icon

Dieťa nepociťuje hlad a smäd

majulino
4. jan 2016

Zienky potrebujem poradit, moj Majko absolutne nepocituje hlad a smad. najprv som si myslela ze to iba hra tak som ho nechala bez ranajok ze ved na obed sa naje ale on ani obed a s vecerou to iste nic nejedol ani piskoty ani ovocie nic.pil iba cistu vodu, nepribera iba rastie do vysky, neustale malo zeleza aj napriek tomu ze v kuse ho dopujem bkomlexom a pyridoxinom. uz som skusala aj pivovarske kvasnice. kazde jedno jedlo je neskutocny boj dokaze polovicu rozka jest dve a pol hodiny a to nezartujem. vcera veceru jedol od siestej do 6;45 mal pol krajca chcleba s maslom a sunkou. vsetci sme dovecerali a on sedel sam v kuchyni a bolo mu to jedno. nejedava sladkosti pije len domaci sirup ziadne sladene napoje. Vazi 14 kg a meria 107 cm. ake vysetrenie okrem gastra este ziadat od dr. dakujem ( prosim nepiste mi ze z toho vyrastie, nevyrastol za 4 roky moja dvojrocna dcera bude cochvila vyssia a tazsia(14 kg a 94 cm), nepomaha ani to ze kazde dieta je ine jemu trcia rebra presvitaju zilky a ja som z neho naprasky) dakujem

Strana
z2
majulino
autor
6. jan 2016

@timea7 neverim ucitelkam v skolke niekolko krat klamali a ucili to aj deti poznam svoje dieta ak by zjedol to co hovoria uz by to grcal . na ranajkach trvam cize bud rozok alebo jogurt ak velmi nestihame tak brumika a pohar mlieka, o hodinu a pol podla nich zje dva cele krajce chleba vypije dva niekedy tri pohare vody, idu von a po navrate obeduje polievku a druhe jedlo to si da opat dvakrat raz mi tvrdili ze aj trikrat a ze vstane a plasi ucitellku nech mu dava papkat pretoze je hladny ( toto je vela uz aj namna a nie to este na dieta v priebehu 9 hodin

timea7
6. jan 2016

@majulino tak prečo si to v predošlom príspevku uviedla ako fakt? A prečo by to tie učiteľky robili? Čo by z toho mali? Prepáč, ale po mrknutí do iných tém, ktoré si založila, myslím, že problém bude v tebe a nie v dieťati....

majulino
autor
6. jan 2016

@timea7 vyssie som pisala ako ucitelky zavadzali preto im neverim tebe sa to mnozstvo zda realne? ako mozes posudzovat temy spred troch rokov ked som ako prvorodicka nezvladala dieta domacnost a nevedela pochopit ako moze mat moj manzel kamaratsky vztah s ex ktora ho podla vsetkeho aj napriek tomu ze bola vydata stale milovala? miesas jablcka s hruskami. aj ja ak by som zacala citat vsetky tvoje prispevky ku kazdej teme( a bolo ich hodne) mohla by som si o tebe utvorit obraz ako o zakomplexovanej osobe ktora si mysli ze zjedla vsetku mudrost sveta kedze ku kazdej teme od oplodnenia az pomaly po smrt ma co napisat( neber to v zlom prosim ta)

majulino
autor
6. jan 2016

@tykat to sa nepodoba na mojho prave ze on ak vidi nieco nove chce to ochutnat napriklad chobotnice ale zase odhryzne kus a necha. najvacsi roblem je v tom ze ak mu nepripomenies ze musi jest neje a to iste s pitim

8291
6. jan 2016

Ja len stručne:známa rodila v 47 roku,jej manžel mal 56.on už mal dospele syna z prvého manželstva.Ona prvorodička.samozrejme po umelom oplodnení ktoré absolvovala v Brne

8291
6. jan 2016

Som sa kopla v téme ospravedlňujem sa😁

timea7
6. jan 2016

@majulino sa tu bavím na tej zakomplexovanej osobe, no chcela som ti pomôcť. Prečo sa nedohodneš a učiteľkami, že sa v čase obeda prídeš do škôlky pozrieš, alebo že ti nenápadne cvaknú tvoje dieťa, keď obeduje, ak im neveríš? Robím to tak bežne, keď rodičia nechcú veriť, že dieťa v škôlke zje aj to, čo doma nikdy. A ja som žiadnu konkrétnu tému nespomenula, spomenula si ich ty a nie tie som myslela, ale nevadí.

