Hrnce Tescoma Ecopresto

dada07
3. nov 2013

Ahojte,
potrebujeme nové hrnce a mne sa nepáčia tie nerezové, pripadajú mi fádne. Na druhej strane zas ani červené s bodkami 🙂 Proste nech tam je nejaká farba. Tiež chcem, aby dobre držali teplo, aby sa na nich nepripaľovalo, ... Oslovila ma preto Tescoma Ecopresto (modrá). Má sklokeramický povrch (proste starý dobrý smalt, možno o čosi vylepšený) a aj cena nie je najhoršia.

Máte s týmto niekto skúsenosti?

Vďaka 🙂

Dada07

miskamaj
3. nov 2013

@dada07 vyborny vyber 🙂

linda20111
3. nov 2013

@dada07 Viem, ze si pisala o nerezovych, ze sa ti nepacia, ale na tvojom mieste by som kupila radsej nerezove.. Mam od Tescoma sadu Triumph a su uzasne, ziadne poskodenie, idu aj na indukcii, zaruka je na nich 5rokov. Tiez mam skusenost aj s takymi ktore su smaltovane(nie Tescoma), ale ten smalt sa lahko obije, preto ich pouzivam co najmenej..

zita19
3. nov 2013

@dada07 Ja som zacinala so smaltovanymi. Nevedela som sa dotesit, ked som ich konecne zacala vymienat za nerezove. Z nerezoveho pripalenu ryzu aj svieckovu dostanes. Zo smaltu nie. Nerezovy spadne, maximalne sa pokrci (ked je to tenky sunt, nie Tescomacky z pronerane hrubeho plechu) smaltovany sa otlcie. To, ze sa v keramickych nic nepripali, je len marketingovy tah. Krasna biela farba ostane, len ked v nom budes varit vodu. Akokolvejk genialny bude ten smalt, casom sa poskriabe a v tych mikroskopickych skrabancoch sa usidlia nanosy. Nazor profesionalnych kucharov na keramicke panvice je tu: http://sdeleni.idnes.cz/keramicke-nadobi-je-jen...
Pre mna su u hrnca dolezitejsie uzitkove vlastnosti ako esteticky vyraz. Hrniec aj tak vacsinu zivota stravi v kredenci a esteticky vyraz kuchyne viem riesit inac.
Je to moj nazor, ja by som do smaltovanych nesla, ale Ty si vyber ake chces.

dada1212
3. nov 2013

@linda20111
@zita19
asi záleží pri smaltovaných aj od výrobcu. ja mám staré smaltované a nedám na ne dopustiť,dobre sa v nich varí, určite sa neobíjajú, dajú sa ľahko umyť a fakt vyzerajú ako nové, hoci sa nepoužívajú najšetrnejšie.
s tescomou nemám ale skúsenosť, ale je to celkom dobrá značka, takže ja smaltované určite odporúčam. ak sa bojíš, nie je problém kúpiť aj samostatne nejaké 2 hrnce ktoré najviac potrebuješ a ak budeš spokojná, dokúpiš celú sadu.

zita19
3. nov 2013

Neviem ako dnesne smaltovane znasaju umyvacku. To trebe tiez brat do uvahy. Moj posledny smaltovany neustal mesiac umyvacky a putoval z domu ☹

farmacka
3. nov 2013

podla mna ale nerezove lepsie drzia teplo a menej sa pripaluju..

dada07
autor
4. nov 2013

Dakujem za tipy. @zita19 - pekny clanok, ale zda sa mi reklamny. O tych teflonovych som citala, ze acinaju byt nebezpecne uz pri 260 stupnoch, nie vyse 300. Mame predplateny aj dTest, ale tam hrnce netestovali.

Podla mna ten hrniec musi mat smalt urcitej hrubky, aby sa neodlupol. Ked firma setri, da tensi, samozrejme.

S dokupovanim nemam dobre skusenosti - kym sme stihli dokupit pribory a taniere, oba vzory prestali vyrabat.

Mame plynovy sporak a tie hrnce musia zniest umyvacku.

dada07
autor
5. nov 2013

Kočky, a čo tak Tescoma Vision? Páči sa mi, že sú matné. Nejak som zvážila + a - keramiky, uvidíme. Len v 2010 písali, že niekoľko desiatok kusov tejto sady musela Tescoma stiahnuť z trhu kvôli nebezpečným výparom. Tescoma sa bránila, že české labáky nič nenašli. Tak neviem. Vďaka za radu.

katren
16. nov 2014

@dada07 ahoj, ako si sa rozhodla s tymi hrncami??? tiez pokukujem na ekoPresto.....

dada07
autor
16. nov 2014

Ahoj Katren, my máme sadu Vision a sme veľmi spokojní, akurát po dlhšom varení si musíme dať pozor na páliace držiaky. Teraz však Tescoma vyšla so sadou Ultima. Je trochu drahšia ako Vision, ale za snie o veľa a má lepšie rúčky. Určite však teraz nejdeme vyhadzovať peniaze za nové hrnce kvôli rúčkam 🙂. Dá sa s tým žiť. Inak výborne držia teplo. Panvicu sme si kúpili Silit CeraPan s priemerom 28cm, výborne na ňu sedí vrchnák z Tescoma panvice 🙂 Je hlboká, neteflónová, takže trochu oleja treba použiť, ale nemusím sa báť vysokých teplôt. Keramické povrchy však chytajú vraj farbu z kari korenia, papriky, .. a praskajú, ak je keramika príliš tenká.