stale sa obmyvaju a kontaminuju vodu. Idealne miesto na mnozenie bakterii. Hoci sungit laboratorium pred nedavnom testoval, kupim si ho aj ja a dam na rozbor, nakolko to chcem mat 100% potvrdene.
CO TEDA PIT? Nuz, sama sa este hladam. Voda na slovensku je podla slov odbornikov naozaj velmi kvalitna. Pre dojcata ju staci prevarit a nechat vychladnut. Ak chcete pit vodu bezprostredne z vodovodu bez prevarania, staci ju nechat postat v sklenenom dzbane par minut, takto sa chlor vypari a bude prijatelna.

yanni
28. jún 2018

@babi81 aj ja☺️

minticka
autor
28. jún 2018

Ďakujem za informácie ale ešte by ma zaujímalo či má náplň dáku spotrebu.ked ju kúpim do zásoby..či je treba to minút v danom čase..