Dávate pri raňajkách/večeri na výber?

veve_ad
20. máj 2023

Davate vasim skolkarom na ranajky a vecere jedlo na vyber? Pytate sa co chcu jest? Napr. ranajky: chces jogurt/rozok/müsli atd... Alebo proste polozite na stol bez diskusie?
Dakujem

mediana
20. máj 2023

@veve_ad ja 2,5 ročnej dávam na výber, väčšinou sa jej opýtam na 2 jedla. A vyberie si 🙂

hennyinnsbruck
20. máj 2023

Ma na vyber ja by som tiez nejedla nieco co Nechcem🙈

nikha2809
20. máj 2023

Dávam, ale ponúknem možnosti, lebo keď som sa len spýtala či si dá vždy to bolo nič alebo neviem 😀

marianarem
20. máj 2023

@veve_ad Toez davam na vyber z niekolkych moznosti.

domak2
20. máj 2023

@veve_ad od pondelka do piatku majú na raňajky ovsenu kasu, cez víkend si môžu vymyslieť co len chcú. 🙂

beata_k
20. máj 2023

Bez diskusie. Jedna z mala veci co ozaj neznasam je gulanie ocami toto nechcem a tamto nechcem a toto mi nechuti a hento nelubim. U nas sa je vsetko zaradom. Co dam na stol, to sa je.

nikpa
20. máj 2023

@veve_ad ako keby ale nie vždy. Pamätam si aký následok malo keď toto robila moja mama nám ako súrodencom. Brat dodnes, už je dospelý čaká, že dostane na výber ako v hoteli z menu a to aj na obed 🤦 ale samozrejme, to už je extrém ktorý z toho môže vzniknúť, no aj takto to môže dopadnúť 😃

maranta_leuconeura
20. máj 2023

Vy mate kazdy den chut na to iste alebo na nieco vopred urcene? Ja teda nie 🤷

x_mery_x
20. máj 2023

Pytam sa.

mirkava
20. máj 2023

@veve_ad ako kedy, zeleninu a mlieko by si nikdy nevybral, keby bolo na mojom synovi, jedol by len donuty. Takže ak mu dam na výber tak si z toho väčšinu nevyberie nič 😁

diewcatqoo
20. máj 2023

Vacsinou dam na vyber, ale vzdy si vyberie to iste: rozok 🙂 takze aby nemal len suchy rohlik, tak mu k tomu aspon nalozim zeleninu, pripadne nejaku sunku, vajicko alebo nieco.

blanblan
20. máj 2023

Na výber je jedine to čo si dá na chlebík, lievance alebo wafle podľa toho čo urobím, alebo keď spravím koláč tak ten sa proste je. Nikdy si nepýta niečo čo iné ako ponúknem, až sa tomu čudujem, ma totiž už 15.

sense
20. máj 2023

U nás má na raňajky na výber, ale nie štýlom "co si das" ale dnes má napr: toast so šunkou a syrom, zelenina alebo jogurt a ovocie, alebo vianočka s džemom, mliekom príp kakao.
Večere na výber ma občas ale štýlom ze keď sa neviem rozhodnúť čo nachystať, tak sa spýtam ci chce radšej jedno alebo druhé. Keď mám chuť na niečo ja tak sa nepýtam a nachystám ale vtedy ma v podstate tiež na výber bud zje to alebo ma len šalát. A keď sa spýtam načo by mala chuť a príde odpoveď neviem, tak smola lebo "neviem" nevarím

jane1987
20. máj 2023

@veve_ad davam 2 rocnemu na vyber z dvoch moznosti, taka zlata stredna cesta, spokojna mama a spokojny syn, ze si moze vybrat.

lucylaw
20. máj 2023

@veve_ad Ja sa vždy pýtam,ale dám mu na výber tak maximálne z 3 dostupných možností a z toho si vyberie..Na obed varím čo sa rozhodnem ja,ale vždy je to niečo,čo viem,že syn zje..Jedlá,ktoré nemá rád,varím vtedy,keď nie je doma 🙂

olimuc
20. máj 2023

Davam na vyber … ale egoisticky z toho, co by som si dala ja ale neviem sa rozhodnut.

