Je jedálniček pre 10-mesačné dieťa správny?
Dobrý večer prosím poraďte mi čo dávam dcérke dobre papať počas dňa , som amatér,provorodicka 😁 napíšem vam čo papá počas dňa a budem vam veľmi vďačná ak mi napíšete či to je dobre alebo nie. Ďakujem !!!!!🍀
Ráno vstane o 6:15 a spravím jej mlieko 150ml
Okolo 7:40-8:00 papá chlebík, masielko,detská šunka , alebo niečo na ten štýl (mením to)
Okolo 10:30-11:00 papá ovocnú domácu výživu alebo ovocie (banán,hruška,..) striedam jej to raz výživa , raz banán ,atd
Obed papá stále keď sa zobudí väčšinou to je medzi 14-14:30
Potom okolo 17 papá buď kašu alebo nejaký chlebik s dačím no väčšinou kašu
O 20:00 je večierka a pije 180ml mlieka
V noci este tiež pije mlieko 150ml vždy medzi 1-2 v noci
(Ešte detail , mlieko pije aj na uspatie cez deň , zaspí na denný spánok len na mlieku tak ešte plus jedno mlieko)
Je to takto prosím vás ok?
@anonym_autor za mňa jediný problém je tá šunka, 10mes dieťa by ju fakt jesť nemalo (ani detskú). Zvyšok je okey.
@anonym_autor Ja by som pred spankom dala obed. Ked sa rano zobudi ma mlieko, chlieb, banan, mlieko a ide spat. Nic poriadne v podstate.
@beata_k ale zaspí len na mlieku preto papá obed az potom , nechcem jej dať obed a potom hneď nato aj mlieko
Šunku by som vymenila napr za vajecny zltok, zeleninku.
To že overuje až po spánku je úplne ok.
Ale je sezóna domáceho ovoxia a zeleniny, takze by sim obmedzila výživy a dávala nirmalne ovocie: jablka slivky broskyne nektarinky melón dyna hrozno uhorka ….
@anonym_autor Ja by som pred spankom dala obed. Ked sa rano zobudi ma mlieko, chlieb, banan, mlieko a ide spat. Nic poriadne v podstate.
@beata_k ako že nič poriadne ? Čo také by mala ešte mať ? Kaviár ?😂 nepochopila som to “nič poriadne”
@beata_k ako že nič poriadne ? Čo také by mala ešte mať ? Kaviár ?😂 nepochopila som to “nič poriadne”
@anonym_autor
https://www.rastiemeschutou.sk/jedalnicek
Môžeš ísť podľa tohto jedálnička...je tam toho kopa
Co by som dala za to, keby mi moje dieta zjedlo to co píšeš....jedálniček je úplne v pohode...akurát ta šunka.. pozri na zlozenie...aj keď napíšu detska, tak su tam dusicnany a iné lakocinky..mrkni iba takú kde je mäso a koreniny
@anonym_autor
https://www.rastiemeschutou.sk/jedalnicek
Môžeš ísť podľa tohto jedálnička...je tam toho kopa
@gejb ďakujem pekne 🤗
Ja by som pridala jogurt a zltok
Zeleninka parena mi tu chyba, obilninove kase, doma varene zo zrn a mixnute. Do jedla vzdy par kvapiek olivoveho oleja.
Moja ma 1,5 roka, sunku este nejedla ( neukamenujte ma, nie som ani bio matka🙂🙂🙂).
Zttko, jogurt uz moze
Polievky....mrkvova, cuketova so zemiakom, brokolicova, cervrna sosovicka- nenafukuje, hrasok a zemiak, uvarit a mix. Hustotu aku chcces. Rychle a vyzivne.
Skus jej urobit zemiakovu placku alebo zemiak plus cuketa. Nakrajaj na kusky a nech skusa.
Ja som aj cviklu uvarila a trosku mixla so zemiakom, pkus par kvapiek olivoveho oleja.
Kludne aj cestoviny skus so zeleninovou omackou.
Od roka som davala rybku sumceka africkeho- bez kosti
Ja osobne tiež súhlasím s tým obedom, keď je hore od 6:15 tak je podľa mňa dlho do 14tej bez nejakého poriadneho jedla (rozumej bielkoviny). Ja dávam o 6 mlieko, o 7-8 ranajky, o 11-12 obed o 3-4 desiata, 7 kasa vecerna/zeleninova a mlieko spanok. Ale teda kojim.
Zeleninka parena mi tu chyba, obilninove kase, doma varene zo zrn a mixnute. Do jedla vzdy par kvapiek olivoveho oleja.
Moja ma 1,5 roka, sunku este nejedla ( neukamenujte ma, nie som ani bio matka🙂🙂🙂).
Zttko, jogurt uz moze
Polievky....mrkvova, cuketova so zemiakom, brokolicova, cervrna sosovicka- nenafukuje, hrasok a zemiak, uvarit a mix. Hustotu aku chcces. Rychle a vyzivne.
@snowflakenel polievky sú naj naj, aj rýchla cesta ako dostať vodu a zeleninku do tela 🙂
@anonym_autor Plnohodnotne jedlo.
@beata_k moje rocna zje podobne ako autorkina, prides jej, prosim, vysvetlit, ze by mala jest plnohodnotbe jedlo, ktore jej kazdy den pripravim, navarim, naservirujem a aj tak skonci v kosi alebo na zemi? Dakujem
@beata_k moje rocna zje podobne ako autorkina, prides jej, prosim, vysvetlit, ze by mala jest plnohodnotbe jedlo, ktore jej kazdy den pripravim, navarim, naservirujem a aj tak skonci v kosi alebo na zemi? Dakujem
@anonym_67a850 Jej dieta obed jedava. Navrhla som len aby jej ho davala pred spankom.
@snowflakenel polievky sú naj naj, aj rýchla cesta ako dostať vodu a zeleninku do tela 🙂
@andrea2323 a vyhoda je, ze navarim aj nám ostatným, len to normal ochutím a hotovo.
@andrea2323 a vyhoda je, ze navarim aj nám ostatným, len to normal ochutím a hotovo.
@snowflakenel aj ja tak robim, môj manžel sa už vždy usmieva, keď začnem že “no veď my si dochutíme” lebo každý deň omielam to isté s tým dochucovaním, ako keby je to novinka 🤣🤣
Inak este omacky z roznej zeleninky kalerab, mrkva, petrzlen, ,plus petrzlenoca vnat, doda dobru chut a vonu- Opiect na olivovom oleji, podliat vodou, mixnut a mas omacku k masku. Podobne ako polievky.
Ovsena kasa: len dochutit cerstvym ovocim, mixnut. S jogurtom alebo bez....
@anonym_autor sak aspon pecene rebra ne? Alebo gulas, ale to je akceptovatelne, iba ak este nema zuby
@anonym_autor no urcite sunku prec tu ani pedina mojich deti neodporucala do 3 rokov. A nevieme, co jej davas na obed, tam by mala mat zeleninu a rozne prilohy, zemiak, cestovinu, mozes dat aj pohanku, quinoy, pseno a pod. Cervenu sosovicu.
Nasi teda rano pijavali mlieko a potom mali obed. Az neskor jedli aj nejaky rozok. Okrem masla lucina napr.je fajn, alebo cottage. A na olovrant nam doktorka kazala davat biely jogurt. Vecer mali kasu..
Chlebík, masielko omg🙄🙄 prečo nepokračuješ aj banánik, hruštička?
U nas to presne rovnako, len nasa uz ma vyse roka a pol. :D a obeduje, ked sa zobudi medzi 15-16stou. :D potom ma este svacinu nejaku a zaspava na mlieku vecer.