icon

Kedy ste začali podávať kravské mlieko

denka81
1. júl 2011

Chcela by som vedieť, kedy ste začali deťom dávať kravské mlieko.

blondiee83
9. aug 2012

@careamell odporúčam začať citat pozornejsie, pretože si veľmi, ale veľmi zle pamätas (možno by si mala začať piť mlieko, čo ak zlepšuje pamäť) - totižto som žiadne ine príspevky nepisala a tak mi moja jednoduchá logika napovedá, že si ich nemohla ani citat.
Ale vonkoncom ma uz nebaví konverzacia s tebou - iný názor ako ten svoj neuznávas a tvoje argumenty pomaly prechádzajú do urazajuceho štýlu, kde máš za potrebu robit z iného človeka primitiva, spochybnujes tu lekarske vzdelanie vyssie spominanej pediatricky a narážas na rozumove schopnosti - pričom pochybujem, že tie tvoje sú nejako vyznamnejsie ako moje alebo nás ostatných, len preto, že mame iny názor. Skús si spravit doktorát, študuj poriadne 5-6 rokov a potom sa môžeme začať baviť na takej úrovni, aku sa tu snazis predstierat. Dva tri precitane články na internete z nikoho nerobia odborníka - na to treba roky a roky studia a praxe.

svetllana
9. aug 2012

Najoblubenejsia veta v tejto diskusii: "Toto snad nemyslis vazne, ze?" 😀 Baby, dobre..ide Vam..Inak tato diskusia sa mala skor volat UM vs. KM ;o))

sisaka
10. aug 2012

chcela by som upozornit na maly detail UM JE KM. Ak ste to nevedeli, rada by som vas upozornila na to, ze UM je upravene KM, tak aby dojcata boli schopne ho stravit, kedze v KM su molekuly laktozy prilis velke - co je logicke, kedze KM je urcene pre telce. (to len maly dodatok, pre ludi, co si myslia, ze kravy produkuju mlieko, aby mali ludia co jest)
Nazov umele mlieko jasne vystihuje co to je a podla toho aj chuti. Lekari, ktori nie su ovplyvneni lobbingom vyrobcov umelych mliek (ocividne medzi nich patria aj lekari z usa, ci kanady tvrdia, ze okolo 9 mesiacov dokaze dieta stravit kravske mlieko ale odporucaju pockat do 12 mesiacov s jeho zavedenim), UM tu povazuju za nahradu, za vyzivu, ktora je potrebna pocas obdobia, ked dieta nie je este schopne stravit kravske mlieko a z roznych dovodov nie je kojene. Umele HA mlieko sa uz mliekom v ziadnom pripade neda nazvat ide o umelu vyzivu a tu v zahranici sa po nom siaha ako po poslednej moznosti, zial ako som si vsimla na Sk ho deti zda sa dost bezne konzumuju. ☹
Co sa tyka podavania UM do 3 rokov preto, ze to ma v sebe kvantum vseliakych umelych vitaminov podla mna nie je dobry napad, kedze ucinnost umelych vitaminov je dost diskutabilna a ich pouzivanie kontroverzne, myslim si, ze nie je nad prirodne vitaminy nachadzajuce sa v potravinach a aj ich spracovanie organizmom je dokladnejsie.
KOnzumacia mlieka u dospelych je tiez otazna, az na Europu vacsina obyvatelov planety vykazuje v dospelom veku intoleranciu laktozy (niektore staty Azie az 100%, v priemere okolo 70%, Afrika 50% a viac ....) to je podla mna jasnym dokazom, ze creva cloveka nie su stavane na stiepenie molekul kravskeho mlieka i ked mnohe narody sa jeho castym pitim prepracovali k akej takej tolerancii. Pre mna mlieko ostava potravou pre mladata cicavcov, myslim si, ze obcasny pohar mlieka je ok, ake su ale jeho benefity je naozaj otazne zvlast ked ide o priemyselne spracovane ci prevarene mlieko. Osobne nepovazujem mlieko za potravinu, ktora musi byt v jedalnicku denne a ani ju nepovazujem za taku nevyhnutnu, aby som musela svoje deti nutit do jeho pitia ci silou mocou ho zapracovat do ich jedalnicka.