thoughtfulweirdo
20. máj 2023

Jasné, veď ja si tiež vyberám podľa toho, na čo mám chuť 🙂 aj 2 ročný si vyberá. Ale teda aj on, aj 5 ročná sa väčšinou aktívne zapájajú do prípravy svojho jedla, staršia už veľa zvláda aj sama, takže čo si vymyslí, to si nachystá 😁 na jej názor prihliadam aj pri varení obeda, keď je doma.

vroni
20. máj 2023

Skolkári si vyberali. Potom si obe potvory vybrali raňajky do postele a čo spravím, to majú. Ak chcú niečo konkrétne, o com vedia, ze im automaticky neurobím, dostavia sa do kuchyne osobne. V prípade dobrého počasia urobia raňajky ani oni mne (nie do postele, to je jediné, co ich otec bytostne neznáša). Tiež sa ma vtedy nepýtajú, co chcem 🤣

zuzinka888
20. máj 2023

Ano. Davam max 2-3 moznosti. No ak to uz je na stole a zacnu vymyslat neustupujem.

luccija
20. máj 2023

@veve_ad dávam na výber ešte aj 15 r🙂

betulinka1
20. máj 2023

@beata_k stastna zena. Mne vymyslaju aj deti ale aj muz 😉

katkine_terapie
20. máj 2023

Ranajky nedavam na vyber, robim podla aktualnej ponuky v chladnicke resp. ak som piekla kolac/babovku tak dostane na ranajky to. Ale teda robim mu ranajky, ake viem, ze ma rad (ale moj syn miluje zeleninu takze, tu prikladam takmer ku vsetkemu), ale npr. ked viem, ze by mi nikdy nezjedol jogurt alebo kašu, tak mu ho nedam na ranajky. Ja si robim ranajky ine, pretoze mame rozdielne diety. Na veceru/obed davam na vyber ak sa neviem rozhodnut npr. "chces k mäsu ryzu alebo zemiaky" alebo "spravim k masu varene alebo pecene zemiaky" alebo "upecieme si kurca alebo francuzke zemiaky" atd.

veronicka1901
20. máj 2023

Raňajky dávam na výber, deň vopred sa pýtam, čo by chceli, či. Ale toast a actimel alebo varené vajíčko s chlebom a čaj. Večeru na výber väčšinou nedávam. Keďže denne varím teraz ,dojedia z obeda alebo spravím pizzu, wrapy, zapečené toasty a pod.

zuzuliennka1
20. máj 2023

@veve_ad davam na vyber, ale max. z dvoch moznosti

asemrakova
20. máj 2023

@veve_ad ja nasmu 2,5r zatial na vyber nedavam, ale teda robim co viem, ze zje. Niekedy si sam povie este predtym ako idem pripravovat, ze chce npr.grisik, vajicko, chlebik..tak mu to spravim.

leonie28
20. máj 2023

Ja dávam na výber z 2 jedál, podľa mňa je to správne , aby sa im formovala osobnosť.

jarnajar
20. máj 2023

Ako kedy, obvykle ponúknem dve možnosti, ale ak napr. robím nátierku, tak jeme všetci. Večeru nedávam obvykle na výber, lebo mávame navarené.

zuzana76
20. máj 2023

@beata_k da sa ak je zdravé trávenie, ja napr niekedy nemôžem zeleninu, keby ma niekto nútil, tentoraz musíš zjesť rožok s paprikou, tak by som to nerozchodila, cítim, kedy mi trávi dobre a môžem si to dovoliť v obmedzenom množstve a kedy mi nestrávi

zuzana76
20. máj 2023

Ja dávam na vyber, každý si da, čo chce, babovka, mušlí s mliekom, praženica, šunka chlieb, atd… ale aj si to sami pripravia

zuzana76
20. máj 2023

Večera je zväčša navarené a varím pre celiatika, takže to jeme všetci, je to diétne