icon

Kedy ste začali podávať kravské mlieko

denka81
1. júl 2011

Chcela by som vedieť, kedy ste začali deťom dávať kravské mlieko.

blondiee83
9. aug 2012

@careamell americká akadémia detských lekárov???? Tak to som sa zasmiala... To sa mám riadiť podľa Američanov, ktorý považujú mcdonalds a fastfoody za najlepšie jedlo, aké existuje a krmia sa tým cely život ? 😀 😀 😀

skolara
9. aug 2012

@bianca no hovor si co chces ale ja som si poriadne zavarila len obycajnymi jogurtami a to moje dieta ani nepilo mlieko.
Mam to zvlastnej skusenosti.
Vyber nosnych mandli napr. v nasom okoli ho absolvuje skoro kazde druhe dieta. Nam lekarka zakazala mlieko a mliecne vyrobky a do pol roka bolo dieta fit.
Mna o skodlivosti mlieka nic nepresvedci. Mala mala termin operacie a odporucania 4 lekarov na vyber mandli. A stacilo len mlieko vynechat 😅
Je fit dycha nosom, pocuje a nebyva chora.
Ale kazdy si robi aj tak po svojom. Ja som len chcela dat svoj priklad. Ked raz budu vase deti odporucane na vyber mandli tak vynechajte to mlieko 😉 a uvidite ZAZRAKY 🙂

careamell
9. aug 2012

@blondiee83 Stačí si prečítať zloženie KM a UM. Ktoré vitamíny, minerály sú potrebné pre tvoje dieťa? Obsahuje ich UM alebo KM?

bianca
9. aug 2012

@skolara vies s niekym sa da normalne komunikovat a s niekym nie.Len sa hadat a nadavat si..... este by som chcela vediet kolkym mamickam 100 rocne prediatricky povedali ze pokial je dieta chore nemaju davat kravske mlieko.Preco asi?Och joj.Moje dieta bolo fit a v pohode.Jedine co sa nam zmenilo k dobremu po prechode na KM bolo ze sa jej lahsie kaka lebo stolica je mazlavejsia.Jedine pozitivum i ked viem ze je to vlastne negativum.Ale co uz.

careamell
9. aug 2012

@blondiee83 Hm, pokiaľ by som ti tu napísala štúdiu európskych vedcov, tak by si sa priklonila k môjmu názoru?

maslenka47
9. aug 2012

@careamell "Existuju statistiky z vojnoveho Polska, kde dramaticky poklesol vyskyt rakoviny, infarktov, porazok a dalsich chorob v case, ked Polsko trpelo akutnym nedostatkom masa, mlieka, masla a vajicok."

lol.. a nepoklesol nahodou vyskyt chorob kvoli tomu, ze ludia kapali od hladu a na to, ze bola vojna (zastreleni atd..) . nechce sa mi citat celu diskusiu ale tento argument ma vazne pobavil.

a inak UM je len modifikovane KRAVSKE mlieko, akym presne sposobom ta modifikacia zmeni pripadne "nasledky" konzumacie takehoto mlieka (okrem toho, ze naplni vrecka vyrobcom UM). ze je lahsie stravitelne a "obohatene" o kadejake svinstvo (maltodextrin a ine hluposti)

molka
9. aug 2012

@careamell ale ja som nepísala, že KM obsahuje všetko, čo je pre rast dieťaťa dôležité. Ja som písala, že po roku už dieťa konzumuje pestrú stravu a preto je vhodné zaradiť KM.
Ak by moja pediatrička študovala iba letáčiky, tak je prvá, ktorá by mi radila UM min. do 3 rokov, našťastie je to veľmi dobrá odborníčka, ktorá sa nenechala zblbnúť,ale používa vlastný rozum a vzdelanie. Neviem, čo všetko študuje, ale pred pár týždňami spomínala, že sa chystá na nejaký kongres o správnej výžive detí, takže asi nie je úplne mimo.