molka
10. aug 2012

@careamell vôbec netuším, čo moja pediatrička študovala. Ale už som to pochopila...radšej uveríte kadejakým článkom o zmutovaných kravách a osteoporóze z mlieka (čo je mimochodom hlúposť, mám osobnú skúsenosť), pretože si to nájdete vo vašich zdrojoch. Jediná autorita je Bukovský, každý lekár, ktorý uznáva mlieko je neštudovaný hlupák. 😒
Mne je to v podstate jedno, nechcela som tu riešiť tieto žabo-myšie vojny, ktoré nikam nevedú, ja som vaše autority nezhadzovala, na rozdiel od vás. Takže sa ešte raz vraciam k téme - KM sme začali podávať po roku.
Mimochodom, my už neočkujeme.

careamell
10. aug 2012

@molka
@blondiee83
Súhlasím s vami, nechajme už túto diskusiu tak. Nebudem reagovať ani na vaše posledné príspevky na znak toho, že sme to už ukončili. Mám dnes veľa práce s presnidávkami 🙂 , takže energiu vynaložím radšej na ich prípravu.
V každom prípade ďakujem za posledné strany, ktoré sme zaplnili, iste budú mať mamičky čo čítať, ak začnú riešiť otázku KM alebo UM u svojich detí.
Ak som bola urážajúca, tak sa ospravedlňujem.
Prajem pekný deň 🙂

indiankaindi
10. aug 2012

Na posledných stranách som sa strašne nasmiala, ale nemohla som to čítať úplne všetko. Niektoré maminy sú fakt neuveriteľne mimo, nehnevajte sa, ale ste presne cieľová vzorka, z ktorej sa mnoho tovární nesmierne teší 😅 Zdvíhate našu ekonomiku a HDP poriadne vysoko, vďaka Vášmu bezhlavému kupovaniu umelých somarín. Pchať ich deťom a potom ich liečiť na milión ďalších ťažkostí spôsobených pre človeka neprirodzenou stravou. Človek je mäsožravec a potrebuje ako mäso, tak aj mlieko. MLIEKO, nie náhrady a umelo dotvárané žbrndy. Veľmi sa bavím na tom, ako sa niektoré maminy tlačia "zdravými" a "výživnými" trávami a pre človeka neprirodzenými jedlami a la Bukovský a nedomýšľajú, že je to riadne od veci. Toto ja vnímam ako ľudskú zaslepenosť. A najviac ma pobavil názor o tom, ako američania považujú Mc Donalds za to najlepšie :D :D Neviem už ktorá toto napísala, ale toto je populistický žvást. Keby si šla do Ameriky, pochopila by si, že Američania McDonaldom pohŕdajú. Bohužiaľ, toto je stravovacie zariadenie tých najchudobnejších američanov. To, že ich je veľa je fakt, ale nie ich podstata. To len na vysvetlenie 😉

kubankakubanka
22. okt 2012

Mám dve deti ,na ceste je tretie,,,, pri prvom som prešla na kravské mlieko v 12 mesiacoch,pri druhom babu v 6 mesiacoch ,, a nebanujem,nemali žiadnu alerg. reakciu...a hlavne sme aj vela ušetrili,lebo umelé mlieka povedzme si pravdu,,je hlavne velký biznis ktorí žije zo strachu rodičov.....moj názor!!!!!!!ako by som povedal BIELA MAFIA!!!! ☹

baska1
18. jan 2013

pouzivate niekto bezlaktozove mlieko od Raja?

