icon

Inšpirácie na varenie pre ročné dieťa

sonda777
13. aug 2025

Ahojte maminy
Mám o skoro mesiac už 2ročneho syna
Akoze ja už neverím zvlášť že pre nás dospelých a jemu. Len mne dochádzajú nápady už čo varit. Je pravda že čo miloval pred 2 mesiacmi teraz odmieta skúšam varím...varíme s tatinom obaja,máme radi kuchyňu. Len chcem poznať aj tú vašu a možno nejakú inšpiráciu. Lebo už nemám nápady 😂
Ďakujem pekne

marianarem
13. aug 2025

@sonda777 U mojho su velmi oblubene masove gulicky, robim ich na vela sposobov a maly rad pomaha pri vyrobe. Daju sa robit varene, pecene, smazene, v polievke, s roznymi omackami, plnene...

anonym_e1a904
13. aug 2025

@sonda777 prečo ti dochádzajú nápady? Keď malo dieťa dva roky, dávno som varila tak, ako v časoch, kým sa narodilo. Poliebky, vývar, krémové, strukovinové, rajčinovú, maso dusené, pečené, vysmážené nejeme takmer nič. Ryby, ryžu, zemiaky, placky zo zeleniny, cestoviny s rôznymi omáčkami, top bola syrová so šunkou a kukuricou, alebo zeleninová - cibuľa, paprika, paradajky, Miloval rizoto, prívarky, sladké jedlá výnimočne, nikto sme k nim neinklinovali, ale zapekanú zeleninu, francuzske zemiaky, lečo. Naj bol asi perkelt a halušky a aj šošovicová polievka a smaozrejme vývar. Či to jedlo miluje alebo nie, som neriešila, náhtadné nedostal. Nikdy som do jedla nenútila, zo tri jedlá, ktoré vyslovene neznášal, som mu nedávala.

hama_ba
14. aug 2025
@marianarem

@sonda777 U mojho su velmi oblubene masove gulicky, robim ich na vela sposobov a maly rad pomaha pri vyrobe. Daju sa robit varene, pecene, smazene, v polievke, s roznymi omackami, plnene...

@marianarem prosím dáš aspoň nejaký konkrétny recept na guľky? Napr tie pečene

marianarem
14. aug 2025
@hama_ba

@marianarem prosím dáš aspoň nejaký konkrétny recept na guľky? Napr tie pečene

@hama_ba Vyborne gulky su z mletych vykostenych kuracich stehien (aj s kozou). Na cca 10 guliek treba okolo 200g masa. Zakladny recept je jednoduchy - pomelie sa najemno maso s cibulou a ochuti sa podla vkusu (sol, plus my davame napr. bylinky, koriander, paprikove/chilli vlocky, sumach, moze sa dat cesnak, kardamon, safran atd., uz ozaj co ma kto rad). Cele sa to premiesi, vytvaruju sa gulicky a pecu sa cca 15-20 minut na 180-200 stupnoch, podla velkosti. Jemnejsie su, ak sa do toho prihodi aj vajce (1 vajce tak na 500g masa, cize ked mam menej masa, davam prepelicie vajicka). Casto este davam jemny bulgur vopred 20min namacany vo vode alebo v jablkovej stave. Obcas robim aj recept, kde je primiesane miesto bulguru pistaciove maslo.