icon

Je váha a výška 2-ročného dieťaťa v poriadku?

beatrice1111
10. jan 2024

Ahojte, mala ma za mesiac 2 roky vazi 11,3kg a meria asi okolo 90cm. Doktorka podotkla že je chuda. Je to podľa vas ok či si mám robiť starosti? Papa dobre a všetko.

andreagartnerova
10. jan 2024

Moja má tri a má 12kg a nosí 98, boli sme na trojročnej, že je trošku podpriemer ale neriešil to. Mala sa naje dobre len je stále v pohybe.

andreagartnerova
10. jan 2024

A narodila sa ako 3kilova, takže nebola ani veľká.

nika11103
10. jan 2024

Moja 13 mesačná má necelých 12 kg a doktorka nás chce vyradiť aby nepodporovala detskú obezitu . Za mna pokial nemá dieťa v tomto veku plus mínus 6 kíl alebo 20 je ok . Preboha veď aj my sme každý iný netráp sa pokial papa je šťastná zdravá nerieš 😘

nika11103
10. jan 2024

@nika11103 ale ja som teda veľká žena a tata chlap jak hora . Aj genetika zohrá rolu . Netráp sa

beatrice1111
autor
10. jan 2024

Ďakujem pekne ženy… ukludnili ste ma. Keď sa narodila mala 3,8kg a ja ani muž nie sme vysoki.

nika23t
10. jan 2024

@beatrice1111 nemaj strach, je to prudko individuálna záležitosť. Nie je ok, ak sa Dr riadi len tabuľkou. Ak Tvoja mala zje, čo jej ponúknes, resp aspoň nejaké svoje vybrane jedla, ak je hrava, cula, plná energie, nemaj obavy. Ja mam tiež dvojročnú, ma 13 a pol kg, nabehám kilometre, kým do nej dostanem obed a večeru, raňajky vôbec, desiatu a olovrant, to jediné asi zje počas hry, ani nevie ako. V jedle je strašné vyberáva, ale mam aj dve staršie a viem, že sa to rokmi mení.

beatrice1111
autor
10. jan 2024

@andreagartnerova presne ani ta moja sa nezastavi..😂

majamat
10. jan 2024

@beatrice1111 hmotnost je sice nizsia an jej vysku, ale na druhej strane vyskovo je v hornej casti priemeru.

ak by tam bol dlhodoby zdravotny problem, zbrdil by sa aj rast.
ak by to bol kratkodoby problem, potom by tam bolo rychle schundutie, co zrejme nemate, kedze si to nepsomenula ako problem.

cize skor si myslim, ze je to zdrave stihlejsie dievcatko.

biem22
18. jan 2024

@beatrice1111 môj má 2r a 4mes, váži 11,3kg a je to zdravé dieťa 🙂 . Čo sa týka jedla nezje všetko, ale viacmenej je normálne 🙂 . Ja keď som bola dieťa mala som váhu ako on, v niektorých mesiacoch aj menej, keď si pozriem záznamy a som tu, zdravá v pohode a kľudne by som nejaké to kilo mohla niekomu podarovať 🤣

beatrice1111
autor
19. jan 2024

@biem22 tak asi najlepšie neriešiť tieto cisla keď je dieťa zdrave a v pohode 😄