mellinaki
15. feb 2013

chcela by som opytat tych co maju skusenosti s cerstvym kravskym mliekom nie z obchodu ale z farmy, ak dieta ma este len 3 mesiace, citala som ze do 6mesiaca ho treba riedit s vodou 1:1. Ako ste ho podavali? Prosim o skusenosti s cerstvym kravskym mliekom ....Dakujem

tetapetra
5. mar 2013

@baska1 nepouzivam, ale co chces o nom vediet

tetapetra
5. mar 2013

@mellinaki nepodavam cerstve mlieko, ale ano mas pravdu, kravske mlieko by sa malo riedit s vodou, neovladam pomer, skus poguglit 😉

bibika8
3. apr 2013

drobec ma 13mesiacikov a stale sa neviem rozodnut ci prejst na km alebo nie ak sa rozhodnem ze ano ake kravske mliecko kupujete?dakujem 🙂 🙂 🙂

venija
3. apr 2013

Moja mala pije KM od 11 mesiacov, aj to som si uz vysluzila vysmech, lebo mnohe moje zname davaju detom KM uz od 6m. Kupujem krabickove,nie trvanlive, obcas z automatu, ktore samozrejme prevaram. Mesiac predtym som jej vsak davala pokrmy kde bolo mlieko-polievky,privarky a pod.

tetapetra
15. apr 2013

@bibika8 skus cerstve v sacku alebo krabickove s nizsou trvanlivostou

ktore
5. máj 2013

@mellinaki ahojko nasla si niekde ako riedit kravske mlieko z automatu?lebo som citala na inej stranke ze na liter mlieka tretina vody.

simca06022011
5. máj 2013

my od cca 10 mesiaca puding a kasu z mlieka, od cca roka pila mlieko sem--tam, od cca 19-20mesiaca uz iba mlieko, ziadne nutrilony... mlieko kupujem cerstve, pasterizovane, nehomogenizovane.. cize jedine co som nasla predavaju v hypernove...

mellinaki
9. máj 2013

@ktore popravde je tazke najst informacie o kravskom mlieku a riedeni lebo vsade sa propaguje umele mlieko a kravske je zatracovane...ale poznam ludi ktori boli odchovani na kravskom mlieku a nic im nie je...maly mal 3 mesiace ked som mala malo materskeho mlieka a nepriberal mi dostatocne,, z umeleho vracal priam neskutocne, tak som zvazovala dokrmovanie kravskym mliekom.Nastastie sme to volajako zvladli az do 6 mesiaca na materskom. Ku kravskemu mlieku sa vsak vratime, kedze sme zacali so zeleninkou, ovocim, maskom a biely jogurt s ovocim nerobi problem tak sa chystam pomaly aj na kravske mliecko s pomerom jedna tretina vody ako si pisala.

dvebabulky
9. máj 2013

moje dve dcery boli plne (najlmladsia stale je) dojcene. kravske mlieko som zacala zavadzat po 6 mes., a to v ramci vecerneho jedla-kasicky. plnotucne mlieko zriedit vodou 1:1, prevarit, a dosypat nemliecnu kasu. ak by som mala moznost, tak urcite beriem mliecko od kravy, ale zial u nas ziadnu nepoznam 🙂 fajny dvojzmysel hehe. po 9.mes. davam biele jogurty. po 12 mes. mlieko aj na pitie (u 1.dcery som este zaroven aj dojcila, druha ma 9 mes., tak uvidime kedy si bude pytat). nemali sme problemy, tot nasa skusenost.

ktore
9. máj 2013

@mellinaki
@dvebabulky dakujem baby .

mellinaki
10. máj 2013

@dvebabulky dakujem za informaciu, aj ja som vyskusala ryzovu kasu s kravskym mliekom, vodou(plus ovocie a zltok, kedze som ju varila z ryze, nie z hotovej kase) a mali sme uspech bez problemov...

