Jogurt pre 9-mesačné dieťa
Ahojte maminky 🙂 viem, že je tu veľa takých tém no predsa sa opýtam - kedy ste začali dávať deťom jogurt a pripadne aký ?
Maly ma 9 mesiacov, a pediatrička povedala , že mliečne veci až po roku 🤷🏼♀️ aké máte skúsenosti ? Ďakujem 😊
Ja som skusila ked mala 8m - mne zase odporucila pediatricka, ze mozem - Nechutil. Ked mala 9m - nechutil. Ani v 10m, 11m a roku - stale nechuti 😅😅😅
@evcagabi aký ste skúšali dat ? 😀 ja by som rada skúsila , no som v týchto veciach opatrná 🤷🏼♀️😀
@bednarka24 mam uz vacsie deti, u oboch som davala od deviateho mesiaca. Na zaciatok biely jogurt (sabi alebo holandia), pridala som napr.k popucenemu bananu dve male lyzicky a postupne som pridavala
Ja som deťom dávala biely Zvolenský alebo biely hollandia aspoň 10% tuku aby mal. Však vyskúšaj, už môžeš . Mne tiež povedala pediatricka, že môžem od 9. Mesiaca.
Hollandiu od 8m asi. Doteraz (2,5r) ho papa
@evcagabi aký ste skúšali dat ? 😀 ja by som rada skúsila , no som v týchto veciach opatrná 🤷🏼♀️😀
@bednarka24 ja som skusila vsetky zive jogurty - a nic nezabralo 🥲😅
Banovecky biely co viem vysiel perfektne v testoch,ak nie najlepsie.Ale ani Hollandia nie je zly napad.Ja som davala vzdy Banovecky biely
už môžeš dať.ja som na začiatok dávala biely jogurt pilos z lidlu.ochutené teraz ešte nie.
Asi od 8. alebo 9. mesiaca som zacala. Parkrat som dala biely Hollandia, ale moc nechutil. Potom som zacala davat do jogurtu trosku domaceho dzemu alebo vyzivy pre chut. Od roka davam aj ochutene jogurty.
@bednarka24 kozy jogurt moze, kravsky ( napr. Holadiu) sme davali od 10. Mesiaca na odporucanie pediatricky, neviem prwco, nepytala som sa.Mozno koli kravskej bielkovine.
Od 10 mesiacov biely Pilos bio. Moje dieťa ho od začiatku zbožňovalo. Bio Hollandia mu zatiaľ absolútne nechutí.
@bednarka24 rajo probio
Ja som deťom dávala biely Zvolenský alebo biely hollandia aspoň 10% tuku aby mal. Však vyskúšaj, už môžeš . Mne tiež povedala pediatricka, že môžem od 9. Mesiaca.
@leonie28 ďakujem skúsim 😊 dávali ste ho vramci raňajok alebo desiatej ? Či je to jedno 😀
@bednarka24 kozy jogurt moze, kravsky ( napr. Holadiu) sme davali od 10. Mesiaca na odporucanie pediatricky, neviem prwco, nepytala som sa.Mozno koli kravskej bielkovine.
@nyphadora kozí jogurt aký ? Je nejaká značka ? Ešte som ho nekupovala tak neviem
Idem podľa brožúry od Mudr. Jaššovej a tam je jogurt po 3. mesiacoch prikrmovania, ja som začala v 4.5 a tak dám biely jogurt v 7.5 mesiaci. Moja pediatrička schvalila aj dermatologička. Po roku by už asi nebolo zaradené v tom imunologickom okne
@leonie28 ďakujem skúsim 😊 dávali ste ho vramci raňajok alebo desiatej ? Či je to jedno 😀
@bednarka24 ja som väčšinou dávala na olovrant.
Nam cisto biely jogurt hollandia ani pilos nevyhovoval, syn sa na stolicke pri tom pucil a nechcel lyzickou do ust. Tak som to skusila ja a strasne kysle to je aj na mna, tak sa necudujem, ze to nedaval. Tak som kupila z milkagro znacku sabi s prichutou, cokolada, vanilka, stracciatella a toto uz fajne papka.
@nyphadora kozí jogurt aký ? Je nejaká značka ? Ešte som ho nekupovala tak neviem
@bednarka24 kupovala som v kvaskovej pekarni obycajny biely kozy jogurt farma Bardy, ale maju ho aj v tescu alebo niekedy byva aj v lidli, davala som ho spolu s ovocnou vyživou.
Od 9.mesiaca - bielu Hollandiu. Ochutené jogurty nekupujeme ani nám dospelým, nieto dieťaťu
Holandia pol na pol s domacou vyzivou postupne menej vyzivy a viac jogurtu.po roku uz jedla vanilkove termixy pribinacika tvrde syry. samozrejme s rozumom nie kazdy den.
Od 8. mesiaca som dávala biely jogurt Hollandia. Vtedy sme zaviedli aj mozzarellu a potom goudu syr. Od 10. mesiaca klasické maslo a od 11. som už dala aj mlieko kravské do varenia a aj smotanu na varenie do omáčky. Na prvé narodeniny sme zaviedli tvaroh aj mascarpone (áno, naraz, lebo torta). Po roku som to nejako už prestala riešiť. Ale malá nikdy nemala s ničím problémy a aktuálne má dva roky, papá všetko a miluje stále aj jogurty aj syry a každý večer vypije aj fľašu kravského mlieka (od MM som ju odstavila pred 3m, s prechodom na kravské nemala problém).
@bednarka24 môj miluje jogurty od Gerbera všetky 🙂

Ja som skusila ked mala 8m - mne zase odporucila pediatricka, ze mozem - Nechutil. Ked mala 9m - nechutil. Ani v 10m, 11m a roku - stale nechuti 😅😅😅