icon

Kedy ste dávali bábätkam žuť kôrku?

hdpe
23. sep 2020

Ahojte baby, prosím vás od ktorého mesiaca ste dávali svojim bábätkám žuť kôrku z chlebíka. A akú- tvrdú či z čerstvého chlebíka? Známa mi radila dávať ožužlavať kosti z kuraťa. Čo poviete?

tncka
23. sep 2020

@hdpe moja v piatom mesiaci fasla rozok do ruky a odvtedy zula uz vsetko😂🙈

pribinak
23. sep 2020

@hdpe dávala som suchý rožtek cca od 7 mes.

0silvia0
23. sep 2020

@hdpe a ta znama je narodena v roku 1931? Lebo toto su rady nasich babiek a prababiek🙄 ozuzlavat kosti z kurata🤦‍♀️

yanni
23. sep 2020

Nikdy. Co ma ozuvat suchu korku. Grrrrr

katicca
23. sep 2020

Taktiez nikdy😂

patka06
23. sep 2020

od 6 mesiacov ..keď už sama sedela ..dostala kôrku do ruky ..a zabavila sa s ňou dosť dlho ..napr. v kuchyni kým som varila

0silvia0
24. sep 2020

@yanni
@katicca
@patka06 a co ozuzlavanie kosti? 😲

comika
24. sep 2020

@hdpe Ano tie kosti davali detom namiesto hryzatka , v minulom storoci. Mame fotky, ked sme boli cca 6-7 mesacne babatka , s bratom sedime s kostialom v ruke 😂.

lauriema
24. sep 2020

@0silvia0 fuj, že ozuzlat kosť z kuraťa? Sak to je nechutne

lauriema
24. sep 2020

@0silvia0 Jaj do kelu to nepatrilo tebe prepáč, to autorke patrilo 😉

lenadka
24. sep 2020

Kosť by som určite nedala, čo ak si ju nechtiac pichne až do krku???? Ani kôrku, odžužle si väčší kus ako treba a bude sa s tým dusiť. Od pol roka rožok, alebo veľké piškóty tie dlhé, to sa pekne rozpúšťalo postupne a pod dohľadom hlavne by som občas dala. Hlavne by malo dieťa sedieť. Ak to nevie nedávať.

gir
24. sep 2020

Nikdy, príde mi to nechutné. Piškótka sa rozpustí a chlebík až väčšiemu, pekne na kocky.

patka06
24. sep 2020

@0silvia0 kosti som nedávala, dodnes a to už je veľká nemá dcéra rada mäso s kosťou na tanieri

miriam11
Odpoveď bola odstránená
nikiki29
24. sep 2020

Normálne celý čerstvý rožok alebo chlebík som dala okolo 7-8 mesiaca. Nie len na zabávanie, normálne na raňajky či desiatu...

evkamotka
24. sep 2020

Prvy syn nikdy, druhy ma prave 8m a teraz som mu dala.

lenuliatko84
24. sep 2020

Ked isli zubky.nebola moc tvrda,skor tu stranu na ktorej je chlieb polozeny som davala,ta bola tala zuvacia

hdpe
autor
24. sep 2020

@0silvia0 tiež mi to príde hnusné tie kosti. Kamoška mi len rozprávala ako jej malý 7mes. keď majú kačicu či kura pekne kosti ožužle, ako sa stým zabaví. My máme 8 mesiacov a zatiaľ som jej ešte nič nedávala žužlať, ešte nemá zuby.

0silvia0
24. sep 2020

@hdpe mne mama rozprávala, že keď som bola malá, svokra ju nahovárala, aby mi dala ožužlávať párok. Ja som sa s tým blbým párkom skoro zadrhla, a mama mi ho ledva ledva vytiahla z krku. Takže ja tieto babkovské rady beriem s veľkou rezervou a detom som vždy na hryzenie a prebavenie dávala normálne hračky primerané veku a nie kosti a kôročky ako v 19. storočí.

angel993
15. okt 2020

@0silvia0 môj svokor tiež chcel dať malému 6 mesačnemu parok. A ešte sa urazil, keď som pobedala nie. Ale bežne som počúvala od neho, že mu mám dať kakao do kaše, alebo med, že ho tyram, lebo mu nedávam cukor a sladkosti. A načo mu dávam zeleninu, mäso nech mu dám.

0silvia0
15. okt 2020

@angel993 ano, aj ja som dceru tyrala, lebo som jej nedala cokoladu. To, ze mala skarede ekzemy a cokoladou by sa jej zhorsili, nevnimal nikto, ako hrach na stenu...