lencika
12. máj 2013

ja som zacala davat kravske mlieko od jedneho roka a nemala ziadne problemy

lucinocka
12. máj 2013

xixi ja s bratom sme dojceni neboli, sunar sme bluli oblukom tak sme od narodenia na prevaranom kravskom mlieku..a nikto z nas nemal nikdy ziadne alergie ani traviace tazkosti.. otvorila som tuto temu, aby som pozrela, kedy je dobre zacat malej davat normalne mlieko , to UM mi uz ide na nervy ..ale vidim ze sa tu len natahujete tak nejdem stracat cas citanim🙂

kamilkka
8. júl 2013

ja zatiaľ dojčím, ale okolo roka by som chcela prestať.. no uvidíme, ešte neviem, či potom prejdem na kravské mlieko alebo kupim babylove mlieko... ale asi skor to kravské...
moje dieťa má 9,5 mesiaca a moja dilema je či mu možem od 10. mesiaca variť krupicu z kravského mlieka alebo ešte počkať... bude zatiaľ dojčený samozrejme, teda KM by bolo len ako doplnok 1 krat denne, jogurty už papá každý deň a veľmi mu chutia 😉

maribell
8. júl 2013

doba sa veru riadne zmenila.. kedysi nebolo ziadne UM .. ked sa dokojilo proste sa preslo na kravske alebo kozie mlieko a bodka ..tak isto som tu citala ze ani v tehotenstve by sa nemalo pit mlieko...?! ... ja som odmalicka milovnik mlieka a vypijem liter denne a pocas tehotenstva som to nezmenila .. maleho som kojila do 9mes. teraz davame UM. ale tiez rozmyslam kedy kravske.. ale ja by som rozhodne volila cerstve priamo kravske ..nije krabicove

monci8888
8. júl 2013

brat nechcel pit ziadne ine iba kravske od narodenia a zije, je zdravy ako buk, robi vyzivoveho/fitnes poradcu a len oci prevracal, ked som mu ukazala niektore prispevky 😀 malej davam kravske mlieko asi od roka, striedam to tak, ze doobeda kravske (nie to z krabice, ale normalne cerstve, len ho prevarim), navecer umele a je kompromis 😉 a neviem zatiaľ o žiadnej nejakej reakcii, okrem manžela nemá nikto v rodine žiadnu alergiu 🙂

petula8
12. júl 2013

od troch mesiacov pri oboch dcérach 🙂

madames
8. nov 2013

minimalne do 2 rokov( a ak vydrzite aj do 3) by sa kravske mlieko vobec nemalo davat detom pit, mozu mat neskor alergiu na laktozu. suhlasim s pani dr. z prahy, kravske mlieko nie je pre male deticky. ine mliecne vyrobky (jogurty, tvaroh) sa mozu aj skor.

zuzanababalu
15. dec 2013

ahojte,
moj maly mi z jedneho dna na druhy uplne odmieta prsnik, ☹ proste si asi povedal ze uz ma dost a MM do neho nemozem vobec dostat.
Rozhodla som sa ze rovno skusim v malom mnozstve podavat KM a v pripade ak mu z toho bude zle tak prejdem na UM.
Mamicky, kt ste zacali podavat po MM hned KM prosim vas kolko ste zacali davat na zaciatok KM? a akou formou? krupica, flasa,rano, vecer, cez den,...?
Drobec uz papal mliecne polievky a vobec mu nic z toho nebolo, co sa tyka jogurtov tak tych sa tiez nevie dojest.

vecicky42
14. jún 2014

@adka7755 mozem sa opytat ake ste davali malemu kravske mliecko?

maser
11. nov 2014

Niečo k téme: 11. Růstový hormon rBGH

Co to je? Jde o Monsantem speciálně vyvinutý růstový hormon, který se vpichuje krávám za účelem zvýšené produkce mléka.

Proč je škodlivý? V lidském těle pracuje jako spouštěč rakoviny. Je spojován zejména s rakovinou prsu, mozku a prostaty.

Kde ho najdeme? Každý druhý týden je pravidelně vpichován krávám. Zdroj: http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5069-12-nejh...