majulino
autor
6. jan 2016

@timea7 byvam 3 km od skolky a mam dceru ktora velmi teraz nesmie chodit von kvoli febrilnemu kolapsu pri teplote 37,7. caka nas este eeg koncom januara a ak bude dobre tak pravdepodobne to bude posledne. Ked som im vravela ze neverim tak sa namna pozerali ako na blazna ten isty pohlad nahodili aj ked ich konfrontovalo viac mamiciek s tym ze klamu ohladom chlaca co tlcie deti. nechcem aby sa kvoli tomu zmenil ich pristup k synovi ani uciitelky ma velmi rad

timea7
6. jan 2016

@majulino neuspokojila by som sa na tvojom mieste s ich odpoveďou, lebo tu ide o zdravie tvojho dieťaťa. Keď ste napr. na návšteve, u babky, tam sa naje?

majulino
autor
6. jan 2016

@timea7 kedy ako podla toho co prave navari. naposledy si pytal halusky s kyslou smotanou, u mojej krstnej si v kuse pyta len chlieb vo vajicku. ma zopar oblubenych jedal ktore ked sa navaria tak si aj sam opyta napr. paradajkova polievka, zavarane sampiony, viedenske parky, alebo cestoviny s mletym masom, ci spenatova omacka s cesnakom

sardinka32
6. jan 2016

@majulino Skus Pikovit (je sirup aj tabletky)...nam pomohol...malá si zacala pytat jedlo sama od seba po roku nejedenia takmer nicoho. 🙂 Skoro som odpadla, ked som od nej pocula vetu, ze "chcem jest". 😀

majulino
autor
6. jan 2016

@sardinka32 dakujem to uz sme skusali a nepomohlo 🙂

timea7
6. jan 2016

@majulino ja sa v tom nejako začínam strácať, píšeš, že nemá potrebu ani jesť, ani piť. Potom píšeš, že v škôlke zje všetko, že ti učiteľky hovoria, že je najlepším jedákom, opakujem, že nechápem, prečo by to robili, najmä, keď zrejme poznajú vaše problémy s jedením. Teraz píšeš, že niektoré jedlá má rád, niektoré si dokonca pýta. Začínam mať pocit, že s tebou cvičí. Ak má dieťa problémy, či už zdravotné alebo psychické, tak odmieta akékoľvek jedlo, nie len niektoré. Kým nebudeš mať všetky výsledky, tak by som mu varila to, čo má rád a ak budú v poriadku, tak pritlačila.

majulino
autor
6. jan 2016

@timea7 asi sa musim nejako presnejsie vyjadrit az teraz po precitani svojich prispevkov si uvedomujem ze som neodopisovala co som chcela. syn od zaciatku odkedy sme ho zacali prikrmovat mal problemy s jedenim nic nechcel prikrmovat som zacala od 6 mesiaca. ked sme mu zacali pridavat postupne vsetko najrv bol odmietavy pstupne ochutnaval, asi ako kazde dieta. najvacsiu krizu mal ked bol dvojrocny za tyzden zjedol iba 4 lyzice jogurtu a vkuse iba na ciciku. vtedy mu zistili ze ma enormne nizke hodnoty zeleza ale ze nieje anemicky a odvtedy je v kuse na zeleze pyridoxine a melase. raz je s jedlom hore inokedy dole. a obcas a coraz castejsie je to priam katastrofa. ako nariklad teraz. nezaberaju ani oblubene jedla ani jedenie s viacerymi detmi ani jedenie ri telke proste nic. nepresiel hranicou 15 kil obcas aj schudne 1kg ale uz schudol aj vyse 1,5kg. ja som z neho nestastna bojim sa o neho. vsetci mi odteraz hovorili ze z toho vyrastie alebo ze ked bude hladny naje sa. no nic z toho sa nedeje. ak ma aj lesie obdobie tak tiez neurobi v jedeni ziadne terno ani s oblubenymi jedlami aj ked si ich sam vypyta.o tu skolku poviem ti pravdu neviem co si mam mysliet ako zdravy rozum nepusti aby zjedol tolko vela ucitelky nevedia do detailov a probleme s jedenim iba to ze nieje velky jedak.

Strana
z2