Hnačkovanie 2 mesačného bábätka

dannisimo
7. okt 2018

Zdravím mamičky.:D.Viete mi niektorá poradiť ?Už od piatku mám problémy s 2 mesačným synom stále hnačkuje toľko čo ho prebalím už je opäť na plienke hnedý fľačik.Stačí niekedy že si len poprdká a už z neho vytečie voda .Jeho stolica nesmrdí ale je cítiť za octom.Skúsila som kúpiť nutrilon prvú kašičku je to ryžová kašička bez pridaného cukru. Poradte mi prosím čo mám skúsiť .Aj tak diky za prečítanie .

amedeofelisa
7. okt 2018

@dannisimo Dakujem pekne za vsetky ohlasy. Bolo mi nakoniec tak povedane ze rozvarit 2-3 lyzice ryze v 500 ml vody. Varila som asi 45 minut. Potom som to precedila a ryzu prepasirovala. No a to co mi ostalo som doliala vodou znova do 500 ml.
@luba41 no veru aj take male moze mat hnacku ako vidis. Mali sme premnozenu bakteriu v crievkach. TOTO som nasla v starsej diskusii,skuste podla tohto,autorke to pomohlo. Tiez sa jednalo o 2 mesacne dieta.

lubik87
7. okt 2018

@dannisimo nedávaj umelé kaše uvar ryžový odvar . Začni dávať probiotiká..kojis alebo je na umelom ?

momoika
8. okt 2018

@dannisimo no jednoznačne ist lekarke, aby spravila vyter z konečnika a vylučila tak pripadnu napriklad salmonelozu....

dannisimo
autor
8. okt 2018

Nekojím sme na Babylove mliečku.Každý deň dávame probiotiká a taktiež vitamín D.

marhull
8. okt 2018

@dannisimo určite treba ísť k lekárke...okrem prípadných vírusov či parazitov sa môže jednať aj o alergiu na BKM či intoleranciu laktózy...držím palce nech je bábätko čoskoro fit

petramamina
8. okt 2018

My sme tiež na tom zle s hnačkovaním.. Ale synček má 2,5 roka a každý druhý mesiac riešime hnačku. Dávala som mu hylak - z toho mal bolesti v brušku, potom nekadex ten mu zabral na tretí deň. ale zas má od večera... Papá teraz len piškotky a banánik, pigi čaj.

dannisimo
autor
8. okt 2018

Takže dnes sme boli u doktorky a tá nám zobrala výter.Tak som veľmi zvedavá .Predpísala nám Sunar AR, a Smectu a presne ten Nekadex ale ten bohužiaľ nikde nemajú momentálne.Len pre istotu som zabudla dávkovanie na Smectu . :D

igabi
12. okt 2018

Nášmu začalo asi od 8 týždňa hnačka. Ak by to bola ontolerancia buď hneď alebo časom by dostával po papani krce. A začala by sa mu najskôr len niekedy, potom častejšie stolica farbiť na zeleno. Záleží či netoleruje vobec alebo niečo toleruje. Alergia na kravskú bielkovinu ke väčšinou bez bolesti ale často býva krv v stolici. Mala by si ísť k lekárke lebo môže to byt baktéria alebo vírus a ak mu dáš vývar, môže byt že sa stolica zlepší ale príčina môže zostať.

dannisimo
autor
15. okt 2018

igabi ... minulý týždeň sme boli u doktorky tá nám zobrala výter s konečníka a po 3 dňoch sme mali výsledky ktoré ukázali že v tele nemá žiadne baktérie,ide len o obyčajný vírus.Tak nám dala smectu a proti grckaniu Sunar AR.Smecta nám samozrejme zaučínkovala tak že sme sa nevedeli potom vykakať .Museli sme zaviesť rektálnu rúrku do konečníka a od vtedy musím vyklopkať je dobre.Proste v ovzduší je vírus a preto sú všetci chorý.No nič netreba podceňovať.Diky všetkým mamičkám za pomoc : )