icon

Domáce recepty na detské výživy a príkrmy

2. aug 2025

Ahojte, dievčatá, ktoré z vás robia domáce detske výživy a príkrmy, aké robievate? Ja som už robila jablká so slivkami, s ringlotami, plánujem s malinami. Mám aj cviklu, dávate aj jablko s cviklou, prípadne mrkvou? Alebo cviklu radšej so zemiakom? Všetko mám domáce, chcem to využiť. Dokonca som našla znovu použiteľné kapsicky, kde dám výživu z pohárika, keď budem niekde cestovať. Máte konkrétne skúsenosti, ktoré sú najlepšie? Zatiaľ som nekupovala žiadne, nechám si poradiť🥰 ďakujem za postrehy 😘

viestta
2. aug 2025

Ak chces aby to vydrzalo musis kombinovat ovocie so zeleninou, pretoze ovocie obsahuje ovocne kyseliny, ktore su konzervant a staci aj sterilizacia pri 100°. Cistu zeleninu nemas sancu doma vysterilizovat na 120°, tolko neda ani papinak. Zeleninu radsej zmraz.

saxana000
2. aug 2025

Vyzivy som sterilizovala a robila zo sezonneho ovocia jablko broskyna marhula hruska maliny jahody coho bolo vela...na zahustenie a dosladenie som davala banan.. prikrmy som varila vzdy cerstve tak na 3-4 porcie do sklenenych doziciek.dve som nechala dve isli do mraznicky.jednu zjedla v ten den dalsiu mala v chladnicke na druhy den do 24hodin a zvysne dve isli do mrazaku.rano som vybrala a na obed bolo rozmrazene.potom som varila zas..zeleninu vies predsa kupit celorocne.tam.mi nepride nutne zavarat.pripadne mozes nakrajat/nastruhat a zamrazit v sackoch a varit z toho..

marca12
2. aug 2025

@anonym_autor Len pozor na tie kapsicky. Ak ich dokladne neumyjes,tvoria sa tam plesne.