@bianca veď práve preto som ti písala, že som sa radila s pediatričkou, tiež nečerpám info z agentúry JPP.

bianca
9. aug 2012

@molka pediatricka este neznamena ze radi dobre. 😉 😉 😉

molka
9. aug 2012

@bianca a kto radí dobre? Internetová diskusia? Alebo konšpiračné články o toxickom mlieku?
Ak by mi moja pediatrička radila UM do 3 rokov, tak by si ju uznávala, ale ak radí opak, tak neradí dobre?

bianca
9. aug 2012

@maslenka47 a presne koli tomu zo srandy su mlieka HA a ine specialne vyrobky ze?Len aby sa napakovali.Ach jaj.Daj na rozbor jednu paradajku a potom budeme diskutovat o svinstvach

bianca
9. aug 2012

@molka ja nastastie necerpam z diskusie ale zo vzdelania a jedinemu komu som schopna doverovat je mudr.Bukovsky a jeho knihy ked uz tak.

blondiee83
9. aug 2012

@careamell nepriklonila, pretože um považujem za chémiu, nic viac, nic menej... A ziadna studia nemôže dokázať opak. Ak niekto dobrovoľne pcha do svojho dietata chémiu a este je presvedceny, ake je to super, je to jeho vec - ja to robit nebudem. Len som napísala, že sestra dostavala od malička kravske mlieko a vyrástla z nej zdravá a krásna baba.

skolara
9. aug 2012

ja si zase myslim ze mlieko nie je Viobec potrebne pokial dieta konzumuje tuhu stravu. Nechapem tu hysteriu na svk okolo pitia mlieka. Doslova sa tu leje po hektolitroch do deti. Ked vidim nakupne kosiky rodicov deti vsak to su len cele kartony mlieka 😕 mlieko je tu ako nejake nad jedlo, jedlo vsetkych jedal 😀 😀 😀 bez ktoreho neprezijes 😀

blondiee83
9. aug 2012

@bianca presne ako si napísala, mlieka ha a ine špeciálne výrobky sú preto, lebo sa na nich dá bohatnut a to dlhodobo... A ešte presvedcime mamičky, aby ich davali deťom čo najdlhšie, nech sa čo najviac nabalime - to iste ako farmaceuticke spoločnosti - tie tiez nezaujíma to, aby človek vyzdravel, ale aby dostal čo najviac chorôb a kúpil si ďalšie a ďalšie lieky. Biznis je biznis.

careamell
9. aug 2012

@maslenka47 Koľko ľudí zomrelo na následky vojny (zastrelenie, hlad, ako píšeš) sú určite nejaké štatistiky...Nebavíme sa tu však o tom, koľko ľudí zabili počas II. svetovej vojny. Ak chceš, tak si tú štúdiu nájdi...ale pochybujem, že ťa to bude zaujímať
Ďalšia otázka:
"mlieko je dobre na kosti" - mlieko obsahuje kyselinu mliecnu. Kyselina (akakolvek) je niciva pre organizmus a aby ju telo neutralizovalo, pouziva vapnik z kosti. Mlieko je jednym zo zdrojov osteoporozy. Vyrobcovia liekov na liecbu osteoporozy su si toho faktu velmi dobre vedomi, preto podporuju mliekarensky priemysel.

A áno, UM obsahuje KM ale je obohatené o vitamíny a minerály, ktoré dieťa potrebuje a naopak sú odstránené zložky, ktoré dieťa ohrozujú.

skolara
9. aug 2012

@bianca Bukovsky je super. Je to fakt skvely lekar a myslim si ze aj clovek. Mam ho velmi rada. A on mlieko tiez neodporuca.

malinkaaninka
9. aug 2012

sa tu vadíte o mlieku ako keby zabíjalo.

