Domáce recepty na detské výživy a príkrmy
Ahojte, dievčatá, ktoré z vás robia domáce detske výživy a príkrmy, aké robievate? Ja som už robila jablká so slivkami, s ringlotami, plánujem s malinami. Mám aj cviklu, dávate aj jablko s cviklou, prípadne mrkvou? Alebo cviklu radšej so zemiakom? Všetko mám domáce, chcem to využiť. Dokonca som našla znovu použiteľné kapsicky, kde dám výživu z pohárika, keď budem niekde cestovať. Máte konkrétne skúsenosti, ktoré sú najlepšie? Zatiaľ som nekupovala žiadne, nechám si poradiť🥰 ďakujem za postrehy 😘
Vyzivy som sterilizovala a robila zo sezonneho ovocia jablko broskyna marhula hruska maliny jahody coho bolo vela...na zahustenie a dosladenie som davala banan.. prikrmy som varila vzdy cerstve tak na 3-4 porcie do sklenenych doziciek.dve som nechala dve isli do mraznicky.jednu zjedla v ten den dalsiu mala v chladnicke na druhy den do 24hodin a zvysne dve isli do mrazaku.rano som vybrala a na obed bolo rozmrazene.potom som varila zas..zeleninu vies predsa kupit celorocne.tam.mi nepride nutne zavarat.pripadne mozes nakrajat/nastruhat a zamrazit v sackoch a varit z toho..
@anonym_autor Len pozor na tie kapsicky. Ak ich dokladne neumyjes,tvoria sa tam plesne.

Ak chces aby to vydrzalo musis kombinovat ovocie so zeleninou, pretoze ovocie obsahuje ovocne kyseliny, ktore su konzervant a staci aj sterilizacia pri 100°. Cistu zeleninu nemas sancu doma vysterilizovat na 120°, tolko neda ani papinak. Zeleninu radsej zmraz.