icon

Je jedálniček pre 10-mesačné dieťa správny?

28. aug 2025

Dobrý večer prosím poraďte mi čo dávam dcérke dobre papať počas dňa , som amatér,provorodicka 😁 napíšem vam čo papá počas dňa a budem vam veľmi vďačná ak mi napíšete či to je dobre alebo nie. Ďakujem !!!!!🍀

Ráno vstane o 6:15 a spravím jej mlieko 150ml
Okolo 7:40-8:00 papá chlebík, masielko,detská šunka , alebo niečo na ten štýl (mením to)
Okolo 10:30-11:00 papá ovocnú domácu výživu alebo ovocie (banán,hruška,..) striedam jej to raz výživa , raz banán ,atd
Obed papá stále keď sa zobudí väčšinou to je medzi 14-14:30
Potom okolo 17 papá buď kašu alebo nejaký chlebik s dačím no väčšinou kašu
O 20:00 je večierka a pije 180ml mlieka
V noci este tiež pije mlieko 150ml vždy medzi 1-2 v noci

(Ešte detail , mlieko pije aj na uspatie cez deň , zaspí na denný spánok len na mlieku tak ešte plus jedno mlieko)

Je to takto prosím vás ok?

beata_k
28. aug 2025

@anonym_autor Ja by som pred spankom dala obed. Ked sa rano zobudi ma mlieko, chlieb, banan, mlieko a ide spat. Nic poriadne v podstate.

denkabemommy
28. aug 2025

@anonym_autor za mňa jediný problém je tá šunka, 10mes dieťa by ju fakt jesť nemalo (ani detskú). Zvyšok je okey.

autor
28. aug 2025
@beata_k

@anonym_autor Ja by som pred spankom dala obed. Ked sa rano zobudi ma mlieko, chlieb, banan, mlieko a ide spat. Nic poriadne v podstate.

@beata_k ale zaspí len na mlieku preto papá obed az potom , nechcem jej dať obed a potom hneď nato aj mlieko

pribinak
28. aug 2025

Šunku by som vymenila napr za vajecny zltok, zeleninku.
To že overuje až po spánku je úplne ok.

Ale je sezóna domáceho ovoxia a zeleniny, takze by sim obmedzila výživy a dávala nirmalne ovocie: jablka slivky broskyne nektarinky melón dyna hrozno uhorka ….

autor
28. aug 2025
@beata_k

@beata_k ako že nič poriadne ? Čo také by mala ešte mať ? Kaviár ?😂 nepochopila som to “nič poriadne”

gejb
28. aug 2025
@anonym_autor

@beata_k ako že nič poriadne ? Čo také by mala ešte mať ? Kaviár ?😂 nepochopila som to “nič poriadne”

@anonym_autor
https://www.rastiemeschutou.sk/jedalnicek
Môžeš ísť podľa tohto jedálnička...je tam toho kopa

lasona
28. aug 2025

Co by som dala za to, keby mi moje dieta zjedlo to co píšeš....jedálniček je úplne v pohode...akurát ta šunka.. pozri na zlozenie...aj keď napíšu detska, tak su tam dusicnany a iné lakocinky..mrkni iba takú kde je mäso a koreniny

autor
28. aug 2025
@gejb

@anonym_autor
https://www.rastiemeschutou.sk/jedalnicek
Môžeš ísť podľa tohto jedálnička...je tam toho kopa

@gejb ďakujem pekne 🤗

sisska96
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj šunka je fajn, preboha nemé 4 mesiace že nič nemôže iba mlieko a kašu. Ja som dávala každí deň aj polievku na obed

beata_k
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Plnohodnotne jedlo.

lucia13022023
28. aug 2025

Ja by som pridala jogurt a zltok

snowflakenel
28. aug 2025

Zeleninka parena mi tu chyba, obilninove kase, doma varene zo zrn a mixnute. Do jedla vzdy par kvapiek olivoveho oleja.
Moja ma 1,5 roka, sunku este nejedla ( neukamenujte ma, nie som ani bio matka🙂🙂🙂).
Zttko, jogurt uz moze
Polievky....mrkvova, cuketova so zemiakom, brokolicova, cervrna sosovicka- nenafukuje, hrasok a zemiak, uvarit a mix. Hustotu aku chcces. Rychle a vyzivne.