careamell
9. aug 2012

@molka ,, My sme dávali čerstvé prevarené kravské mlieko od roka. Moje dieťa nie je kozmonaut, aby som ho kŕmila instatným jedlom - presne to totiž UM je. Obsahuje všetko, čo je pre dieťa nevyhnutné, pokiaľ žena nemôže dojčiť, ale po roku už dieťa predsa prijíma takmer všetko, takže ak papá vyváženú stravu, nič mu nechýba."
Napísal to niekto iný?
Takže pediatrička používa vlastný rozum, takže ti radí tým, čo a kde si prečíta, presne, ako máš možnosť aj ty, alebo ja...
Vzdelanie? Opakujem sa, študovala výživu ľudí alebo detí?
A ten kongres? Ktorá spoločnosť ju na naň pozýva?

bianca
9. aug 2012

tak to zhrnieme

preco vlastne detom davate KM po roku zivota ked ich strava je tak vyvazena ze dalsie nechemicke vitaminy a mineraly nepotrebuje?Preco potom?Mlieko nie je tekutina ale jedlo.Percento vstrebane calcia z mlieka samotneho je zanedbatelne a pre zdravy vyvoj nepodstatne.Mlieko jedine zahlienuje a pomaha dietatu pri zpracovani stresu a cucenie flase ma skor ukludnujuci ucinok ako vyzivny.Tak preco potom?Aky je iny dovod podavania mlieka ktore huntuje organizmus?

careamell
9. aug 2012

@blondiee83 Dôveruješ len sebe a svojmu úsudku...laickému, ničím nepodloženému a jednoduchému...
Chcem sa spýtať, či dávaš svoje dieťa očkovať? Taktiež dobrovoľne pcháš do svojho dieťaťa chémiu....

bianca
9. aug 2012

@malinkaaninka mi diskutujeme.Az sa divim ze sa nehadame ale len diskutujeme.

maslenka47
9. aug 2012

@careamell ja netvrdim, ze mlieko je "dobre na kosti" ale ze je "dobre na pitie". len skoda ze to, co predavaju v obchode ma od "orginal" kravskeho mlieka sakra daleko (o paradajkach plati to iste). A zaujimave je aj to, ze moj maly cim menej nutrilonu pije, tym menej ma traviacich tazkosti (jogurty, tvaroh, krupicova kasa z KM a nemliecna strava mu nevadia). Tak, asi mu ta priemyselna uprava km nesadla.

uz je len otazka, preco nepredavaju "nutrilon" aj pre dospelych, ked mozu mat 100% stravy z prasku tie najmensie deti, kludne by mohli vymysliet zmesku aj pre nas. aspon by sme nemuseli varit 🙂

margot
9. aug 2012

Ja malú ešte kojím ráno a večer,ale na obed jej dávam 250ml kravského mlieka,malá má 18mes,mlieko kravské som jej začala dávať pred týždňom.., jogurty a syry papá od 1 roka.

careamell
9. aug 2012

@maslenka47 Práškové mlieko pre dospelých nepredávajú asi preto, že dospelý mlieko nepotrebujú, ale detičky do 1. roka sú odkázané na materské mlieko, nakoľko ich tráviaci systém nedokáže spracovať tuhú stravu.
Nakoľko KM neobsahuje živiny, ktoré dieťa pre zdravý vývoj potrebuje, vyrobili UM.
Zloženie KM, už som to tu písala, ale pochybujem, že si si študovala túto diskusiu:

"Kravské mléko je mateřským mlékem pro tele, jehož potřeby se podstatně liší od potřeb člověka. Zdravé tele zdvojnásobí svou tělesnou hmotnost během 45 dnů. Proto musí mít kravské mléko takové složení, které tento rychlý růst umožňuje. Žádný člověk však nepotřebuje stravu, která by mu umožňovala zdvojnásobit svou hmotnost během 45 dnů. Zdravý lidský kojenec zdvojnásobuje svou tělesnou hmotnost teprve během 6 -8 měsíců. (Dospělí by měli na zdvojnásobení své tělesné váhy raději zapomenout!) Je tedy velkým omylem nahrazovat mateřské mléko mlékem kravským. Mateřské mléko má vzhledem ke zcela jiným potřebám lidského dítěte úplně jiné složení, než mléko kravské. Kravské mléko obsahuje 1 ,5 x více bílkovin, 4 x více vápníku, 5x víc fosforečnanů, ale 2x méně laktózy než mateřské mléko.

