Jedálniček 7-8 mesiacov dojčeného jedáka
prosim vas o inspiraciu co kedy kolko cca papaju vase deti v tomto veku? d9jcene ktorym chuti
@ivangeline dakujem. ak mozem par otazok masko zeleninu mixujes? z coho mu davas pit? a ako to casujes v ramci spankov? davas mu jest po zobudeni v strede ci pred spankom? dik
@juliet86 áno, mixujem. Ak je veľmi mäkká zeleninka, tak stačí popucit ale mäsko treba mixovať. Teraz, keď ma už 11m, tak zvládne papať aj väčšie kúsky. Už má pár zúbkov. Pridávam trocha vody, aby sa dobre mixovalo. Najlepšie pol hodinu pre spaním papať, aby sa dobre spalo a malo dieťa čas odgrgnut si. Pila chvíľu z fľaše s cumlikom ale teraz taká tá fľaštička s cucakom. 😅 Neviem, to inak nazvať. Ona rada pije. Aj z pohára, keď je na mne v nosici. Veľmi pekne pije. Starší syn nepil tak rád.. doteraz sa mu ťažko pije z pohára. 🤷
@ivangeline dakujem. idem si kupit taku flasu

No moja papala raňajky, obed, večera a pomedzi cuckala. Neskôr papala raňajky, desiata, obed, olovrant a večera... Proste full. Má 11m. A cucka len pri zaspati, takže cez deň už pije veľa vody a čaju. Mlieko sa mi tvorí viac v noci, to ešte 4x cucka. Mno a čo... Tak taky základ, chudé mäsko, vsakovaka zelenina, polievocky, moja ovocie veľmi nie (nerobilo dobre jej brušku), pečivo, ...mliečne skúšala neskôr. Veľa inšpirácií nájdeš na nete. A koľko...to záviselo od nej, nikdy som to nevážila, nesledovala... Zbytočne. Raz zje viac, inokedy menej. 🤔 Keď sa môže dodojčiť, tak hladne dieťa nebude.