icon

Dieťa papá len pri telke

ajka321321
17. apr 2017

Zdravím, mamičky, od pol roka života máme problém s papaním, dovtedy malá papala pekne, avšak ako začali ísť prvé zúbky, prestala papať, skončili sme v nemocnici, doma som jej začala púšťať pri papaní detské rozprávky a malá sa rozjedla. Avšak akoby sa postupom času na televíziu upla a nespapá nič dokým jej ju nepustím. Je to problém hlavne keď niekam ideme na návštevu a chcem, aby sa najedla bez jej obľúbeného kanálu. Som z toho nešťastná, ako ju mám od toho odučiť, tak aby jedla pekne aj bez televízie? ďakujem

Strana
z3
m.i.r.i
19. apr 2017

@didamt ja som napriklad tiez dost mixovala..ale nie ked bol malicky a nie vsetko..teda moj napriklad nemal rad kusky zeleniny a zemiakov..teda polievka zeleninova akehokolvek druhu ak tam boli mrkvy, zemiaky, cukety, cokolvek na kusky, tak to nechcel..pritom normalne jedaval kuskovu stravu, maso, ovocie, chlieb...dokonca aj mrkvu surovu, paradajky,uhorky..ale polievku kde mal zemiaky na kusky ci zelenina, nie.tak ja som robievala velmi dlho mixovane polievky...kedze muku nepouzivam, tak vlastne len zelenina, zemiaky pomixovane..niekedy so smotanou...cize brokolicova kremova, karfiolova, cuketova, tekvicova, mrkvova atd atd...doteraz vela z nich robim, lebo mame taketo radi aj my...aj cicerovu napriklad som rozmixovala..hrachovu atd..cize je vela variant,kde mi vlastne maly zjedol vsetku moznu zeleninu, tieto polievky ma doteraz velmi rad...a casom sa naucil jest aj tie s kuskami, uz mu nevadi zemiak ci mrkva v polievke...preslo obdobie a pohoda...takze ja napriklad vobec proti mixovaniu ako takemu nic nemam...len ak mamicky mixuju do neviem kolkeho roka este ja maso a neviem co, tak uz je to na povazenie..ale vynajst sa, aby dieta jedlo je podla mna ok, ak je to forma stravy zmenena, ale nie nahananie s lyzickou po byte alebo pustanie telky..moj nazor

ajka321321
autor
26. apr 2017

Ďakujem všetkým za vyjadrenie rád a názorov🙂 ono je asi aj ťažko radiť kedže každé dieťa je iné. S príkrmami sme začali v 6 mesiaci a vtedy som jej pri kŕmení vždy spievala , inak by sa nenajedla a potom ju to akoby omrzelo a prešli sme na tv. Ona sa inak krásne napapá ak má tú rozprávku pustenú a ja som rada. Keby som mala dieťa 12 kilové a nezje mi obed , neriešim. Ale dcérka má necelých 8 kilov. Narodila sa ako 2 kilová a zdravá výživa je pre ňu dôležitá, preto ak mi nepapá, tak som z toho na nervy. Každá matka chce pre dieťa to naj a keď to ide touto cestou pekne, tak to tak nechám. Takisto ma kritizovali, že ju uspávam v kočíku, že mám ju dať do postielky a ona musí zaspať sama, skúšala som to, malá mala strašné zachvaty placu. Nedala som na rady a pokracovala v uspavani v kociku, teraz po roku života akoby zo dna na den utalo. Malu len položím do postielky a po par minutach krasne spinka. Par dni som sa bala , ci neni chora , ale ona je uplne ok :D Takisto s tým mixovaním, tiež mixujem, skusala som aj cele kusky, ale dvakrat sa mi povracala a to uz nechcem aby sa opakovalo. M, ze este na to neni pripravena, tak mixujem. Ale napriklad chlebik so syrom krasne spapa, ale kusky jablcka su problem.

1402aduska92
12. mar 2022

@ajka321321 Ahoj. Citam diskusiu, je uz teda par rokov stara, ale pre nas je tento problem velmi aktualny. Nasa dcerka ma 2 roky, taktiez pri jedeni inak neotvori usta, kym nezapnem rozpravku. Mali sme problem s jedenim od prvych prikrmov a nedokazala ani obsediet v stolicke dlhsie nez par minut, aj ked som sa ju snazila rozne zabavat.... Kazdy den si vycitam den, ked som zapla ku jedeniu rozpravku. Mozno som zlyhala, mozno som len potrebovala najst sposob aby konecne jedla 😕 A kazde otvorenie ust bolo pre mna skvely pocit po tolkom nejedeni. Teraz uz to nezmenim a musim riesit situaciu aka je aj a nasledkami. Preto by som rada pocula rady, ako sa vam podarilo oducit od tej telky pri jedeni. Budem velmi vdacna! Dakujem! Zn. zufala mama 🙈

mishkamishka
14. mar 2022

ahoj, my sme mali podobný problém s malou. nechcela jesť, tak aspoň pri telke alebo počítači čo to zjedla. bola som rada, že aspoň je, tak som so zaťatými zubami jej to púšťala. ona je drobná aj málo váži stále. to trvalo aj počas tretieho roku. keď nastúpila do strednej škôlky ako 4-ročná, začala som jej hovoriť, že jedenie pri telke je len výnimka a jeme normálne pri stole. potom postupne som povedala, zješ pri stole, potom pozrieš rozprávku. vďaka škôlke, kde jedli bez telky, že áno, sa to naučila akceptovať. samozrejme, boli plače, vresky, najmä zo začiatku, ale v 4 rokoch už bola dosť rozumná a poddala sa, nechala si vysvetliť. a najmä - mimo telku zo začiatku obľúbené jedlá a hladné dieťa.

1402aduska92
15. mar 2022

@mishkamishka cize v podstate do tych 4 rokov papala pri telke? A vedela papat sama, ci ste museli ju stale krmit? Nasa dcerka sa tak sustredi na telku, ze sama nepapa, ked to je zapnute 😕

saxana000
15. mar 2022

Tak moja tiez jedla len pri telefone ked som chcela aby vobec nieco zjedla.ale teraz je starsia a normalne jeme vsetci v kuchyni za stolom.budes to musiet stopnut jedneho dna ale kym ti to vyhovuje uplnu tragediu v tom nevidim

mishkamishka
15. mar 2022

@1402aduska92 no, sama moc nejedla, lebo nechcela, my sme to do nej museli strkat, aby vobec nieco zjedla. ja som sa nadejala, ze si telo zvykne na prisun potravy a potom bude jest aj sama. potom postupne zacala jest sama, co jej chutilo - kurca s ryzou, palacinky. ale na konci jedla stale sme ju museli "dokrmit", lebo sama by nechala vacsinu porcie na tanieri. az teraz, ked ma 10 rokov sa obcas stane, ze sa opyta, co bude na obed? to znamena, ze je hladna. ovsem ked sa ohlasi hlad, pyta si zvycajne sladkosti, to nedovolim, musi normalne jedlo. je nahnevaná, ale po jedle uz sladkost nechce, uz sa jej neziada. s jej jedenim mam starost cele roky. aj ja som nebola lepsia, rozjedla som sa az v cca 12 rokoch v puberte. takze sa nadejam, ze aj ona by sa takto mohla.

lucita1505
15. feb 2023

@1402aduska92 ahoj mame takisto rovnaký problém lenže moja nechce uz ani s rozprávkami... je to tragédia....odducili ste telku?

Strana
z3