Kaseinová bílkovina kravského mléka je zcela odlišná od globulinové bílkoviny mateřského mléka a pro kojence je tedy druhově cizí. Proto musí být imunitním systémem zbavena této cizí látky -jedu, což představuje značné zatížení pro obranné síly kojence. Děti, vyživované umělou výživou jsou proto později více alergické, mají neurodermitidy, infekční nemoci, bronchitidy a dvakrát častěji než kojené děti také podléhají náhlému dětskému úmrtí (Sudden Infant Death, SID).
Malý obsah laktózy v kravském mléce vede k nedostatečnému tvoření myelinu v mozkových buňkách kojence. Telatům roste mozek mnohem pomaleji než lidským kojencům a proto je obsah laktózy v kravském mléku menší. Tento nedostatek může mít pro lidské dítě vážné následky, přičemž nižší IQ (přibližně o 8 bodů nižší než u kojených dětí) je ještě tím nejmenším, co ho může potkat. Pro dospělé je kravské mléko stejně tak málo vhodné jako pro děti. Po skončení kojení je zcela proti přírodě pít mléko a tím spíše mléko jiného živočišného druhu. Mléčné produkty mohou způsobit nemoci způsobené ukládáním jejich částečně degradovaných produktů, stejně jako maso. Mléčné bílkoviny cizího druhu jsou u dospělých také hlavní příčinou alergií a neurodermitidy.

Přesto je mléko stále doporučováno. Především jako dodavatel vápníku je prý nepostradatelné. Pokud by toto tvrzení bylo správné, pak by musela většina obyvatelstva Asie vlastně již dávno vyhynout, neboť přibližně 90 % Asiatů mléko nesnáší."

Sama si si potvrdila, nakoľko nepredávajú aj pre dospelých, nie je pre nich v podstate potrebné a nemusia ho piť.

A keď nie je dobré na kosti, tak ho dávaš svojej rodine piť ako vodu? Keď je teda dobré na pitie....Ako tu už jedna mamička písala, od kravičky, ktorá je nadopovaná antibiotikami a dáva niekoľko tisíc litrov mlieka ročne bez odpočinku je to iste to najlepšie...lepšia ako voda z vodovodu...
To mi príde ako teraz tá reklama na Coca Colu...Sadá si celá rodina za stôl k obedu a maminka im dá to najlepšie čo môže....čiernu vodu plnú cukru!!!!!!.

careamell
9. aug 2012

@margot Môj malý má 16 mesiacov, tiež je kojený a KM ešte nepil, o nič neprišiel...

blondiee83
9. aug 2012

@careamell písala som laicky a jednoducho, aby si to pochopila aj ty.
A prepac, ale kopírovať kúsky z článkov - neviem, čo je na tom odborné a prečo máš pocit, že to z teba robí mudreho, vzdelaneho, do vsetkeho vidiaceho človeka, ked tvoj štýl jednania hovorí o opaku.

careamell
9. aug 2012

@blondiee83 JA čítam, viem, kde a kto čo napísal...TY, píšeš jednoduchým a laickým rozumom pre teba príznačným (ako aj iné príspevky)...
Nepovažujem sa za vzdelaného a múdreho a do všetkého vidiaceho človeka, som laik, ktorý študuje. 🙂

careamell
9. aug 2012

@blondiee83 Ale si mi neodpovedala:
Dávaš svoje dieťa očkovať? Taktiež dobrovoľne pcháš do svojho dieťaťa chémiu....

inka1903
9. aug 2012

Jaj baby baby hadate sa tu ako babky na trhu, ze vas to bavi.

careamell
9. aug 2012

@inka1903 Argumentujeme 🙂 🙂 🙂