icon

Kedy ste začali dávať bábätkám príkrmy?

27. máj 2024

Ahojte dievčatá,
chcem sa opýtať, keď ste začínali dávať bábätkam príkrmy, teda aspoň my na odporúčanie pediatra sme mali takéto poradie- zelenina, mäso so zeleninou a teraz ovocie. Keď ste dávali ovocie, vynechali ste na ten čas mäso so zeleninou alebo ste pomedzi ovocie dávali niektoré dni aj mäso a zeleninou?

lucia13022023
27. máj 2024

Mesiac som zavadzala zeleninu, potom som pridala mäso - kuracie, morčacie, teľacie a kralicie. Jeden týždeň som zavadzala napr. Kuracie, 3 dní po sebe a ostane dní som zavadzala ovocie.

zoe_2
27. máj 2024

Zeleninu a maso na obed, ovocie som davala potom ako olovrant/ desiatu. Ak mozem poradit neriad sa podla pediatra, kamoske, diskusii ale podla seba ako to citis ty a babo

bolarazjedna
27. máj 2024

Najprv som zavádzal zeleninu, potom mäso na obed, potom ovocie na desiatu. Ak už raz zavedieš zeleninu a mäso, nevidím dôvod prestať to dávať, však más práve postupne nahrádzať jednotlivé mliečne dávky normalnou stravou.

smajcii
27. máj 2024

Ahoj, ja zavádzam presne v takom poradí ako ti poradil pediater. Mne radili to isté 🙂 zelenina, mäso, žĺtok, ovocie, ...
Dôležité je zavádzať vždycky len 1 potravinu, ak zavádzaš novú zeleninu, nezavádzaj zároveň aj nové ovocie. Takže ak budeš zavádzať povedzme 3 dni broskyňu, na obed môžeš uvariť čokoľvek (zelenina+mäso), ktoré už zavedené máš 🙂

miriamzba
27. máj 2024

Zeleninu s mäskom dávaj aj naďalej, tak ako doteraz, plus to ovocie ako samostatny chod, napr ako desiatu. Tj ovocim nenahradzas zeleninovo-mäsove jedlo, ale rozšíris bábätku jedálniček 😋 dobrú chuť 🙂