icon

Dcérka má ABKM. Môžem jej dať jogurt?

25. jan 2024

dobrý deň chcem sa poradiť dcérke u dr vyšla pozit lakt intolerancia ale dr si myslí že má abkm má aj taký sunar na to(allergy care) môžem dať dcérke tento jogurt? lebo v zložení tam je písane🤦‍♀️už som stoho vedľa

Dcérka má ABKM. Môžem jej dať jogurt?
amelia89
25. jan 2024

ked su tam tie stopy mlieka tak to znamena ze to bolo vyrabane vo fabrike kde sa pracuje aj s mliekom. Teoreticky by nemal obsahovat nič, ale nebuduce ho radsej nekupuj na minimalizovanie rizika. ale na 99% je to ok

autor
25. jan 2024

@amelia89 aha ďakujem za vysvetlenie a a aký mám teda kúpiť?

amelia89
25. jan 2024

napr alpro myslim neobsahuju ani stopy, podla toho v akom si obchode tak ake maju vegan jogurty. Ale proste ta cierna veta: moze obsahovat stopy mlieka by tam nemala byt. ale hovorim, nemalo by sa nic stat.

autor
25. jan 2024

@amelia89 a prosím vás to alpro kde kúpim? lebo tento som kupovala v tescu

anjelicek26
25. jan 2024

Alpro ma kopu jogurtov, pozri tie... toto je sice "vhodne", ale coko pena pre dietatko, co pije sunar teda 1-2 rocne - to by som asi ako jogurt netitulovala... moj ma rad tieto vo vsetkych prichutiach... v kauflande ich maju plno https://filiale.kaufland.de/angebote/aktuelle-w...

autor
25. jan 2024

@anjelicek26 ďakujem krásne

rivini
25. jan 2024

Pri ABKM nesmie ziadne mliecne vyrobky, kym lekarka opat nedovoli

pribinak
25. jan 2024

@rivini ale toto nie je mliečny výrobok, je to vegan

amelia89
25. jan 2024

tieto alpro zvyknu mat skoro v kazdom obchode. idealne ten biely bez pridaneho cukru ale to uz zváž ty 🙂

millenam
25. jan 2024

Moja dcéra má alergiu na BKM a dávam je výrobky, kde je napísané, že môže obsahovať stopy mlieka. Ak nemá aj alergiu na sóju, tak je to OK.

cookie29
25. jan 2024

kazde dieta je ine, u niekoho stopy prejdu u ineho je reakcia silna. A co sa tyka tohoto jogurty, ABKM ide casto ruka v ruke s alergiou na soju, takze opatrne... Skus pozriet v Kauflande, alebo v Lidl maju radu Vemondo...

autor
29. jan 2024

@cookie29 ďakujem