Dokrmovanie kašičkou v 3. mesiaci
zdravim mamicky. potrebujem poradit. syncek ma 3 mes a 16 dni. na poradni v 3 mesiacoch vazil 6300g a meral 63cm. od narodenia co mesiac to kilo navyse. no teraz uz urcite bude mat min 6500g. v poslednom case je cez den akysi nespokojny, fnuka a vsetko si tiska do pusy. idu mu slinky, cuca si pästicku, prsteky, priklada moju rucku k puse, vsetky hracky ked mu dam k puse ja alebo on tak zacne ich akoby papat. zavinovacku si priklada k puse, no jednoducho vsetko co mu pride pod rucky tak tiska do pusy. sme plne dojceny a cez den pyta skoro aj kazdu hodinu. niekedy mu davam prsnik a mam pocit akoby cakal nieco ine. ale o 15 minut mu dam zase prsnik a uz zacne papat. ked mu davam hocijake kvapky z lyzicky krasne otvara pusinku az mi kusne do lyzicky niekedy. na nozke mi pekne hopa akoby uz mal 4,5mes. a ked nastane situacia ze musi so mnou sediet pri stole ked obedujem, s takymi velkymi ockami mi pozera na tanier a potom na pusu. v noci sa mi zobudi po 3hod niekedy po 2 a niekedy po hodinke. kedy ako. a vzdy ked si ho prilozim vzdy papka. zacinam mat pocit ze sme hladny a moje mliecko mu nestaci. kupila som pre pripad ryzovu kasicku ale neviem s akym mlieckom mu ju mam pripravit. ci so svojim alebo UM. su to priznaky hladu? dakujem za vsetky rady.
Viem sa orientovat na nete a nemam problem si nieco najst v pdf a stiahnut. Ale kazde dieta je ine a knihy zvyknu písať vseobecne a nie podrobne. Myslim ze to bola moja posledna otazka na MK. Raz za cas sa chcem nieco opytat a stale sa musí najst osoba s tak mudrou radou ze ani nemam chut to dalej rozvadzat.
@slecinqa1 fuu tak niektore sa do teba dobre pustili...spravanie babatka je uplne normalne, suvisi to s vyvojom sluchu a zraku, v podstate objavuje svet a zaujima sa on. To, ze vsetko cmula patri tiez k tomu objavovaniu a neznamena, ze je hladne. Ak trvas na prikrmovani porad sa s dr, ale urcite nie kasickami, rastlinnymi mliekami a pod, UM staci.
Babo Ti pekne pribera, ja by som prikrmovanie (akekolvek - kase, UM...) neriesila. Keby bol hladny, place odusu. Moju som vylucne kojila 6 mesiacov a aj potom sme zacali s prikrmami velmi pozvolna. Pripadne popozeraj nieco na zvysenie produkcie mlieka (Vinea, sirup Laktofyt, Benedikt a senovka,...) Co sa "sedenia" tyka, suhlasim s dievcatami - neposadzat a ak sa da, zabranit, aby sa tahal sam🙂 Moja ma vyse 9 mesiacov a sama sa zacina posadzat az teraz - a podla pediatricky, fyzioterapeutky a aj neurologicky je to uplne v poriadku.
ak ti neplace a pekne pribera nieje dovod sa obavat 🙂--mozno vam idu zubky preto vsetko do pusky dava 🙂 nasa to robi odkedy si vedela sama hracku drzat 🙂 ... narozdiel od mnohych tuna.. my sme zacali kasickou ( podla knihy od Bukovskeho ) a hlavne preto ze nam zacala chudnut...je plne kojena tak som nechcela tisnut UM kedze uz 4mesiace mala...najlepsie bude ak sa zajdes poradit s pediatrickou 🙂 a hlavne si nevsimaj rypave baby ktore pojedli vsetku mudrost sveta 🙂 ziadna znas by ti nemala mudrovat a vnucovat co mas a co nemas ...iba vyjadrit svoj nazor 🙂 a ty si rob uz ako sama uznas za vhodne ...ty si mama ty si svojho drobceka poznas 🙂 tak sa nenechaj vykolajit 🙂 takze POHODA.. KLIDEK.. TABACEK 🙂
dakujem ochotnym mamickam za prispevky 🙂 ja to povazujem za vytahovanie takze si z toho vôbec nic nerobim 🙂 asi nemaju kde dvihat nos tak to skusaju sem 🙂 mozno ze som mala napisat iny nazov diskusie kedze som skor chcela vediet co je pricinou nespokojnosti môjho drobceka.
@slecinqa1 takych je plny net 🙂 Je dost mozne ze vam idu tie zubky...nasej ked sa rezali bola taka ista...strajkovala...nechcela papat...iba by sa mojkala...tulila..nevydrzala sama...budila sa 6krat za noc..ale nie na papanie ale iba podudlovat cicik..tiez som uvazovala co robit...ci nezacnem UM davat ...ale kedze strasne slintala ...vsetko kuskala...vsetko do pusky...som tak tusila ze pojdu asi zubky...a oba jej vysli v 3mesiacoch 🙂 Tak drzim palce nech sa vam to bud ukludni 🙂 alebo vysrcia zubky 🙂
Ahoj, nečítala som príspevky, moj názor- vsetko pchá do pusinky lebo začína poznávať svet, najviac vnemov takéto mimi získava hmatom a to hlavne pusinkou, ďalej sa možno začínajú tlačiť zúbky, môžu ho svrbiet dasienka, môže to trvať aj dlhe mesiace než vylezie zúbok. Pri takomto priberaní by som nedávala príkrmy ani keby mal na to už vek. A teda ten ešte rozhodne nemá, ešte nemá dosť zrelý tráviaci trakt, obličky aby papkal niečo iné ako mliečko. Ak by nepriberal tak v tomto veku jedine mliečko ako príkrm. Moje deti sa v noci tiež často kojili, starší aj 10x za noc, aj potom keď už bol prikrmovaný. Nie je to vždy len o hlade. Určite ešte vydrž, a ak budeš chcieť prikrmovať pred 6 mesiacmi konzultuj to s pediatrom. Pozerať na teba ako ješ môže aj preto, že je zvedavý, je to niečo čo nepozná, zaujíma ho čo to tí veľkí ľudia dávajú do pusy a on nič.
co sa tyka toho sedenia. na poradni po 3 mesiacoch ho doktorka chytila za rucky a dala do sedu. mamina ho tiez raz dala do sedu a odvtedy sa sam taha. v pololahu sa sam zapiera laktami a dviha hlavku len ho musime drzat aby sa nevyvratil. ked ho idem kojit tiez sam od seba dviha hlavku a zapiera sa o lakte. chvilku je v sede ale hned ho dame lahnut alebo do lehatka. nepodopierame ho vankusmi ani nic podobne kedze na hopkanie je este skoro.
@slecinqa1 to robia lekári skoro na každej poradni od určitého veku-nieco tak kontroluju....uvidíš sama, že keď bude pripravený,posadi sa sám ale určite nie z ľahu...nedávaj mu príležitosť, aby sa ťahal do sedu, skôr ho dávaj na chrbátik, aby trénoval otáčanie, a na bruško
A ak neveris mne premudrelej a rypavej, popozeraj niečo o správnom motorickom vývine detí

@medulienka2011 no tak mi to pride divne, pisat sme hladny,ved ked je hladna, nech sa naje. Nechapem a nepochopim tento mamickovsky plural
@slecinqa1