Deti a strava
Ahojte baby. Vie mi niekto poradiť čo znamenajú tieto papiere? Ako to mám chápať? Ďakujem za pomoc

@sajmonka_1216 to znamená že bude mať stravu zadarmo a prídeme o daňové ako to je doteraz?
@lolobriadok no nie je to zadarmo, je to len dotácia.. nejde mi to zväčšiť a vidím to celé rozmazane, tak presne ti neviem povedat..
ale klasicky to funguje tak, že keď chceš dotáciu, nemas nárok na daňový bonus a to sa ti neoplatí… nakoľko bonus je oveľa vyšší ako dotácia.. neviem či to funguje inak u tých rodičov čo majú zverenie zo súdu ale bežne to je takto.. že bud jedno alebo druhé..
@lolobriadok od prvého mája tuším príde do platnosti, že môžeš poberať aj dotácie aj daňový bonus. Treba zistiť, či to schválili
@sajmonka_1216 je tam písane či súhlasím alebo nesúhlasím z dotáciou na stravu. Ospravedlňujem sa že sa to nedá zväčšiť.
@andy57 tak to si zistím lebo ak máme prísť o daňové kvôli dotácii tak to nie. Ja mu budem platiť stravu ako doteraz. Ďakujem za info. Zistím si to.
@andy57 no keby to takto bolo, tak super, lebo mnohí sa tak obabrali
@lolobriadok pokial viem od maja ma byt aj bonus aj dotacia pre predskolakov a zs
@lolobriadok od 1.5.23 sa môže súbežne poberať dotácia na stravu, aj daňový bonus ...v prípade ak dieťa navštevuje posledný ročník MS, čiže je predskolak,. ..alebo navštevuje ZS ...taktiež na dotáciu v MS bude mať nárok dieťa v HM a podobne ...treba si pozrieť zákon, ktorý je aj uvedený na tom papieri
@sajmonka_1216 máš net, čítaš vieš ..tak si to nastuduj, aby si sa ,,neobabrala" .. aj keď nemáš nacom ...stačí len pochopit
@janka54321 ja nehovorím o sebe, ukľudní sa… keďže určite vieš čítať aj ty, tak vidíš ako som napísala že na 1x sa s tým mnoho rodičov obabralo, lebo si nezistili veci a húfne nám nosili do školy tieto žiadosti.. a keď na to prišli že sa to neoplatí, bolo už neskoro..

@lolobriadok no veď máš vypísať a zaškrtnúť, či súhlasíš alebo nesúhlasíš s dotáciou na stravu..