Grckanie po vaječnom žĺtku

martinkine
31. júl 2017

Ahojte maminy. Mam 8 mesacneho jedaka na UM. Papa uz zeleninku, ovocie, masko, obilniny, kase. Spapa naozaj vsetko a s velkou chutou. Bolo mi odporucane davat na obed raz do tyzdna vajecny zltok. Kazdy raz po nom velmi grckal. Pockali sme skoro 2 mesiace a vyskusali zas a len jednu tretinu z celeho zltka. Zla volba, pretoze grckal znova.
Je to bezne? Nie je to nejaka alergia? Kedy by sme to mali skusit znova?
Dakujem za vsetky rady a skusenosti!

radolina
31. júl 2017

Hmm nepocula som este, ze byniekomu az tak vadil zltok, ale zjavne moze sa stat aj take. Aj ste mu ho skúsali napriklad zamiesat so zeleninkou? Vies nech neje len cist zltok, mozno v tom je chyba☹

unctadorg
31. júl 2017

U nas v terminovke sa dost casto spominalo grckanie po zltku. Nemyslim, ze alergia. Len dietatu asi nesadlo.

martinkine
autor
31. júl 2017

Iste, ze mu ho nedavam samotny.. Bol sucastou zeleninoveho obeda plus ryza.

martinkine
autor
31. júl 2017

@unctadorg len jemu nesadol uz viackrat.

salome123
31. júl 2017

co sa tyka vajicok a alergii tak agresivnejsie byva bielko... dcera je alergicka na bielko a ked ho nahodne zje tak tiez zvracia, ale jej aj slzia oci a tecu sople...pripadne ma zihlavku.

skuste si urobit taky minitest na bielka... pretrite dietatu surove bielko po kozi a pockajte ci nenastane reakcia (zcervenanie), niektori alergici reaguju aj takto. ak by nastala reakcia tak nedavate dietatu radsej ani zltko.

jana137
31. júl 2017

@martinkine môj tiež grcka po žĺtku..už som mu ho pre to dávnejšie nedala..ani mu prikrm so žĺtkom nechutil..kamaratkina malá to isté.. podľa mňa to nie je alergia, len na to ešte nie je žalúdok pripravený..

myska9992
31. júl 2017

@martinkine aj môj keď mal na obed žĺtko, tak cca po 2 hodinách vyvracal celý obed, dr. Nám ho odporučila nedávať. Vajíčko je ťažké na trávenie, tak treba s ním ešte počkať 🙂.

denisa098
31. júl 2017

Moze byt alergicky,nedavaj ani bielko,masko papa je to ok,porad sa s lekarkou,kolko mas este pockat,druhy rat viac ako 2 mesiace.Prvy krat sa caka dva az tri mesiace a druhy myslim skoro pol roka.Predpokladam,ze ti povie zaviest az po roku znova.Dcera mala tiez mensie problemy so zltkamy.

zabina27
31. júl 2017

nasa mala vedela tiez obcas grcnut po zltku, ked bolo zamiesane do tych babatkovskych prikrmov. ono to zltko ma taku svojsku chut a aj to, ze je tazsie na zaludok. ked uz teraz zje normalne veci (napr. vajicko k privarku, prazenicu, chlebik vo vajicku, vajco v pecive), tak nemava problemy

vladka09876
31. júl 2017

Mojmu zistili silnu alergiu na vajcia. My sme mu skusilindat len na malicku lyz. Vajciko a bolo to strasne. Cely cas vracal. Dr vravela ze vsetko bezvajecne musi. Ale ak papa kolac nvadi mu to ani piskotky

filion
18. dec 2018

Ahojte, teraz riesim zo synom tento isty problem, ma 8 mesiacov a tiez vracia po zltku. Teraz ho vynecham asi skusim az po roku. Len sa chcem spytat mamicky co otvorila temu ako je to teraz, uz dietatko znasa vajicko, zaujima ma ci je to len tazko stravitelne alebo je to mozna alergia. Prosim s skusenosti mamiciek s odstupom casu. Dakujem

jana137
18. dec 2018

@filion moj grckal ale po roku +- to uz bolo v pohode...teraz ako dvojrocny nema s vajcom ziadny problem

andrea2722
4. feb 2019

@martinkine ahoj, dostal.sa z toho maly prosim ta. Nasa tiez po zltky zvracia, kusala som jej dat aj len polku do prikrmu, no zvracala.cca 2 hodiny po zkedeni...... moc sa trapime. Od narodenia ma caste stokice, ajbteraz co spapa, vela kaka, som uz zufala. Verim, ze.z toho vyrastie

yoxinka
31. dec 2019

Mám tri deti. 7, 4 ročné a 8mesačné. Práve periem, čo mi malá po asi 3hodinách vygrcala celý obed so žĺtkom, stalo sa to 2x. Žĺtok odkladám na neskôr. Staršie deti to mali tak isto. Teraz jedia vajíčka normálne, žiadny problém, starší syn žĺtok miluje. Skúsila som aj najmladšej, ale žĺtok jej zjavne robí ešte problém, skúsim až po roku.

filion
4. jan 2020

@andrea2722 Ahoj, vynechaj vajicko a skus az po roku a ked stale bude problem, tak aj dlhsie. Moj maly to mal tiez a po cca roku uz vajicko papame bez problemov zbucha cele.