snowflakenel
28. aug 2025

Skus jej urobit zemiakovu placku alebo zemiak plus cuketa. Nakrajaj na kusky a nech skusa.
Ja som aj cviklu uvarila a trosku mixla so zemiakom, pkus par kvapiek olivoveho oleja.
Kludne aj cestoviny skus so zeleninovou omackou.

snowflakenel
28. aug 2025

Od roka som davala rybku sumceka africkeho- bez kosti

andrea2323
28. aug 2025

Ja osobne tiež súhlasím s tým obedom, keď je hore od 6:15 tak je podľa mňa dlho do 14tej bez nejakého poriadneho jedla (rozumej bielkoviny). Ja dávam o 6 mlieko, o 7-8 ranajky, o 11-12 obed o 3-4 desiata, 7 kasa vecerna/zeleninova a mlieko spanok. Ale teda kojim.

andrea2323
28. aug 2025
@snowflakenel

Zeleninka parena mi tu chyba, obilninove kase, doma varene zo zrn a mixnute. Do jedla vzdy par kvapiek olivoveho oleja.
Moja ma 1,5 roka, sunku este nejedla ( neukamenujte ma, nie som ani bio matka🙂🙂🙂).
Zttko, jogurt uz moze
Polievky....mrkvova, cuketova so zemiakom, brokolicova, cervrna sosovicka- nenafukuje, hrasok a zemiak, uvarit a mix. Hustotu aku chcces. Rychle a vyzivne.

@snowflakenel polievky sú naj naj, aj rýchla cesta ako dostať vodu a zeleninku do tela 🙂

anonym_67a850
28. aug 2025
@beata_k

@anonym_autor Plnohodnotne jedlo.

@beata_k moje rocna zje podobne ako autorkina, prides jej, prosim, vysvetlit, ze by mala jest plnohodnotbe jedlo, ktore jej kazdy den pripravim, navarim, naservirujem a aj tak skonci v kosi alebo na zemi? Dakujem

beata_k
28. aug 2025
@anonym_67a850

@beata_k moje rocna zje podobne ako autorkina, prides jej, prosim, vysvetlit, ze by mala jest plnohodnotbe jedlo, ktore jej kazdy den pripravim, navarim, naservirujem a aj tak skonci v kosi alebo na zemi? Dakujem

@anonym_67a850 Jej dieta obed jedava. Navrhla som len aby jej ho davala pred spankom.

snowflakenel
28. aug 2025
@andrea2323

@snowflakenel polievky sú naj naj, aj rýchla cesta ako dostať vodu a zeleninku do tela 🙂

@andrea2323 a vyhoda je, ze navarim aj nám ostatným, len to normal ochutím a hotovo.

andrea2323
28. aug 2025
@snowflakenel

@andrea2323 a vyhoda je, ze navarim aj nám ostatným, len to normal ochutím a hotovo.

@snowflakenel aj ja tak robim, môj manžel sa už vždy usmieva, keď začnem že “no veď my si dochutíme” lebo každý deň omielam to isté s tým dochucovaním, ako keby je to novinka 🤣🤣

snowflakenel
28. aug 2025

Inak este omacky z roznej zeleninky kalerab, mrkva, petrzlen, ,plus petrzlenoca vnat, doda dobru chut a vonu- Opiect na olivovom oleji, podliat vodou, mixnut a mas omacku k masku. Podobne ako polievky.
Ovsena kasa: len dochutit cerstvym ovocim, mixnut. S jogurtom alebo bez....

hildeberta
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor sak aspon pecene rebra ne? Alebo gulas, ale to je akceptovatelne, iba ak este nema zuby

siska53
28. aug 2025

@anonym_autor no urcite sunku prec tu ani pedina mojich deti neodporucala do 3 rokov. A nevieme, co jej davas na obed, tam by mala mat zeleninu a rozne prilohy, zemiak, cestovinu, mozes dat aj pohanku, quinoy, pseno a pod. Cervenu sosovicu.
Nasi teda rano pijavali mlieko a potom mali obed. Az neskor jedli aj nejaky rozok. Okrem masla lucina napr.je fajn, alebo cottage. A na olovrant nam doktorka kazala davat biely jogurt. Vecer mali kasu..

anonym_a8d26d
29. aug 2025

Chlebík, masielko omg🙄🙄 prečo nepokračuješ aj banánik, hruštička?

anonym_064e8c
4. sep 2025

U nas to presne rovnako, len nasa uz ma vyse roka a pol. :D a obeduje, ked sa zobudi medzi 15-16stou. :D potom ma este svacinu nejaku a zaspava na mlieku vecer.